na zasadzie, że spot piętnujący niesłuszną wojnę z przeciwnikiem Izraela musi być antysemicki.
Nie bardzo rozumiem, w co gra LPR - przecież Giertych sam wielokrotnie deklarował proizraelskie sympatie w polityce zagranicznej, więc czemu teraz przeszkadza mu to u Kaczyńskiego.
ciekawe co na to Jurek i Zawisza
jak na to zareaguje "środowisko mediów". Czy też zechce zagrać "na najgorszych uczuciach Polaków", czy też na najniższych?
Może Romek uznał, że czas mu zająć pozycję koncesjonowanego "prawdziwego Polaka"? Kolejka po tatusiu, który odbębniał tę funkcję na akord u Ślepowrona i Kłapouchego (tego w purpurze). Różnica jest o tyle, że przynajmniej w przypadku Giertycha seniora znamy ówczesny pseudonim operacyjny.
Aha, drobiazg - Romek nie pisnął ani słowem o tarczy.
Bo jak można "obejrzeć wypowiedzi"? Co innego "migawki z wizyty prezydenta Lecha Kaczyńskiego w USA oraz w jarmułce (?)". Tu jednak nazwę miejscowości należałoby napisać z dużej litery, więc - "w Jarmułce". Nie znam takiej miejscowości, wiem tylko, że ma ją na głowie. Doprawdy, trzeba się bardzo wysilić, by tak zabawnie te parę zdań sklecić.
kiepsko zredagowany i nie wiadomo o co w nim chodzi? Kaczor w USA jest pokazywany w towarzystwie Busha. W Izraelu w towarzystwie tamtego, rownie co Bush krwawego prezydenta, jest pokazany w jarmulce. Bo ja tam zakladal na leb i tyle. Moze u Busha byl w ostrogach? I co z tego? Wiadomo, ze co do Iraku i stosunku do chocby Palestyny, USA i Izrael trzymaja sztame. To chore by kazde napomkniecie o Izraelu mialo skutkowac posadzaniem o antysemityzm. Giertych moze i antysemita jest, ale rzeczowa krytyka Izraela nie moze byc uznawana za antysemityzm. Sam go czesto krytykuje i bede krytykowal, chocby z pozycji praw czlowieka. Zgadzajac sie na antysemistyczna interpretacje kazdej wzmianki o Izraelu, nie przychylnej dla tego panstwa, sami sobie tej krytyki odmowimy. Ja sie na to nie zgadzam, bo na prawde jest za co krytykowac to panstwo.
nie udawaj, że nie wiesz jaki jest cel pokazywania radosnej kaczki w jarmułce.
on na antysemityzmie żeruje. Ma przecież obrzydzić sztucznego Żyda Kaczyńskiego. To taktyka znana z paszkwili ciemniactwa z polonica.net czy kandydata Samoobroby - pana Jezierskiego.
toz to lewica na claym swiecie sugerowala ze wojna w Iraku wybuchla o interesu Izraela a teraz placza. A tak a propos news wyzej to cos mi sie zdaje ze z koalicja ISW ma cos wspolnego portal viva palestyna ktory wyznawal identyczny poglad.
Oczywiście pokazywanie Kaczyńskiego w jarmułce ma na celu wzbudzać antysemickie uczucia. Jednak dla mnie najważniejsze jest to, że tv bedzie zmuszona pokazywać antywojenny klip. A bedzie zmuszona, bo musi w bezpłatnym paśmie przenaczonym na reklamę komitetów wyborczych pokazać to co one przyniosą do tv.
niestety u nas nie ma silnej lewicy antysyjonistycznej,jest silna prawica antysemicka ot taki zaścianek
Tacy niezależni lewicowcy, a bredzicie jak wam Michnik zagra. Jaki antysemityzm? Że pokazali w spocie LPR Kaczyńskiego w jarmułce? Pokazali go też z Bushem, pokazali wojnę, LPR była od początku przeciwna wojnie i ma prawo skorzystać z tego w kampanii.
A co do antysemityzmu, to właśnie o taki durne reakcje chodzi rządowi Izraela, który też jest antysemicki (chociaż szef izraelskiego MSZ raz się tak zapędził, że oskarżył Palestyńczyków o antysemityzm :-).
Można pisać prawdę, że dzisiejszy Izrael to kraj faszystowski, można ich krytykować tak jak każdy inny kraj. A swoje oskarżenia o antysemityzm niech zostawią sobie na rozmowy z USA. Chyba, że ktoś uznajem, że cierpienia Żydów z okresu II wojny światowej, dają prawo dzisiejszemu Izraelowi do politycznego i miliratnego bandytyzmu, i to wobec ludzi którzy z tamtym Holocaustem nie mieli nic wspólnego.
moglbys przyblizyc na czym polega antysemityzm LPR?