Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Korwin-Mikke chce izolować niepełnosprawne dzieci

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Moze Korwin jest zarazony smiercia?

Po tym jak chlopiec coreczki wbil mu kose (pewnie wg Korwina wbicie noza drugiej osobie to pokazanie swojej wyzszosci fizycznej), podobnie jak gwalt to przekazanie dobrych silnych genow zdrowego samca. Szkoda, ze Januszek nie nauczyl syna, ze jak sie zabiera dziewczyne na randke to wypadalo by zaplacic za kino itp. a nie prosic ja zeby zaplacila...

autor: Lalek, data nadania: 2007-10-10 14:11:46, suma postów tego autora: 223

Qrwin matoł i faszysta

Ten facet uchodzi za inteligentnego i błyskotliwego w pewnych kręgach. Adorują go szczególnie ci mało dowartościowani, którym imponuje kult siły. Na zasadzie atrybucji - utozsamiając się z silnym lub podającym się za takiego sami chcą uchodzić za lepszych.
Tymczasem cały urok Qrwina tkwi w tym że facet głosi parę sloganów z Friedmana, udaje że zna się na gospodarce (podobno zdroworozsądkowej) i rżnie macho, głupawo żartując.
Ta żałosna kreatura posuwa się czasami do nieludzkich wypowiedzi, bo pajac musi być mocno oryginalny. I wyłazi z niego mały faszysta.
Prawdopodobnie gość jest impotentem lub ma kompleks męskości i stąd ta ideologia antykobieca, stąd pogarda dla słabszych.
Ale my potrzebujemy Qrwina niech skutecznie ośmiesza neoliberalne brednie, niech stanowi przykład że skrajny liberalizm prowadzi do faszyzmu. A że iluś tam głupich bierze to na poważnie? Spotkałem tak zaciekłego antysemitę który twierzdził że Jezus to żyd udający boga.
A konkretnie - za takie teksty publiczne Qrwinowi należałoby bez wielkiej dyskusji napluc w twarz i pietnować społecznie.

autor: red spider 666, data nadania: 2007-10-10 15:01:50, suma postów tego autora: 1549

Janusz Korwin-Mikke

Jest podobno człowiekiem bardzo inteligentnym. Pewnie inteligencji mu nie brakuje, ale jednocześnie jest człowiekiem mocno okaleczonym emocjonalnie. Widać to w jego poglądach np. na temat kobiet, w których nie odróżnia racjonalnego myślenia od irracjonalnego zmagania się z piętnem własnej przeszłości. Po co w takim razie traciłby tyle czasu i energii na udowadnianie, że kobiety powinnny mieć gorszy status niż mężczyźni - zarówno jako obywatelki jak i np. uczestniczki życia gospodarczego?

Okaleczony emocjonalnie facet został kilka lat temu pchnięty nożem przez swoją córkę. Jak musiał ją traktować, że zdecydowała się na taki krok?

autor: Paweł Kończyk, data nadania: 2007-10-10 15:05:54, suma postów tego autora: 2157

Zawsze się dziwiłem

Jakim cudem gościu mający jedne z najlepszych poglądów na gospodarkę w Polsce (najbliżej libertarian), czyli w pełni uznający wolności ekonomiczne, jednocześnie jest takim kretynem jeżeli chodzi o wolności osobiste.

autor: jliber, data nadania: 2007-10-10 15:18:11, suma postów tego autora: 4329

Co za drań.

Podły facet, świetnie pasuje do takiego samego Marka Jurka.

autor: Getzz, data nadania: 2007-10-10 15:22:02, suma postów tego autora: 3554

upr

ekstremizm UPR ich mowa nienawiści,to wszystko pokazuje czym jes neoliberalizm

autor: czewony, data nadania: 2007-10-10 15:32:40, suma postów tego autora: 350

Prawiczek

Ten osobnik powinien być jak najszybciej odizolowany od społeczeństwa. Gorszego oszołoma, etatystę i populistę w Polsce próźo szukać.

autor: antyprawak, data nadania: 2007-10-10 15:48:12, suma postów tego autora: 69

Korwin

Nie tak dawno parę osób na tym forum krzyczało o skandalu jakim było niewpuszczenie Korwina do programu Forum w TVP1. Znając poglądy tego "ekscentrycznego" polityka należy się cieszyć, że nie miał okazji zaprezentować ich szerszemu gronu odbiorców.

autor: Sumienie Narodu, data nadania: 2007-10-10 16:04:00, suma postów tego autora: 6199

Do Pawła Konczyka

Możesz cos wiecej napisać o tym pchnięciu nożem Korwina przez jego córke, bo pierwszy raz słyszę o sprawie?

autor: Ostap_Bender, data nadania: 2007-10-10 16:29:59, suma postów tego autora: 1002

Zarazeni Smiercia

Najlepiej takie dzieci zabijac tuz po urodzeniu zeby wyelimonowac zle geny z naszego spoleczenstwa i powstrzymac EPIDEMIE SMIERCI.

