Jedyną prawicą jest UPR.I nasza wizja kobiet jest taka.Kobiety w normalnym państwie NIEMUSIAYBY PRACOWAC bvo utrzymałby je maz(pensja meza to tak naprawde dwie pensje przykład 1500 netto plus opodatkowanie 1200-tak jakby pensja żony).Oprócz tego mnóstwo innych podatków.I to byłaby prawdziwa wolność dla kobiet z których wiekszosc chętnie zostałaby w domu i np pracowała na pół etatu ale nie po to żeby rodzina miała co jeśćale dla samorealizacji.Precz z równouprawnieniem!!Przywileje dla kobiet!!
Czyli co, kobiety na traktory? Kiedyś już to próbowano i nie wypaliło.
P. Ikonowicz ma szansę łącznia egalitarnej polityki gospodarczej i światopoglądowej w mediach gdyż firmuje SO która pomimo że ma korzenie antyestablishmentowe tym mediom nie przeszkadza gdyż nie jest formacją która by rzeczywiście zagrażała systemowi.
Dziś gdy zobaczyłem w TVN jak Ikonowicz (którego kiedyś popierałem w tym co robi) podaje dłoń Millerowi, dyplomatycznie wznosi hasło "powiedz nie liberałom z SLD" i jako internacjonalista śpiewa przejmująco tylko hymn narodowy zrozumiałem że deklarowany antykapitalizm i deklarowana zmiana poglądów na bardziej rewolucyjne jest tylko zwykłą karmą dla naiwnych.
Tak, "jasne"
To "oczywista oczywistość"...
sam jeden Ikonowicz przebija się w mediach bardziej niż cała PPP i jaki był w związku z tym sens ze strony PPP wielomiesięcznych ataków przeciwko Nowej Lewicy i torpedowania jej otwartości na współpracę?
tak, jasne, "Samoobrona" to taki pupil mass-mediów. Szczucie na "przestępców z wyrokami w polskim Sejmie". prowokacje wyborcze przeciw Beger, wieloletnie porównania Leppera do Hitlera, oszczercze zarzucanie Piskorskiemu agenturalności na rzecz Rosji (uzasadnianie półprywatną opinią jednego redaktora komercyjnego portalu rosyjskiego i antytarczowymi poglądami Piskorskiego), no i oczywiście kolejne fazy seksafery - to wszystko ewidentne dowody neutralizacji SO przez korporacyjne media.
Pozwolisz chociaż, że kandydat na posła do polskiego sejmu sam podejmie decyzję, czy śpiewać polski hymn czy nie? czy internacjonalizm oznacza nieprzyjmowanie istnienia państwa i roli stanowionego w tegoż państwa parlamencie prawa? (co nie oznacza w żadnym razie deprecjacji działalności oddolnej, zresztą Ikonowicz ma także i w niej niebagatelne zasługi.
"patriarchatu" jest tak sobie smaczny.
Ale może to słuszne, że Ikon zatkał buzię lewicowym specjalistom od mantry: kwestii ekonomicznych nie wolno odzielać od światopoglądowych, którzy ostatnio - pewnie po to, żeby się przypodobać wyzwolicielom obyczajowym z mediów liberalnych - bardzo pomstowali na Samoobronę i start Ikonowicza z jej list.
No to teraz widać chyba ewidentnie, jak szykujący się do przejęcia rządów "jedyni lewicowcy mający realne szanse" traktują debatę polityczną, a także jak wygląda ich elementarna odwaga cywilna.
Ktoś tu zachęcał do głosowania na LiD, ale mam nadzieję, że to było już dawno i nieprawda.
widziałeś chyba tylko ten jeden występ ikonowicza w tv. Na youtube możesz pooglądać inne jego wywiady.
Podstawowa sprawa:
Ikonowicz nie może się zachowywać jak słoń w składzie porcelany i nie podawać mu ręki. Zostałoby to odebrane jak słynne nie podawanie nogi Kwaśniewskiemu przez Wałęsę. To jest CHAMSTWO. Być może tobie się to podoba, ale 99,999% ludzi, którzy znają wewnętrznych sporów na lewicy, tak zachowujący się ktokolwiek byłby BUCEM i niewychowanym gnojkiem.
