lewackie bojówki atakują! ;) niedługo człowiek nie będzie mógł spokojnie przejść po ursynowie, bo jakiś sdpl-owiec może mu się do gardłą z krawatem i muszką rzucić.
Jak ja sie znam na tego typu referendach, jego wynik jest z gory znany : ma byc kosciol. Kazda metoda jest dobra dla osiagniecia swiatobliwego celu.
Ja rozumiem, ze buduje sie plebanie, bo mozna je potem wynajmowac i robic byznes ale kosciol jest trudny do zagospodarowania, a wedlug statystyk koscielnych co roku 450.000 Polakow przestaje chodzic do kosciola, wiec po co ?
Teraz jeszcze 2 czy 3 miliony wyemigrowalo.
pora oprzytomniec, juz i tak wystarczy utrzymywania z pieniedzy podatnikow kosciolow, oswietlenia, remontow itd.
po prostu przypuściły atak na system kapitalistyczny i aż strach mieszkać teraz w Polsce ;), rote_fahne
Nie będzie kościołów, będą meczety. Zamiast swojskiego dźwięku dzwonów, pięć razy dziennie będzie śpiewał przez wzmacniacz muezin.
Tak, to najważniejszy argument przeciw budowie kościoła! Ludzie, czy Wy jesteście normalni i racjonalni? Bo później chrzcicie swoje dzieci w kościołach, bierzecie śluby w kościołach i pogrzeby też macie w kościołach ... Szkoda nawet słów ma taką głupotę, ignorancję!
Ja na pewno nie chcę mieć ślubu w kościele (i nigdy na ślub kościelny się nie zgodzę), dzieci też jeśli będę je miał nie zamierzam chrzcić, jak będą pełnoletnie to zdecydują się czy chcą należeć do jakiegoś kościoła.
A z drugiej strony, mówiąc szczerze przecież pełno jest tych kościołów, po co jeszcze jeden?
Marzy mi się sytuacja, gdy statystyki Kościoła będą w pełni odzwierciedlały tylko ludzi rzeczywiście wierzących, a ateiści będą się z dala trzymali od tej Instytucji (i vice versa). Ale statystyki Kościoła mówią jednak co innego. Liczba katolików w tym roku wyraźnie wzrosła, a najbardziej (o dziwo!) w Europie! Najwyższy czas, aby ludzie niewierzący wybrali którąś z dróg. Nie można tak dłużej trwać w rozkroku ... Pozdrawiam.
e tam. żaden kościół nie zostanie wybudowany. borówki na to nie pozwolą - w razie czego może nawet dojść do zbiorowych aktów agresji słownej lub (oby nie było to konieczne!) blokad sprzętu budowlanego za pomocą drogich garniturów i zagranicznej markowej galanterii!
Posluchaj prymitywie.Zanim bedziesz obrazal innych ludzi i pouczal o racjonalnosci sprobuj przeczytac ten news jeszcze raz.
Tu nie chodzi o to, ze jestesmy przeciwni budowie jakichkolwiek kosciolow, lecz tylko o to, ze na Ursynowie jest ich juz wystarczajaca ilosc a park jest tam tylko jeden.
Protest nie jest wymierzony w kosciol jako taki, tylko w to, aby nie budowac kolejnego z nich w samym sercu parku, gdyz oznaczaloby to po prostu jego koniec. Miasto potrzebuje wiecej parkow a nie kosciolkow.Panial ?
śmieszny ten news.....nie wiadomo w jaki sposób KK stał się właścicielem działki.....
jeżeli wg prawa KK jest właścicielem to jakim sposobem lewica chce odebrać działkę itd.
a najfajniejsze są argumenty 'na ursynowie jest już wystarczajaco kościołów'...ktoś z lewica.pl badania rynkowe przeprowadził?
Albo sie należy do Kościoła katolickiego (i każdego innego), albo nie. Nie można należeć od święta. Ja zdecydowałem, że do KK nie należę. W ogóle.
powinno być
Sprawdźcie towarzysze ile kościołów jest w Rzeszowie (165 000 mieszkańców) a potem chrzańcie bzdury, że na podwarszawskim Ursynowie jest za dużo Domów Pańskich.
nie mierz innych swoją miarą. to, że Twoim przypadku za pustymi deklaracjami nie idzie nic nie oznacza, że inni też tak mają.
niewielu znam ateuszy, ale żadnemu z nich nie przyszłyby do głowy takie pierdoły jak odprawianie magicznych rytuałów nad dzieckiem, czy zatrudnianie szamana do związania ich związku w oparciu o moc jakiegoś boga.
a cmentarze misiaku są własnośćią komunalną nie kościelną.
majac na uwadze rosnacy popyt na slowo boze moze nawet masz racje :)