Chociaz byloby to nie chrzescijanskie. Lepszym rozwiazaniem bedzie zebranie razem wszystkich ejdsiarzy, psycholi, zlamasow i innych dewiantow i wyslanie ich gdzies daleko, najlepiej na ksiezyc. Niech sami siebie zarazaja swoimi obrzydliwymi kalectwami.

Najbardziej przerazajace jest to ze po raz pierwszy jest bardzo realna szansa ze Korwin-Mikke znajdzie sie w parlamencie. Oznacza to ze podobne poglady przez niego gloszone zaczna byc szerzej pokazywane w mediach. Nie bedzie juz w wiekszosci ignorowanym outsiderem. Beda wywiady, zaproszenia do programow publicystycznych, przemowienia w sejmie, itd.

Modlmy sie (do szatana oczywiscie) zeby LPR nie przekroczylo progu.

Jliber, na swiecie nie ma nikogo o kim mi wiadomo, kto laczylby neo-liberalizm ekonomiczny z wolnosciami osobistymi. Politycy ktorzy sa zwolennikami tej ideologii ekonomicznej zawsze sa bardziej lub mniej (zwykle zdecydowanie bardziej) autorytarni.

autor: Ziggy, data nadania: 2007-10-10 17:01:25, suma postów tego autora: 31

A po cholerę go nagłaśniać?

Po co nad nim ochy i achy? Na szczęście poparcie ma minimalne i nie zanosi się na większe. Tego typu chore wypowiedzi tylko mu robią reklamę.

autor: front_ludowy, data nadania: 2007-10-10 17:04:11, suma postów tego autora: 626

kol. Lalek

Napisz coś więcej o tych rodzinnych perypetiach Mikkusiów, bo nie jestem w tym ciekawym temacie , a ty chyba coś wiesz...

autor: cyklista, data nadania: 2007-10-10 17:22:33, suma postów tego autora: 139

Inteligentny to on może i jest

ale z pewnością nie ma rozumu.

autor: nana, data nadania: 2007-10-10 17:30:42, suma postów tego autora: 4653

Ostap_Bender

Sprawa była głośna kilka lat temu, kiedy Korwin-Mikke trafił do szpitala po tym jak został napadnięty i raniony w brzuch.

Oficjalna wersja, do której link wklejam poniżej, nijak się kupy nie trzyma. Nieszczęśliwy wypadek się może zdarzyć w rękę w kuchni, w czasie krojenia mięsa, ale pod kościołem w brzuch?
http://mazowsze.kraj.com.pl/serwis/arch/6-2001.html

Więcej się dowiedziałem, wertując w tamtym okresie fora UPR-owskie i rozmawiając z kilkoma UPR-owcami.

autor: Paweł Kończyk, data nadania: 2007-10-10 19:12:26, suma postów tego autora: 2157

Pisałeś o tym Pawle, bodajże dwa lata temu... (*_*)

Niezbyt szczęśliwe miejsce wybrał sobie Jaś w Muszce na swój "manifest" przeciwko niepełnosprawnym dzieciom "na siłę" integrowanym z ich "normalnymi" rówieśnikami. Toż we Wrześni właśnie 105 lat temu miał strajk dzieci w obronie języka polskiego, przeciw germanizacji szkoły, a ich rodzice protestowali przeciwko biciu dzieci przez pruskich nauczycieli. Bicie jak bicie - Głupi Jaś jest jego zwolennikiem, ale taki "patryjota", którego matka zginęła podczas Powstania Warszawskiego, powinien docenić patriotyzm dzieci i rodziców z Wrześni. A tu takie faux pas... Ten błazen już tak ma.