Może się tobie nie podobać, że startuje z list Samoobrony, ale prezentuje program swój. Podobnie jest z Łukaszen Foltynem, który oprócz reklamówki prowadzi własną kampanię. Weźmy k...wa wreszcie na wtrzymanie i nienawaljmy w okresie kampanii w swoich ludzi, tzn. ludzi z lewej strony sceny politycznej. Bo to jest bez sensu.
Zwykli ludzie, którzy nie są działaczami mają w du.ie wewnętrzne spory i dąsy, których nie rozumieją i nawet nie starają się zrozumieć. Co innego SLD, czyli LiD. Tu krytyka jest uzasadniona, bo ta formacja jest obecnie po prawej stronie PSLu, który jest partią centrową. Ale krytykę można robić przyzwoicie i merytorycznie, a można prezentować się jako krzykacz i cham.
podejrzewam, że Ikonowicz zmasakrował tego Wierzejskiego.
ale kwesti ekonomicznych nie powinno sie oddzielać od światopoglądowych. Oczywiście ekonomiczne powinny stać na pierwszym miejscu, ale o sprawach światopoglądowych związanych z wolnościami i prawami obywatelskimi lewica w żadnym wypadku nie może zapominać i Ikonowicz trafnie to zauważył. Już sobie wyobrażam jak Wierzejski, które nie dość, że ma chore poglądy to jeszcze nie potrafi dyskutować i ich sensownie przedstawiać dostał manto od Ikonowicza:)
Thorze
Widziałem pozostałe filmiki z udziałem Ikonowicza i tam akurat wypadał zazwyczaj dobrze.
Nie zmienia to jednak mojego krytycznego stanowiska co do podjętej decyzji startu w wyborach z list SO przez tego polityka.
Michale
Przy całej agresywnej kampanii prowadzonej przeciwko SO w mediach, partia ta jednak weszła do głównego nurtu polityki i na dobre w nim ugrzęzła.
Można by powiedzieć że ostra krytyka SO w mediach spowodowała iż formacja ta zdobyła dużą popularność.
Ja mam na temat SO dość negatywne zdanie gdyż sądzę że ta formacja zajmuje tylko miejsce po lewej stronie sceny politycznej.
Partia protestu jaką była SO przekształciła się w partię obszarników.
SO zajęła miejsce lewicy, bo lewica z nazwy albo nie umiała, albo nie chciała, a czasami i nie mogła tego obszaru zająć.
Dlatego tym cenniejszy jest ruch Ikonowicza, dzięki któremu wartościowy miąższ SO może zostać wydobyty i wykorzystany przez opcję świadomą politycznie.
Dobrym przykładem tej dyskryminacji kobiet jest pani dyrektorka Stuleblak z Kielc.
za rzadko ostatnio się udzielałeś.
był na wywczasach. Pisał o tym przed wyjazdem... (*_*)
a UPR i LPR to jedna ultraprawicowa spóła do parlamentu
Ikonowicz powinien wezwać do debaty Leszka Millera :-)
A jak nie zechce to Andrzeja Leppera.
Powinien zapytać, czemu Samoobrona chce podniesienia stawki VAT na żywność i to wyżej niż PO 2 lata temu.
Lubię i cenie Piotra Ikonowicza. Byłem gotowy głosować na niego aż do ogłoszenie pomysłów Samoobrony w sprawie podatków. Głos oddany na Ikonowicza głosem przeciwko biednym. Piotr Ikonowicz powinien się teraz wycofać.
Skąd masz te dane? Lepper i poniekąd też Miller mówili kilka dni temu o projekcie ujednoliconej stawki VAT 19 %, tymczasem w Polsce podstawowa stawka VAT na żywność wynosi 22% (pomijam wysokości stawek na nieprzetworzone płody rolne i usługi gastronomiczne, zresztą w przyszłym roku zapewne będą musiałby być podwyższone z powodu wymogów unijnych). Jak dla mnie jest to spadek, a nie wzrost.
Pro forma dodam, bo powiedziano to już setki razy: Ikonowicz startuje z listy Samoobrony, ale zachowując niezależność. W przypadku mandatu byłby on posłem Nowej Lewicy, a nie Samoobrony. Nie ma obowiązku podzielać WSZYSTKICH bez wyjątku poglądów wszystkich kandydatów Samoobrony.
