Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Warszawa: Kandydaci do Sejmu przeciwko wojnie

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

miller killer

...a gdzie tam miller winny polskiej okupacji iraku. przecież on startuje z list samoobrony, a ta sprzeciwia się wojnie, prawda? byłoby to możliwe, że partia antywojenna jaką jest samoobrona przygarnęła by do siebie najbardziej skundlonego i cynicznego aparatczyka i postawiła obok św.piotra ikonowicza?to chyba jakaś dziennikarska manipulacja... :)

autor: rote_fahne, data nadania: 2007-10-11 12:26:41, suma postów tego autora: 1805

chyba Ci sztandar gdzieś wywiał

Miller odpowiada za siebie i swój dorobek, Samoobrona za swoje decyzje a Ikonowicz za swoją, od początku antywojenną działalność. Uspokój się i przestań histeryzować, bo czerwonemu sztandarowi to nie wypada.

autor: _Michal_, data nadania: 2007-10-11 14:10:40, suma postów tego autora: 4409

Biedny sztandarze!

Rzuć okiem na wyniki sondy.
Mimo twej dywersji są jakie są.
PPP już się ni liczy. A Ikonowi rośnie poparcie.

autor: ABCD, data nadania: 2007-10-11 14:23:02, suma postów tego autora: 20871

nic wielkiego

Chyba już teraz nikt nie popiera tej wojny....

autor: Dylan, data nadania: 2007-10-11 16:03:07, suma postów tego autora: 91

Nikt nie popiera tej wojny...

Gawiedź nie popiera, politycy przed wyborami także nie popierają, z wyjątkiem kilku "lewicowców", broniących irackiej "demokratyzacji" oraz swojego wizerunku światłych bojowników z terroryzmem...
Hm..., a po wyborach wojna potrwa w najlepsze, bo przecież USA taaakie wielkie i mąąądre jest, i czasem Debiliusz na śniadanie zaprosi...

autor: Hyjdla, data nadania: 2007-10-11 16:50:03, suma postów tego autora: 5956

abcd, michał, i ew. reszty

oki. już się nie czepiam. nie ma nic niestosownego politycznie i etycznie w występowaniu w jednym obozie z antysemitami, byłymi aparatczykami i z całą armią przekręciarzy. każdy odpowiada tylko za siebie! a wszystko to idealnie pasuje do obecnej ordynacji wyborczej, gdzie głosuje się na ludzi,a nie na partie i koalicje, i dlatego abcd głosując na ikonowicza wcale nie wspiera millera, ani beger. a ja głupi myślałem ciągle, że to się na partie głosuje.

autor: rote_fahne, data nadania: 2007-10-11 16:55:06, suma postów tego autora: 1805

Sztandar

Glos w wyborach najpierw idzie na partie i pomaga jej przekroczyc prog, potem na osobe, ktorej pomaga zdobyc miejsce. Ikonowicz nie nalezal do Samoobrony, ale "antysemici, aparatczycy i przekreciarze" tez do niej nie naleza (jesli sie pojawiali w jej historii, to Lepper ich sie pozbywal albo odsuwal na boczny tor). Natomiast Ikonowicz nie odpowiada za to, co robily wczesniej inne osoby, ktore takze zawarly jakis "deal" z Samoobrona.

Wazne jest cos innego. Samoobrona powstala jako partia protestu i wiele z tego, zwlaszcza na dolach, w niej zostalo. Partia ta w sprawach kluczowych glosowala na ogol w porzadku. Z jej list startuje lider radykalnie socjalistycznej lewicy w Polsce. Innej anty-SLD-owskiej lewicy w Polsce na powaznie nie ma (poza z definicji bojkotujacymi wybory anarchistami). I to wszystko.

autor: _Michal_, data nadania: 2007-10-11 18:20:45, suma postów tego autora: 4409

...

Rote Fahne, ja rozumiem, że można nie lubić PPP, ale po co od razu pisać o nich tak: "w jednym obozie z antysemitami, byłymi aparatczykami i z całą armią przekręciarzy" :-)

autor: Durango 95, data nadania: 2007-10-11 18:33:05, suma postów tego autora: 3848

Durango

ja już zdecydowałem, że na PPP raczej nie zagłosuję (chociaż planowałem), ale Ty i ABCD macie jakąś obsesję na punkcie tej partii.

autor: Getzz, data nadania: 2007-10-11 20:48:47, suma postów tego autora: 3554

...

Nie mam obsesji, po prostu lubię na wpisy PPP-owców reklamujące ich partyjkę lub atakujące Nową Lewicę, odpowiedzieć w ich stylu, niech chłopcy na własnej skórze poczują tę samą przyjemność, którą oni sprawiają innym.

autor: Durango 95, data nadania: 2007-10-11 22:22:30, suma postów tego autora: 3848

durango + ekipa

no, tak w samoobronie nie ma żadnych przekręciarzy! jasne. :)

durango, przestań z tym PPP, ja naprawdę nie mam z nimi nic wspólnego, co więcej, tak samo jak z samoobroną, także z nimi nie zamierzam współpracować!

autor: rote_fahne, data nadania: 2007-10-11 22:38:18, suma postów tego autora: 1805

Getzz

W roku 1980 krążył taki witz Pietrzaka a propos rozliczeń z prominentami.
- Czy to ładnie polować na czarownice?
- A czy to ładnie, że te czarownice polowały na nas?
Tyle a propos naszych "obsesji".

autor: ABCD, data nadania: 2007-10-11 23:49:58, suma postów tego autora: 20871

antysemita nieusunięty

Gdańsk: 24 JEZIERSKI Henryk Roman

Nie słyszałem o tych usuniętych. Lepper wywala raczej tych, którzy mu nie potakują.

autor: pandada, data nadania: 2007-10-12 00:27:46, suma postów tego autora: 213

pandada

Lepper usuwał antysemitów (np. Bryczkowskiego) z CZŁONKOWSKICH SZEREGÓW PARTYJNYCH. Jezierski sam przyznaje, że do "Samoobrony" nie należy. Zaznacza zarazem, że ma negatywne zdanie np. o Ikonowiczu. Jezierski, nie będąc nawet szeregowym członkiem Samoobrony, nie miał wpływu na decyzje Leppera dotyczące kształtu list w innych miastach. Tak to wygląda także w drugą stronę.

autor: _Michal_, data nadania: 2007-10-12 09:41:39, suma postów tego autora: 4409

Dodaj komentarz