Mam wątpliwą "satysfakcję" z tego wygłupu Pajaca w tużurku. Moi dorośli synowie są bowiem jego fanami (wielu małolatów uwielbia, kiedy się zgredy wygłupiają). Spytałam ich dzisiaj zjadliwie, czy szanują debila, który "nie puściłby swojego dziecka do klasy z niepełnosprawnymi", czyli m.in. z ich autystycznym bratem, bo "w klasach integracyjnych dzieci zdrowe przejmują schorzenia od chorych"...
Są w szoku. Może nareszcie się "wyleczą" z debilizmu korwiniego. Tego artystę kabaretowego (wg Ciszy) trzeba jak najczęściej pokazywać w telewizorach. Ku przestrodze...

autor: Hyjdla, data nadania: 2007-10-10 20:25:07, suma postów tego autora: 5956

jliber

Janusz Korwin-Mikke uznaje też w pełni wolności osobiste. Ale tylko dobrze zarabiających mężów i ojców, również w przypadku gdyby realizowanie ich wolności miało być piekłem dla reszty domowników.

To zresztą styl rozumowania bliski Adolfowi Hitlerowi. Adolf był dobrze zarabiającym i wpływowym ojcem, co prawda nie rodziny tylko narodu ale zawsze ojcem. Pewnego razu postanowił napaść na inne narody i część z nich wymordować, bo on również bardzo cenił swoją wolność.

autor: Paweł Kończyk, data nadania: 2007-10-10 21:47:09, suma postów tego autora: 2157

Korwinowi

zdarzy się czasami powiedzieć coś mądrego (oczywiście nie o tych niepełnosprawnych dzieciach), ale ogólnie facet jest szurnięty i to zdrowo.

autor: Bury, data nadania: 2007-10-10 21:51:12, suma postów tego autora: 5751

Warto przypomnieć,

że Korwin-Mikke nie jest pionierem w demonstrowaniu agresywnej pogardy wobec niepełnosprawnych. Pod tym względem wyprzedziła go Kazimiera Szczuka.

autor: ABCD, data nadania: 2007-10-10 22:10:34, suma postów tego autora: 20871

Hyjdla

Mój sąsiad dla odmiany szaleje za Renatą Beger. Sądzę, że prawidłowo reaguje na odmienną płeć.

autor: senior, data nadania: 2007-10-10 22:25:22, suma postów tego autora: 105

Ziggy

Gwoli informacji: Korwin-Mikke był już posłem na Sejm I kadencji w latach 1991-93, kiedy obowiązywała ordynacja skrajnie proporcjonalna i nie było progów dla partii politycznych.

http://www.youtube.com/watch?v=55TqA5QBWWw

autor: Paweł Kończyk, data nadania: 2007-10-10 22:31:14, suma postów tego autora: 2157

Hyjdla

Kiedyś napisałaś, że jeden z twoich synów ma na imię Janek....Teraz zaś piszesz: " Głupi Jaś jest jego zwolennikiem, ale taki "patryjota".....". Jak możesz!!!!

autor: senior, data nadania: 2007-10-10 22:35:51, suma postów tego autora: 105

Prawidłowo, seniorze...

Renata B. to taki zdrowy pszenno-buraczano-słowiański typ, w sam raz dla niewymagających sąsiadów...

autor: Hyjdla, data nadania: 2007-10-10 22:39:10, suma postów tego autora: 5956

No właśnie, Janek jest czasem Jasiem, bo Korwina lubi...

Widzę, że mam kolejnego wielbiciela, który chłonie wszystkie moje wypowiedzi i pilnie notuje moje zwierzenia... Aż mię zatchnęło z wrażenia.
.

autor: Hyjdla, data nadania: 2007-10-10 23:06:55, suma postów tego autora: 5956

Do Cyklista

Janusz Korwi- 1) Mikke dostal kiedys kose od chlopaka (bylego?) swojej corki. 2) Moja kumpela spotykala sie z jego synem w zasadzie to duze slowo spotkala sie pare razy. Za kazdym razem musiala za wszystko placic (chyba chcial pokazac, ze w przeciwienstwie do ojca jest za rownouprawnieniem:)). Nie jest jakas materialistka, ale tez nie ma kasy jak lodu i jak dzwoni do niej chlopak zaprasza ja do kina to wypadalo by, zeby choc zaplacil za siebie. Rozumie, ze moze sie zdarzyc, ze zapomnial kasy, ale ile razy?