Ten patriarchat to jest taki mit.Było coś takiego np.w pierwszej połowie minionego stulecia, ale dziś...Dzisiejsze problemy to nasilający się kryzys ekologiczny,militaryzm, wzrastająca przepaść pomiędzy biednymi i bogatymi,rosnący obszar skrajnej nędzy i wykluczenia społecznego oraz wyzysk ekonomiczny kobiet i mężczyzn.Kobiety nie są wcale w gorszej sytuacji.Pod pewnymi względami mają nawet lepiej bo nie są powoływane do wojska i wcześniej od mężczyzm przechodzą na emeryturę,chociarz mężczyżni żyją krócej.Statystyczny mężczyzna nawet nie dożywa wieku emerytalnego,pracuje na własną trumnę...
i tu masz racje, jest wiele mitow nt. dyskryminacji kobiet, do tego co wymieniles dodalbym jawny przyklad dyskryminacji mezczyzn, bardzo szkodliwy spolecznie!!!, a dokladnie mezczyzn bedacych ojcami... temat rzeka.
Nie jestem fanem SO, mocno wątpię by jeszcze potrafiła się odrodzić jako ludowa partia protestu. Ale jak czytam brednie, że jest to "partia obszarnicza" to nie wiem: śmiać się czy płakać. Wiecie, jak duże musi być gospodarstwo rolne, żeby dać właścicielowi dochód na poziomie średniej krajowej? 200 hektarów! Mój kuzyn ma pod Sochaczewem spore gospodarstwo, razem z dzierżawioną ziemią około 100 ha. Jego majątek w postaci maszyn itp. to wielokrotność mojego. Ale zarazem pieniądze, które może wydać na swoje potrzeby są śmiesznie małe, ledwie wiążą koniec z końcem. Co zarobi musi od razu inwestować bo bez tego by nie przetrwał. I taka jest prawda o "obszarnikach", mądrusie zza biurek.
Michale, idź do sklepu i zapytaj ile wynosi stawka VAT na chleb, mąkę, kiełbasę, warzywa (3%) ...
pisałem o tym w poprzednim wpisie, ale trudno, apiat': obydwie niższe od podstawowej stawki VAT-u i tak będą od przyszłego roku podnoszone na skutek wymogów unijnych. Sprawiedliwe dla naszych kieszeni to nie jest, ale nie zależy to od Samoobrony. Jedyne, co można było w tej sytuacji zrobić, to obniżyć stawkę podstawową, co Samoobrona proponuje (co nie znaczy, że zgadzam się z ich propozycjami dot. budżetówki).
No i oczywiście Ikonowicz, nie będący członkiem Samoobrony i startujący z list SO, ale pracując "na siebie" nie musi przejmować się każdym słowem każdego innego kandydata tej listy.
droga jesli Samoobrona ma byc obszarnicza, to ja ni wiem czym jest PSL...
przepraszam - jakoś skokowo przeglądając ten wątek przegapiłem Twój wpis. Dziękuję (i za wyręczenie, i za zauważenie). Faktycznie, najpierw był urlop a potem nawałnica "kampanii wrześniowej" i pierwszych dni października.
Napisales - "Może się tobie nie podobać, że startuje z list Samoobrony, ale prezentuje program swój. Podobnie jest z Łukaszen Foltynem, który oprócz reklamówki prowadzi własną kampanię" A jakie ma to znaczenie? Szmaca sie udajac, ze w jednej druzynie graja z Wrzodakiem i Millerem. Piszesz, ze ludzie ktorzy nie znaja niesnasek na lewicy nie rozumieja o co te spory? K...wa ale ci ludzie dobrze wiedza kim jest Wrzodak czy Miller i dobrze rozumiej jak koniunkturalny i wylacznie wladzy sluzacy jest ten alians (wtajemniczeni jak ja wiedza tez kim jest Ikonowicz). Ludzie miski Millera, Wrzodaka i Ikona odbieraja wlasnie jako zdrade lewicy.
Dla mnie znaczenie ma to jaki program kazdy z tych dwu panow moglby realizowac gdyby wszedl do sejmu. A moglby to byc wylacznie program samooobrony, albo gdyby zmienili lawki w sejmie - co jest calkiem prawdopodobne, bo jak juz raz na SO zmienili to czemu nie ponownie i nie mialby to byc program LiD, PO lub PiS?
