Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

LiD: Olejniczak apeluje, Kwaśniewski prosi o wybaczenie

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Pólnoc...

Nadszedł czas refleksji...

autor: CHErwony, data nadania: 2007-10-20 00:00:51, suma postów tego autora: 1000

Wykorzystam czas..."agitacji"

i zachęcam do głosowania na kandydatów prawdziwej radykalnej lewicy...

autor: CHErwony, data nadania: 2007-10-19 23:56:26, suma postów tego autora: 1000

:)

komentarz tyle zasadny, co śmieszny! :) chłopaki, ten patetyczny ton z końcówki waszego komentarza, po prostu może zabić ze śmiechu! :) wiem, że miało być poważnie, ale bez przesady.

(do redakcji lewica.pl: sugeruję, przed komentarzem, wkleić ostrzeżenie: "uwaga nieostrożne interpretowanie grozi śmiercią!")

autor: rote_fahne, data nadania: 2007-10-20 00:46:10, suma postów tego autora: 1805

Wspomnienia, ech wspomnienia.

Kiedy czytałem komentarz obok newsa, przypomniało mi się, co pisał Jerzy Urban w roku 2001, kiedy to PPS wystawiła listy kandydatów do parlamentu: prawica nam zagraża, głosujcie na SLD - jaki by on nie był, bo inaczej wasz głos się zmarnuje.
Fatum jakieś ciąży nad tym krajem.
Przestałem kupować NIE.
Na lewicę.pl też nie muszę zaglądać.

autor: ak, data nadania: 2007-10-20 00:52:10, suma postów tego autora: 85

Autorzy komentarza

Wasz komunikat skierowany do "nieposłusznych" brzmi: "Poddajcie się, wasz opór jest beznadziejny!"
Otóż mylicie się. Beznadziejna jest tu tylko wasza kapitulacja.

autor: krik, data nadania: 2007-10-20 01:08:37, suma postów tego autora: 1649

Do ak

Daj spokój, ak. Sam widzisz, że to nie jest stanowisko redakcji, ani nawet większości.

Więcej nie skomentuję, bo cisza wyborcza...

autor: BKP, data nadania: 2007-10-20 01:14:28, suma postów tego autora: 221

Lewica

Lewica .pl schodzi na psy , nie pisze niczym więcej jak tylko o wyborach , które nic nie zmieniają, LID to zadna alternatywa to to taka sama prawica jak PO czy PIS, o PPP to szkoda pisać znowu będzie O,8% 18 pazdziernika odbyly sie ptrotesty i pikiety organizowane przez IP w Gdańsku i w Gorzowie , ale ludzi z lewica .pl to nie interesuje bo moze żadna lewica już nie są

autor: bened, data nadania: 2007-10-20 08:40:51, suma postów tego autora: 145

Uwaga! Portal lewica.pl przypomina:

"W okresie ciszy wyborczej tj. w okresie 24 godzin poprzedzających dzień wyborów i aż do chwili zakończenia głosowania zabronione jest prowadzenie agitacji wyborczej na rzecz kandydatów i list kandydatów w jakiejkolwiek formie. Publikacja na forum jakichkolwiek komentarzy mających charakter agitacji wyborczej może zostać uznana za naruszenie przepisów ordynacji wyborczej oraz stanowi czyn zagrożony karą grzywny w wysokości do 1 000 000 zł"

(Art.86 i 87 oraz art. 219 i 220 Ordynacji wyborczej do Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej i do Senatu Rzeczypospolitej Polskiej z dnia 12 kwietnia 2001 roku DZ.U. 2001 Nr 46 poz. 499 z późn. zm.)

autor: Thor, data nadania: 2007-10-20 10:28:55, suma postów tego autora: 990

wstyd

jak czytam komentarz bartka i kuby to jest mi wstyd, że można aż tak szybko i tak łatwo poddać się myśleniu propagowanemu przez kwaśniaka. Jako członek redakcji lewica.pl odcinam się od słów moich redakcyjnych kolegów.