autor: Lalek, data nadania: 2007-10-11 10:49:49, suma postów tego autora: 223

Lalek

Jak rozumiem mimo że to on zapraszał ją do kina, potem musiała płacić nie tylko za siebie ale i za niego? Może zbyt wyzwolona była i korwinowy syn chciał się na niej za to odegrać? Tak przypuszczam, bo nie wyobrażam sobie, by syn Naczelnego Liberała RP był po prostu zwyczajnym gołodupcem, który żebrze u dziewczyny, bo go nie stać nawet na bilet do kina...

autor: Paweł Kończyk, data nadania: 2007-10-11 11:44:07, suma postów tego autora: 2157

czy wiecie że UPR też ma swojego Iwo?

zajrzyjcie, ja się nieźle ubawiłem. W dodatku widać że gość zwalcza fryzjerów :) - http://youtube.com/watch?v=6zxyP74y4Zk&mode=related&search=

autor: Cisza_, data nadania: 2007-10-11 13:07:05, suma postów tego autora: 2083

Do archetypów nowoczesności

należy konflikt ojca z synem.
Może więc syn Korwina jest wyemancypowanym obyczajowo radykałem? Tłumaczyłoby to, dlaczego przychodził do kina bez kasy. w subkulturze politycznej, której jest członkiem, ze wszystkich walut najbardziej lubi się cudzesy.

autor: ABCD, data nadania: 2007-10-11 13:44:20, suma postów tego autora: 20871

No dobra już skończyliście?

To teraz zastanówcie się czy to prawda?! Widziałem juz dziesiątki wypowiedzi korwina które były żle zrozumiane albo zwyczajnie zmanipulowane.

Teraz się znowu się zastanówcie. Macie zdrowe dziecko. Macie możliwość posłania go do klasy integracyjnej albo zwykłej. Chcecie posłać je do zwykłej (tak tak wiem wszyscy lewacy są poprawni politycznie i posłaliby do integracyjnej szczególnie
czyjeś dzieci) ... po czym urzędnik mówi: NIE! To dziecko idzie do integracyjnej. Zadowoleni? Takiej sytuacji najpewniej dotyczyła wypowiedź Korwina.

autor: Analyzer, data nadania: 2007-10-11 17:08:02, suma postów tego autora: 102

Lalek

Normalnie jesteś jak Super Ekspress lub inny Fakt :) Zastanawiam się tylko co będzie jak twoja córka przyprowadzi do domu jakiegoś niezrównoważonego idiotę który nawet nie ma odwagi odwagi stanąć z teściem 1na1 i z nożem na niego wyskakuje. Ale będziemy mieli ubaw ...

autor: Analyzer, data nadania: 2007-10-11 18:14:02, suma postów tego autora: 102

o ja!

Cisza rewleacyjny link! Trzeba to rozpropagowac :-) To chyba jakas V kolumna ruchu libertarianskiego.

autor: wojtas, data nadania: 2007-10-11 18:45:39, suma postów tego autora: 4863

Łooooo!

Gość zna się z Korwin-Mikkem. Zwróćcie uwagę na 1m 00s - 1m 07s.

http://youtube.com/watch?v=CqjKx-1axko

autor: Paweł Kończyk, data nadania: 2007-10-11 19:18:28, suma postów tego autora: 2157

Ale czub

UPR to fenomen - grupa socjopatów i chorych psychicznie ludzi a imponuje to nawet całkiem sporej grupie "wykształconych" - studentów, "przedsiebiorców" o prostakach pragnących silnej reki nawet nie wspomnę.

autor: red spider 666, data nadania: 2007-10-11 19:20:18, suma postów tego autora: 1549

Sku......o

To można tylko tak określić! Skur...o! Ale to jest właśnie poziom radykalnej prawicy. Wypaczony socjo-Darwinizm. Niech przetrwa silniejszy! Wolny, nieograniczony rynek. Kto nie wydoli umiera. Przeżywają najsilniejsi!
Korwin i inni w UPR to tacy jak gdyby ultaliberalni-neonaziści i anarchiści!

autor: ganesia, data nadania: 2007-10-11 21:40:30, suma postów tego autora: 41

:)

"Lalek
Normalnie jesteś jak Super Ekspress lub inny Fakt :) Zastanawiam się tylko co będzie jak twoja córka przyprowadzi do domu jakiegoś niezrównoważonego idiotę który nawet nie ma odwagi odwagi stanąć z teściem 1na1 i z nożem na niego wyskakuje. Ale będziemy mieli ubaw ...

autor: Analyzer"

Hmm... Jako, ze jestem kibicem KSP ("Nozownicy ze stolicy") pobije go doswiadczeniem.