Realizacji jakiegokolwiek programu nie byloby, a tzw. posel z SO to kompromitacja dla calej lewicy, a przede wszystkim niepowetowane szkody i policzek w twarz dla tych ktorzy latami cos robia dla ludzi. Zamiast tego do sejmu mialby wejsc ktos, kto z flaga ino ganiac umie w 5 osob?
Chcecie lewicy spolecznej w sejmie? To glosujcie na kandydatow PPP - to ludzie sprawdzeni w walce o prawa pracownicze i idealy lewicy. drugowo wychoda niet! Chyba, ze ktos wierzy w Konrada Wallenroda czy innego zbawce ludu. Chrystuska jakiegos?:) Ci ludzie i tak nie maja szans wejsc do sejmu. W tej sytuacji warto glosowac jedynie na PPP.
Obaj panowie - Ikonowicz i Foltyn to ludzie bez zadnego spolecznego zaplecza. Nic nie maja i nikogo nie reprezentuja, wiec jak moga uczciwie reprezentowac swiat pracy? To zart jakis? Ja wole oddac glos na zwiazkowca, gornika, slusarza itd. a tacy sa na listach PPP. Foltyn - ekstrawagancki milioner, ktory z nudow walczy o ludzi. Ikonowicz podobny ekscentryk z tym, ze polityk to dla niego zawod - moze nawet wyuczony? Twierdzi, ze jest prawnikiem, ale ja widzialem jego dyplom - i jest to magister Administracji, a nie Prawa - czyli zawodowy urzedas :)
Po pierwsze primo uspokój się i ochłoń trochę.
Po drugie primo, prawo i administracja tworzą na większości uczelni jeden wydział. Gdyby Ikonowicz nie miał stosownych uprawnień, nie reprezentowałby np. poszkodowanych lokatorów w procesach sądowych.
Po trzecie primo: czy Polska Partia Pracy ma szansę na wejście do sejmu? W porównywalnym choćby w dużym przybliżeniu procencie jak "Samoobrona"? Coś mi się nie wydaje.
Po czwarte primo: czy nie widzisz, że spośród liczących się w polskiej polityce partii "Samoobrona" jest już w tym momencie W PRAKTYCE POLITYCZNEJ najbliżej wartości lewicy?
Po piąte primo: czy wstawienie na czołowe miejsca list kandydatów osób na ogół zupełnie nieznanych, ale o popularnych (ale z różnych powodów, łącznie z panią I. Małysz) nazwiskach - było to uczciwe i poważne politycznie posunięcie?
Czy ewentualne głosy wyborców PPP, którzy postawiliby przez pomyłkę krzyżyki przy Ziobrach, Kwaśniewskich, Stokłosach albo Małyszach - to jest wyraz popierania prawdziwej lewicy?
Jestem spokojny Michale :)
Szanowny kolego 2 slowa wyjasnienia na temat kierunku studiow.
Sam studiowalem na Wydziale Prawa i Administarcji - kierunek PRAWO. Jeden wydzial - 2 kierunki i rozne dyplomy.
Jest np. Wydzial Biologi i Chemii. I zapewniam Cie ze jak ktos konczyl kierunek - biologia, to nie jest chemikiem i na odwrot - chemik nie jest biologiem.
Niewiele wiesz tez na temat reprezentacji w procesach sadowych. Nawet Ty moglbys kogos reprezentowac jesli ten ktos by sie na to zgodzil.
W Warszawie PPP ma takie same szanse wejsc do sejmu jak Samoobrona. Z tym, ze w SO w Warszawie ma wylacznie zapracowac na wynik w innych regionach, by wszedl Wrzodak i Miller
Samoobrona z Wrzodakiem i millerem nie jest blisko zadnym wartosciom poza wielka ochota zalapania sie i pozostania w sejmie - Lepper to czlowiek bezideowy- absolutnie. W jednym miesiacu wrzeszczy - jestem kapitalista, by w nastepnym krzyczec - jestem socjalista
Na temat nazwisk nie mam zdania i raczej jest ono krytyczne, ale i tak uwazam ze to nic w stosunku do skakania z partii do partii, tzw. znanych politykow, tylko po to by sie zalapac.