autor: bartek_n, data nadania: 2007-10-20 12:16:29, suma postów tego autora: 138

A tak w ogóle,

Zastanawiam się od wczorajszego wieczora, co takiego najważniejszego było z punktu widzenia lewicy w wyborach 1989 roku. Dlaczego akurat te? Jakoś nie umiem znaleźć przekonującej odpowiedzi, a Autorzy komentarza zdają się traktować tę tezę jako oczywistą.

autor: BKP, data nadania: 2007-10-20 14:10:53, suma postów tego autora: 221

Zwierząt chyba nie dotyczy?-:))

http://www.parkiet.com/forum/viewtopic.php?t=89014

autor: Lewy_sierpowy, data nadania: 2007-10-20 20:05:27, suma postów tego autora: 623

wstyd panowie redaktorzy!!

jestem stałym czytelnikiem portalu od roku 2001 i od zawsze kojarzyłem go z lewicą, nawet jeżeli nie jednoznacznie antyeseldowską to przynajmniej zdecydowanie na lewo od tejże..

stopniowe (podsycane ślepym i mało konstruktywnym anty-kaczyzmem)dryfowanie w stronę politycznego centrum napawa mnie nie lada niepokojem. o wyborach 2007 i roszadach w lidzie mogę sobie poczytać na portalach wybiórczej, dziennika, czy onetu.

jasną stroną tego portalu były zawsze antymilitaryzm i antyneoliberalizm. cisza (sic!) wyborcza obowiązuję, przychodzi mi w tym miejscu urwać...

autor: tyvodar legocki, data nadania: 2007-10-20 22:14:17, suma postów tego autora: 849

Warto

zwrócić uwagę, że apel o poparcie dla wiadomego ugrupowania zgodziły się podpisać tylko dwie osoby z dość licznej redakcji portalu.
To jedyny, ale istotny jasny punkt w tym dość smętnym wątku.

autor: ABCD, data nadania: 2007-10-21 00:15:00, suma postów tego autora: 20871

Czy

nie można by usunąć odredakcyjnego komentarza - czy raczej "komentarza" - numer 3?
Nie zawiera on treści merytorycznej, będąc wyłącznie seansem nienawiści wobec kolegi z redakcji.

autor: ABCD, data nadania: 2007-10-21 00:42:11, suma postów tego autora: 20871

Wstyd

Niestety kilka osób nie umiejąc tworzyć ideowej alternatywy się poddało. Na szczęście to tylko odosobnione przypadki i mogą ideowej lewicy wyjść na dobre (po co mieć w swoim obozie poddających się przy pierwszej okazji).

autor: Cisza_, data nadania: 2007-10-21 20:11:09, suma postów tego autora: 2083

Kasieńka Sz.

ciągle zarzuca wszystkim tym, którzy krytykują ruch feministyczny za zbytnie zajmowanie się sprawami światopoglądowymi i zapominanie o problemach ekonomicznych, że traktują prawa kobiet jako temat zastępczy i dodaje, że kwestii obyczajowych i gospodarczych nie można rozdzielać. Teraz widać, że owi krytycy mają rację - jedna z tych "radykalnych" feministek właśnie w dość złośliwy (ale wcale nieśmieszny, jakby to się mogło wydawać samej Kasieńce) dla swojego przedmówcy sposób broni pewnej frakcji ruchu feministycznego, zajmującego się w obrębie praw kobiet samymi sprawami światopoglądowymi i który przeprowadzał niekorzystne dla większości biednych kobiet reformy.

PS (do redakcji): mam nadzieję, że mój komentarz zakłóca ciszy wyborczej...

autor: RRRadykał, data nadania: 2007-10-21 13:09:48, suma postów tego autora: 1084

Panowie Machalica i Majmurek...

pytają się czy stać mnie na luksus niegłosowania na LiD? No więc oświadczam, że stać.

Podobnie mam dosyć tekstów działaczy LiD w stylu: "wiemy, że nas nie znosisz, że nie możesz patrzeć na nas. Ale prosimy, rozważ oddanie na nas głosu". Nie, nie i nie. Przestańcie zachowywać się jak natrętne panny, która nie rozumieją, iż "NIE" oznacza, że naprawdę nie pójdzie się z nimi do łóżka...

autor: Paweł Kończyk, data nadania: 2007-10-20 23:29:01, suma postów tego autora: 2157

Dodaj komentarz