A na powaznie. To czemu pan Korwin Mikke nie zdazyl zareagowac? Przeciez to selekcja w czystej postaci. Byl slabszy i odpadl. Czy pominalem jakis aspekt z ideologii tego pana?
Czy to wazne czy sie zginie od dzgniecia nozem czy z glodu bo szef pensji nie wyplaca?

autor: Lalek, data nadania: 2007-10-11 22:05:51, suma postów tego autora: 223

"Czy to ważne czy sie zginie od dźgnięcia nożem czy z głodu bo szef pensji nie wypłaca?"

Zrehabilitowałeś się u mnie odrobinę, Lalek. Jeszcze będą z ciebie ludzie.
Powyższe hasło powinna lewica na transparentach nosić...

autor: Hyjdla, data nadania: 2007-10-12 09:20:08, suma postów tego autora: 5956

_Michał_

Primo to JKM nie zakłada śmierci z głodu. Liczy że ludzie ludziom będą pomagać. Może to dziwnie wyraża ale tak jest (mam nadzieję ....). Natomiast lewacy nie wierzą w ludzi. Oni chcą wszystkich brać za mordę i ZMUSZAĆ do "pomagania". Ta wypowiedź korwina dotyczyła właśnie takiego przypadku tzn brania za mordę dzieci i wsadzania do klas integracyjnych. Nikt tak teraz (chyba) nie robi ale kto wie co będzie... Co do selekcji. Są jej rózne rodzaje. W socjalizmie wiekszą szansę mają ci którzy nie dają się obrabować przez rząd a zarazem do siebie potrafią skierować strumień zrabowanych pieniędzy. W socjalizmie panuje czysty darwinizm ze świata zwierząt: zabij albo będziesz zabity. Co do noża to mam nadzieję że to był żart. W starciu pięści – nóż nóż zawsze wygrywa choćby nie wiem jakie umiejętności miała druga strona. De facto nóz w starciu na bliskie odległości jest groźniejszą bronią niz pistolet także jeśli to był naprawdę atak to korwin ma sporo szczęścia

autor: Analyzer, data nadania: 2007-10-12 11:15:48, suma postów tego autora: 102

To powyżej to było do Lalka oczywiście

Źle mi się wybrało

autor: Analyzer, data nadania: 2007-10-12 12:36:21, suma postów tego autora: 102

ODp

Hyjdla dzieki i pozdrawiam

Analyzer- a czemu mowisz o pomocy? Ja pisalem o wyplacaniu pensji. Czy moze to taka laska, ze szef wyplaca pensje, ze traktujemy ja w kategoriach gestu dobrej woli?

Ja mowie o wyplacaniu pensji i mechnizmie jaki dziala. Szef nie wyplaca przetrzymuje pracownikow po godzinach. Wie, ze nie maja pieniedzy na zycie a co dopiero na to, zeby sie z nim sadzic i beda pracowac po to, zeby dostac chocby czesc zarobkow. Wie, ze nie odejda do innej pracy bo tam czeka ich to samo.

Tu jest potrzebna pomoc panstwa w ukroceniu tego typu praktyk, a nie powiedzenie im, ze sa sami sobie winni. Bo jesli tak im sie powie to dlaczego oczekiwac od instytucji panstwa, ze beda scigac tego nozownika? Dlaczego nie powiedziec JKM, ze jest sam sobie winny?

Pomoc to zupelnie cos innego.

autor: Lalek, data nadania: 2007-10-12 14:04:06, suma postów tego autora: 223

Analyzer

Jest dokładnie odwrotnie niż piszesz. To Janusz Korwin-Mikke chce brać za mordę wszystkie dzieci, uważając je za własność rodziców, a tym samym sprowadzając je do roli przedmiotu. To Janusz Korwin-Mikke walczy ze zmyślonymi przez siebie "zamordyzmami" w imię wprowadzenia własnego zamordyzmu. To tacy wrogowie wolności jak on chcieliby w pojedynkę decydować czy cudze niepełnosprawne dziecko ma prawo uczyć się w tej samej klasie co jego córka, bo jeszcze nie daj Boże to okulawienie "przejdzie na jego córkę". Skoro według rozumowania Korwin-Mikkego zdrowe dzieci w klasie przejmują schorzenia od chorych to równie dobrze zdrowi piesi moga przejąć schorzenia od pieszych chorych. Dlaczego zatem urzędnik decyduje o tym, że robi się chodniki dla wszystkich?