Pomylkowe krzyzyki to oczywiscie nie wyraz poparcia ludzi lewicy, bo stawialiby je ludzie, ktorzy na lewice nie zaglosuja. Wybory jednak to walka i z punktu widzenia matematycznego, kazdy glos sie przyda
- akceptacja dla zniesienia podatku spadkowego (w ramach koalicji);
- akceptacja dla obniżki podatków dla lepiej zarabiających (w ramach koalicji);
- aplikowanie przez posła swojej ciężarnej kochance zastrzyków na poronienie, przeznaczonych dla bydła (z pomysłów autorskich);
- niestawianie się w sądzie karnym, zamiast tego "picie kawy w ministerstwie" (z pomysłów autorskich);
- płacenie przez ministra z pieniędzy publicznych 11 tys. zł wizażystce (z pomysłów autorskich).
Ciekawe, czy "ciemny lud to kupi" (z taktyki politycznej bratniej partii).
w koalicji musi ustępować silniejszemu.
Samoobrona trochę jednak stawiała się PiS-owi w kwestiach polityki socjalnej i międzynarodowej. Wątpię, czy na 10% takie stawiania się zdobyłby się LiD w koalicji z PO.
A że w klubie poselskim Samoobrony były również kreatury? W jakiej partii ich nie ma?
Za komentarz dla twórczości Politbiura może świadczyć wynik jego partii PPP w prawyborach we Wrześni O,34%, mniej dostala tylko mniejszośc niemiecka 0,24 podobnie będzie też 21 pażdziernika
Nas nie bylo we Wrzesni. Nie bralismy w tym udzialu.
Powtarzam po raz n-ty: pisząc o wartościach Samoobrony miałem na myśli średnią z działalności tej partii, a nie tymczasowych wyborczych współpracowników jak Miller i Wrzodak. Samoobrona nie jest zbyt mocno wyrobiona ideowo i teoretycznie, przez to zdarzały jej się czasem zygzaki, ale właśnie to jest szansa, jeśli dojdzie do trwałej współpracy jej struktur (zwłaszcza na dole) z socjalistami.
Porównanie "numeru z nazwiskami" (ujawnionego przez media i dopiero potem jakoś skomentowanego przez robiącą go partię) z jawnymi i toczącymi się w świetle kamer wyborczymi umowami jest absurdalne. Poza tym Ikonowicz nie zmienił barw partyjnych, tylko jego partia nawiązała współpracę z Samoobroną. Nie ma więc mowy o "przeskakiwaniu".
To ja pytam jeszcze raz
"tylko jego partia nawiązała współpracę z Samoobroną" jak to jest ze ta "jego partia" byla w stanie wystawic tylko prezesa i to w okregu, w ktorym SO ma najmniejsza szanse na jakikolwiek mandat?
Mam wrazenie, ze robisz za adwokata diabla :)
"Powtarzam po raz n-ty: pisząc o wartościach Samoobrony miałem na myśli średnią z działalności tej partii, a nie tymczasowych wyborczych współpracowników jak Miller i Wrzodak." Rozumiem, ze przyjmujesz, ze Ikonowicz do tymczasowych wyborczych sojusznikow nie nalezy? To jednak przywdzieje bialo-czerwony krawat na dobre? :)
Dalej piszesz - "ale właśnie to jest szansa, jeśli dojdzie do trwałej współpracy jej struktur (zwłaszcza na dole) z socjalistami" Z jakimi socjalistami na dole? Z 10-cioma kumplami Ikonowicza? To sa ci socjalisci na dole? Nawet w to watpie, bo Partyka o ktorym byla tu mowa ponoc wlasnie dlatego odszedl z NL, bo mu miejsca na liscie nie dali. Mowisz o wspolpracy? SO nie traktuje tego jek wspolprace, gdyby bylo inaczej, to 10-ciu czlonkow NL znalazloby sie tez na innych listach SO w innych miastach. To Ikonowicz, a nie zadni socjalisci, podjal dla mandatu, wspolprace z SO. To jest fakt. A jesli nie to dlaczego nikt inny z NL nie startuje z SO???
I jeszcze jedno - "Porównanie "numeru z nazwiskami" (ujawnionego przez media i dopiero potem jakoś skomentowanego przez robiącą go partię) z jawnymi i toczącymi się w świetle kamer wyborczymi umowami jest absurdalne"
A co wystawila ich PPP pod jakimis pseudonimami? Bylo to niejawne??? O czym Ty mowisz??? Co tu media ujawnily???? Przeciez kazdy mogl wejsc na listy kandydatow i sprawdzic sobie sam. Te listy sa JAWNE!!!
"Ujawnienie mediow" polega wylacznie na tym, ze tylko w takich wypadkach chca zauwazyc, ze lewicowa partia staruje w wyborach - zeby jej dokopac. I tyle
Nie znajduję żadnych informacji o zamierzonej podwyżce stawek VAT na żywność. Wręcz przeciwnie, na początku 2006 roku przedłużono obniżone stawki na żywność, środki produkcji rolnej, usługi restauracyjne, a także czasopisma o charakterze fachowym. Być może też na mieszkania - są nadzieje.
Jedyna zastrzeżenie dotyczy podniesienia stawki obniżonej powyżej poziomu 5%.
Nie wycofa się, bo nie po to podjął decyzję o starcie. Nawet jak go usłyszą w całej Polsce- to i tak: za Wierzejkim powtórzą :to Pan startował z SLD. Tu Wierzejski ma rację: To Pan startował z SLD, także z Samoobrony. Tak czy inaczej takim ludzią go zapamiętają. Nie jako człowiek budującego pryczółek lewicowy, tylko jako człowiek startującego z neoliberalnej partii (SLD), a teraz z partii, która chciała wziąść za wszelką cenę władzę. Wiem bo byłem na zebraniu oragznizacji młodzieżowej samoobrony 6 lat temu. Oni już wtedy mówili o władzy, a każdemu młodzianowi podsuwali deklarację członkowską.
...może pomniejszyć jeszcze wynik wyborczy PPP, to jest nim z pewnością Politbiuro. Zresztą, wie o tym doskonale.
ja z kolei czytałem w prasie ekonomicznej, że w 2008 r. skończy się okres przejściowy na obniżone stawki VAT-u. W każdym razie stawka podstawowa wynosi 22 %, czyli więcej niż proponuje SO.
A kiedyż to Ikonowicz startował z listy neoliberalnej partii SLD? Mieszają ci się pragnienia z faktami?
Ty sie kriku o nas nie martw. My sobie rade damy. A dla was to wasze ostatnie 5 minut. Potem, tak jak pisal Kisiel, ludzie beda wam to dlugo pamietac i wyciagac przy kazdej okazji, tak jak wy nam jakies zwiazki z NOP-em, z ktorym nigdy nic wspolnego zreszta nie mialem. Popelniacie samobojstwo... i chyba dobrze :) Powodzenia na klepisku :)
Akurat Ikonowicz współpracował z Lepperem jeszcze gdy pył posłem PPS-u, ale mniejsza o to. Chodzi o to, że Samoobrony nie należy oceniać ANI przez negatywny pryzmat Millera i Wrzodaka, którzy dopiero teraz zawiązali z nią współpracę, ANI przez pozytywny ukształtowanego lewicowo Ikonowicza - bo nie nadawał on tonu So do niej nienależąc. SO jest lepsza niż politycy typu Millera, ale gorsza od samoświadomej politycznie, ale nieco izolowanej radykalnej lewicy, czyli - między innymi - socjalistów z partii Ikonowicza. Nie byłem tam, ale mogę się tylko domyślać, że ponieważ to Ikonowicz jest najpopularniejszą postacią z tej partii i radykalnej lewicy w ogóle, to jemu zaproponowano start w wyborach. Jednak na portalu pisano wyraźnie, że współpraca SO i NL będzie miała różne formy i nie zakończy się bynajmniej po wyborach. Od siebie dodam: OBY!
Listy wyborcze były jawne, ale to z mediów dowiedzieliśmy się, że PPP wystawia na czołowych miejscach Ziobrów, Kwaśniewskich i Stokłosów, by przyciągnąć gapiowskich wyborców i naliczyć sobie taką metodą więcej głosów. Masz rację - może uderzyć to w całe środowisko antysystemowe. Oby nie.
Jeszcze jedno: na ile pamiętam Zbyszka Partykę z dawniejszych lat, pokłóciłby się o sprawy ideologiczne, a nie swój partykularny interes.
Czemuś to tak dzisiaj rozjuszony? A tak w obóle, to rozpędek z ciebie - za całe PPP tak deklarować się tu i to bez upoważnienia?