Bronisz człowieka skrzywionego emocjonalnie, który na ogół walczy z własnymi koszmarami. A ponieważ jest człowiekiem inteligentnym, łatwo mu później przychodzi, kiedy już opadną emocje, "prostować" swoje wypowiedzi.

autor: Paweł Kończyk, data nadania: 2007-10-12 14:56:49, suma postów tego autora: 2157

Nie analyzuj tak Analyzerze, bo się z syntezy nie wyplączesz...

Korwin ma być może IQ ponadprzeciętny, ale niektórzy psycholodzy mówią np. o "inteligencji przestępczej", czyli wykorzystywanej do niecnych celów (to tak na marginesie)...

Incydent "z nożem w brzuchu" idealnie komponuje się z "inteligencją" Korwina: mir domowy ponad wszystko (mordy w kubeł, policji wara), domownicy nawet po ewentualnym "zejściu" nieszczęśnika nie odważą się pisnąć słówka. Kiedy boss ma problemy podlegli mu niewolnicy mają milczeć, chyba że boss zadecyduje w "testamencie" inaczej. Paranoja w czystej postaci...

Inteligencja korwinia jest: ŹLE umiejscowioną, ukierunkowaną, usadowioną, umocowaną, uprzykrzoną, upierdliwą... i inne "u", uzasadnione jego złym dzieciństwem (brak matki - zginęła w Powstaniu, kiedy poszła po jedzenie), podejrzewam - wstrętną macochą, nijakim albo władczym ojcem..... Korwin to materiał na doktorat z psychiatrii, mimo że facet chory nie jest, jeno odrobinę zwichnięty...

Pajac w Muszce rzekł, co rzekł i jego pseudointeligencja w tym konkretnym przypadku tylko go pogrąża. Nawet klown w cyrku ma opanowane numery i jak się poślizgnie nie w tym miejscu co powinien, to publika go wygwiżdże, a nie śmieje się, i brawa bije, i mówi o gorszym dniu...
Fani Mikke płacą bilety na jego występy od lat kilkunastu, a otrzymują ino popisy żałosnego pajaca z podwórkowej arlekinady...

autor: Hyjdla, data nadania: 2007-10-12 18:45:38, suma postów tego autora: 5956

Zauważ lalek

że korwin nie chciał by państwo ścigało tego nożownika:)) Zbyt wielkie nadzieje pokładasz w państwie a za małe w sobie. Zauważ że państwo działa jeszcze gorzej niz ci nieuczciwi "przedsiębiorcy". Nawet nie udaje że ci coś da. Bierze i już

autor: Analyzer, data nadania: 2007-10-12 18:54:24, suma postów tego autora: 102

pawle pawle, analayzer

To tacy wrogowie wolności jak on chcieliby w pojedynkę decydować czy cudze niepełnosprawne dziecko ma prawo uczyć się w tej samej klasie co jego córka,

strasznie, a ty nie chciałbyś decydować co się dzieje z twoimi dziećmi,wiem, że chodziło ci o to, że dziecko to nie przedmiot,ale zabrzmiało jakbyś uważał- jak to określił pewien sowiecki pedagog- że wszystkie dzieci są nasze.
do tego jeśli dzieci jest w klasie 30 to ograniczasz wolność powiedzmy 20 zdrowych jak również 10 chorych, ponieważ abstrahując od tego czy chcą one być w tej klasie czy nie zabierasz im wybór, czyli wolność właśnie

nie mówię o tych wyżej którzy (o ile mnie pamiętają to trochę mnie tu nie lubią,) ale po tobie spodziewałbym się większego stonowania,i rozsądku w dyskusji mam też wrażenie, że nie zapoznałeś się z wersją oskarżonego

Analayzer- taka rada wrednego prawicowca, powstrzymaj się od wpisów na około dziesięć dni( co zresztą i ja robie) później wytłumaczę ci czemu, jak napisałeś my ufamy ludziom więc możesz pokazać czy jest tak na prawdę

autor: J H W H, data nadania: 2007-10-12 18:58:38, suma postów tego autora: 530

J H W H

Brak stonowania widać szczególnie u osób, które są zwolennikami czarno-białej wizji świata. Czy naprawdę uważasz, że spór o dzieci sprowadza się do schematu "dzieci są własnością rodziców" a "dzieci są własnością państwa"? Dlaczego mam zachować spokój i stonowanie, jeśli kolejny prawicowiec daje mi do zrozumienia, iż nie pojmuje przyrodzonego katalogu praw jednostki, do których możliwość swobodnego dysponowania własnym dzieckiem z pewnością się nie zalicza?

Teraz przejdźmy do dzieci pełnosprawnych i niepełnosprawnych: uznanie, że osoby niepełnosprawne mają pełne prawo do korzystania z tych samych instytucji co osoby pełnosprawne, należy do jednych z większych osiągnięć humanitarnych naszej cywilizacji. "Mam prawo korzystać ze swojej wolności, nawet nie jestem w pełni sprawny, a ta wolność przejawia się między innymi w tym, że nikomu nie wolno mnie izolować w tak podstawowych dla mnie sferach jak prawo do życia w społeczeństwie, prawo do edukacji, prawo do rozwoju". "Nie chcę być izolowany/a" - rozumiesz jak to wiele dla niektórych osób znaczy?

Wersję oskarżonego JKM możemy sprowadzić do dyskusji czy osoby niepełnosprawne w ogóle powinny się znajdować tam, gdzie znajdują się osoby pełnosprawne, jeśli te drugie sobie nie życzą. Jest warta tyle ile jego insynuacje, że od osoby niepełnosprawnej można się zarazić.

autor: Paweł Kończyk, data nadania: 2007-10-12 19:31:52, suma postów tego autora: 2157

szawle jeszcze się nawrócisz

zajrzyj na jego blog tam przedstawia swoje argumenty

chyba nie wierzysz, że ludzie z LiD i Gretkowskich są w tej sprawie obiektywni, jeśli chodzi o słowa na temat ,, zarażania ,, się to nie padły one wcale, przynajmniej nie słyszałem a stałem blisko.Inna sprawa, że dał się wrobić. Ja od razu wiedziałem, że to nie jest przypadek, że pan z Lid ni z gruszki ni z pietruszki, zupełnie nie na temat mówi coś o niepełnosprawnych, a 15 metrów dalej ,, przypadkiem,, jest pani z takim o to dziewczęciem

tak czy inaczej za 10 dni porozmawiamy, nie chciałbym być nie słowny względem Analayzera

autor: J H W H, data nadania: 2007-10-12 20:18:40, suma postów tego autora: 530

Analyze Yourself

Analyzer jesli uwazasz ze panstwo nic nie daje u tylko zabiera to moze powinienes kiedys wyjsc z domu?

Akurat mam dzisiaj swietny humor, bo dostalismy dzisiaj raport w ktorym niezalezna komisja do spraw opieki spolecznej przyznala mojemu wydzialowi, ktory zajmuje sie opieka nad niedoleznymi ludzmi w ich domach, ocene celujaca we wszystkich jedenastu ocenianych kategoriach.

Osoby korzystajace z naszych uslug chyba by sie z toba nie zgodzily.

I nie mow mi ze gdyby one nie placily podatkow to stac by ich bylo na opiekie prywatna, bo nawet zakladajac ze stawka podatku bylaby 0%, to wiekszosci przedstawicielom klasy robotniczej i tak by ledwo starczalo tak od pierwszego do pierwszego, biorac pod uwage ze za wszystko musieli by placic bo nie byloby sluzb publicznych. Oszczednosci na takie "luksusy" na pewno by im nie zostalo.

Czy moze niesmiertelna neo-liberalna odpowiedz ze tym sie powinny zajmowac fundacje? A jesli fundacje nie maja wystarczajaco pieniedzy i srodkow to co? Na smietnik? Na ulice?

autor: Ziggy, data nadania: 2007-10-12 20:23:03, suma postów tego autora: 31

Taka jest wrażliwośc liberałów

Liberalizm to ideologia białych, zdrowych i bogatych i zawsze tak było...Żadne hasła PO ,,by żyło się lepiej wszystkim'' tego nie zmienią.
Zygmunt Bauman nazwał kiedyś neoliberałów ,,wybielaczami sumień klasy rządzącej'', nic dodac nic ując....
Prawicowców wiele łączy- wszyscy oni chcą bardzo MIEĆ i zrobiliby dla tego ,,szczytnego'' celu wszystko, a słabszych lub mniej bezwzględnych zadeptali...

autor: Tomek Sosnowski, data nadania: 2007-10-12 21:53:12, suma postów tego autora: 568

Dodaj komentarz