Powtarzam, nikt w tych wyborach nie wyrządził więcej szkody rzeczonej PPP, prócz ciebie i tego geniusza, który wymyślił machloję z nazwiskami.
Jak tam na Safari? To taki
" internetowy" żarcik. Kumasz? W 1993 i 1997 roku PI startował z list neoliberałów. Pozdrów Stefana Bekiera.
U uważaj bo TVP poluje na lambertystów. A ty jeżdżąc na safari się wyróżniasz. Ciau.
uspokój się w końcu! Współpraca z ludową Samoobroną to tak samo jak współpraca z rynkowo-ksenofobiczno-skinheadzkim Narodowym Odrodzeniem Polski???!
jesli Ty piszesz, ze ja wyrzadzam szkode PPP:) to mozmna miec pewnosc, ze pisze dobrze, bo nie od dzis wiadomo jak PPP nienawidzisz :) Gdybym wyrzadzal PPP szkode, to Ty pierwszy popieralbys mnie w kazdym zdaniu :)
Michale sam piszesz, ze ani Wrzodak, ani Miller, ani Ikonowicz nie stanowia o obliczu samoobrony. To prawda, nie stanowia oni zreszta o niczym tylko o wlasnych obliczach. O obliczu stanowi Lepper, ktorego aura obroncy skrzywdzonych dawno zgasla i bardziej kojarzy sie teraz z przekretami, seksualnymi aferami i kompletnym nihilizmem. To samo dotyczy rzekomego autorytetu Ikonowicza, o ktorym piszesz. To piesn przeszlosci i najbardziej kontrowersyjna postac wlasnie w srodowisku radykalnej lewicy. Lepper wybral jego, bo po pierwsze nikt z naszej partii takiej zdrady by sie nie dopuscil ( a jesli to przestalby byc czlonkiem PPP), a po drugie Lepper wiedzial o nim, bo go znal - moze tak dobrze jak ja :), ze to czlowiek do wynajecia:)
Z zadnym NOP-em nigdy nie wspolpracowalem i niczego nie musze sie wstydzic. W ogole te zarzuty tycza sie poprzedniczki PPP. A mnie nic zarzucic nie mozna. Prezes NL natomiast ( a nie jego poprzednik), podjal wspolprace z burzuazyjno-osbszarniczo-seksistowska Samoobrona i nie bedzie mogl twierdzic, ze to nie on, ze to ktos inny, bo to jedyny kandydat NL w SO :)
Tzw. "wspolpraca" zakonczy sie w dniu wyborow i przegranej Ikonowicza... chyba ze zapisze sie do SO? To tez mozliwe. Przez caly okres istnienia NL, Lepper odrzucal jakakolwiek wspolprace. Tak bedzie i po wyborach. Teraz to tylko Leppera desperacja, bo wie, ze moze zniknac ze sceny politycznej, a nie zaden zwrot w lewo. Trzeba miec klapki na oczach by tego nie widziec. Tak samo swoim kolesiom tlumaczy swoj start w Samoobronie Wrzodak. Panowie, zrozumcie! Lepper skreca w prawo! i dlatego kandyduje z SO :) Podobnie mowi i Miller. Kazdy to sobie i swoim zwolennikom stara sie inaczej tlumaczyc... ale prawda jest niestety jedna i bardzo wstydliwa:)
O rety, czy ja Tobie to zarzucałem? Sam wyskoczyłeś z tym NOP-em. Zresztą przyznajesz to, o czym kilku dyskutantów zawzięcie tutaj trąbi i co sobie przypominam z wyborów 2001 r. - Podrzycki jako szef "Sierpnia'80" i "Alternatywy" współpracował z NOP. Oczywiście każdy ma prawo zmienić poglądy, ale w takim razie jaki jest sens atakować lewicowców współpracujących z Samoobroną? Absurdalne teorie o "obszarnikach" z Samoobrony wykpił niedawno Angka Leu. Co do seksizmu - czy musimy zniżać się do powtarzania - niepopartych żadnymi poważnymi dowodami - bełkotu mediów Agory i Springera? Bez przesady.
Reszta Twojego postu to tzw. luźne dywagacje, do których trudno poważnie się odnosić. Ale wystarczy sprawdzić, ilu ludzi w Polsce ogóle kojarzy jakiegokolwiek innego, nie-SLD-owskiego lewicowca i jakie nazwisko będzie na pierwszy miejscu. Ludzie pamiętają wyłącznie Ikonowicza - czy to z "Solidarności", czy to z opozycji 1987-1991, czy to z mandatu poselskiego, czy wreszcie z wystąpień antymilitarystycznych czy antyglobalistycznych. I wsjo.
Piotr Ikonowicz - "Jedynka lewicy" na liście komitetu wyborczego Samoobrony w Warszawie wyjaśnia sens i okoliczności sojuszu Nowej Lewicy z Samoobroną.
http://pl.youtube.com/watch?v=11qh1YnU2oc
Wystąpienie Piotra Ikonowicza (NL) na konwencji wyborczej Samoobrony RP w Warszawie. 05.10.2007.
Część 1.
http://pl.youtube.com/watch?v=NQMUTEjs5-M
Część 2
http://pl.youtube.com/watch?v=o-WCiNAWhBM
Zaden zdrajca nie przyzna - jestem zdrajca. Podobne oswiadczenia - nie ogladalem tego Ikonowicza, nie mam czasu, ale wiem co moze tam mowic, a jak mowi to znaczy tylko tyle ze mowi- inni pewnie wydali podobne. Tak jak pisalem. Jakos musi to tlumaczyc Wrzodak i jakos tlumaczy to Miller. Niesamowite jest jednak to, ze sa ludzie ktorzy w to wierza i jeszcze bronia samoobrony, ze to niby partia, ktora skreca w lewo. Wrzodak by sie z tego usmial i twierdzi zapewne ze jest to zwrot w prawo. Wniosek co do samej samoobrony jest natomiast jeden. Jesli przyjela w swoje szeregi tak skrajne postacie to jest wlasnie objaw kompletnej bezideowosci. Lepper ma jeden cel - wejsc do sejmu i dlatego robi z SO ideowy smietnik. Ci skrajnie rozni ludzi, ktorzy korzystaja z otwartej furtki w smietniku, nie sa lepsi i nie kieruja sie niczym innym niz sam Lepper. Chca miec wysokie pensje - to taklie ludzkie - i takie niskie zarazem...
Dziś, 8 października w programie TV Biznes Ikon ponownie zaprotestował, że w studiu obecni są przedstawicieli sześciu komitetów wyborczych, a nie siedmiu, że brakuje reprezentacji Polskiej Partii Pracy. Pewnie zrobił to po to, by - jak twierdzisz - mieć wyższą pensję. Życzę zdrowia, politbiuro, dużo zdrowia.
By nie być gołosłownym:
http://pl.youtube.com/watch?v=1auuoEyw12g
Piotr Ikonowicz mówi zaiste pięknie "Do kobiet należy 1 proc. bogactwa na świecie i dlatego żyjemy w patriarchacie. Na to nie może być zgody, bo ludzie są równi i za dużo byśmy stracili talentów, innowacji, gdyby kobiety zostały w domu"...ciekawe jak to sie ma do jego decyzji o startowaniu z list Samoobrony, partii nie lewicowej ale na pewno seksistowskiej,której jak przedstwiciele jak mogłśmy śledzić w mediach gwałcili kobiety, pryzmuszali do sexu wykorzystujac ciezka sytuacje na rynku pracy, a także o nieba!chcieli dokonywac pryzmusowych aborcji itp. jak to ma sie do pieknych deklaracji bylego posła Ikonowicza?władza nie śmierdzi?wszytko na sprzedaż?
"Jak mogłśmy śledzić w mediach gwałcili kobiety" - pisze marcosita, bo zapewne widziała to na własne oczy, do tego w mediach!
Czy ktoś to jeszcze widział???
Debata Ikonowicz (NL) - Wierzejski (LPR) w TVN24.
05.10.2007.
http://pl.youtube.com/watch?v=hXmuVASQM6Q
" ... mogłśmy śledzić w mediach gwałcili kobiety, pryzmuszali do sexu wykorzystujac ciezka sytuacje na rynku pracy, a także o nieba! chcieli dokonywac pryzmusowych aborcji itp. ..."
I to wszystko z zapartym tchem śledziłaś w mediach, marcosistko? O nieba! W których, konkretnie, ach w których i kiedyż, ach kiedyż? Czy była to transmisja - czy też retransmisja?