Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Lisowski: Sejm w kraju Zulu-Gula

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Fajny test,

w jednym z cyrków widziałem człowieka z trzecią nogą. Pewnie przydałby się w tym show do prezentowania, że mamy także centrum i wzmacnianie lewej czy prawej nogi nie jest konieczne.

autor: Adrem63, data nadania: 2007-10-28 12:01:00, suma postów tego autora: 2307

Doskonałe podsumowanie

Partia Umiarkowanych Idiotów powinna i Partia Kompletnych Idiotów powinny teraz wystawić na marszałka tego cyrku gościa o nazwisku Namorzyn Nieżyt Krtani Przystanek Tramwajowy Pif Paf Gwizd Platfoma tere fere Kuku Obywatelska.
Urządźmy tez, zamiast wyborów prezydenckich zawody na największego arystokratycznego debila.
W tej kategorii jest silna obsada: J. Korwin-Mikke, S. Niesiołowski, M. Jurek, Giertychowie, Balcerowicz, J.Lewandowski, Henia Bochniarz, Mordasiewicz, Goliszewski, P. Gabryjel (ten z Wprost). jest tych czubów trochę. Kto wygra i się nie zabije zostaje prezydentem.

autor: red spider 666, data nadania: 2007-10-28 13:10:18, suma postów tego autora: 1549

(*_*)

Fajny tekst, a komentarze "Do rzeczy" i "czerwonego pajączka" jeszcze lepsze... (*_*)

autor: Hyjdla, data nadania: 2007-10-28 14:07:32, suma postów tego autora: 5956

:)

Wreszcie ktos napisal o tym cyrku bez zbednych instytucjonalnych metafor.

autor: ve-lo, data nadania: 2007-10-28 14:47:16, suma postów tego autora: 63

Człowiek pochodzi od małpy...ale bez przesady...;)

Nie obrażając małp nasuwa się tylko jedna myśl iż to małpy nie po raz pierwszy stworzą kolejną kadencje parlamentu.

autor: CHErwony, data nadania: 2007-10-28 18:07:47, suma postów tego autora: 1000

Zulu-Gula-Land

to my dopiero będziemy mieli jak wybory prezydenckie wygra któregoś dnia np. Tomasz Lis albo Adam Małysz (sama Iza antycypowała kiedyś: "Adam pokazał kto tu rządzi").

autor: Bury, data nadania: 2007-10-28 20:27:32, suma postów tego autora: 5751

Poprawka z dziedziny

Drogi Cze-

Czlowiek i malpy mieli wpsolnego przodka alisci po naszym Sejmie widac co sie porobilo w wyniku ewolucji. To moze na odmiane jakies malpy do wladz? Przynajmniej one sa skupione na sprawach podstawowych czyli najwazniejszych...

autor: zielmik, data nadania: 2007-10-29 07:46:57, suma postów tego autora: 60

Dokładnie przyjrzałam się fotografii ilistrującej tekst...

Zulu Gula na tle kiosku z okresu środkowego PRL-u, stojący przed sznurem (!), na którym wiszą żółte berety (artykuł nie pierwszej potrzeby - luksusowy), sam w takowy przybrany (reklama). Brakuje Zulu Guli jedynie gustownej tablicy na plecach (też reklama). Nie ma także ceny, pewnie jest przedmiotem targowania (negocjacji). Na zapleczu "marketu" na pewno ma błyszczące klipsy, sprzedawane "spod lady" dla zaprzyjaźnionych...

Wypisz, wymaluj - byznes jaki propaguje tu od lat nasz prześmieszny libertariański jliber. Jednoosobowa firma z "przedsiębiorcą" samo-zatrudniającym się i ryzykującym, że zbankrutuje (splajtuje), bo berety obesrają mu wróble, a klipsy pokryją się śniedzią. Wtedy zostanie ino sznur (!)...

Ta ilustracja przypomina mi też spot wyborczy PiSdzielców: jakaś altana ogrodowa na tle lasu (pustkowie - brak konkurencji), stojącymi przed nią skrzynkami z tomatami oraz uwijającego się skrzętnie polskiego byznezmyna, który nie może się nachwalić, jak interes świetnie się kręci (klientów nie zauważyłam).

Zulu Gula jest teraz posłem. Zarobił na beretach, zainwestował, "wybił się" z tłumu szaraków (nie żółtych), jest rozpoznawalny i śmieszny jak kraj, którego obywateli jest reprezentantem i awangardą...
Zulu Gula (Tadeusz Rosss)- artysta represjonowany w PRLu (tak, tak!) teraz bierze odwet za trudne dla jego talentu lata, kiedy nie mógł się wybić...

Dobra, przyznam się. Buszowałam tutaj pod drugim nickiem jako Zulu Gula (bodajże w roku 2005, o czym Redakcja wiedziała, bo IP był identyczny, ja głupia - nie)...
Oby mnie pokręciło. Wykrakałam z tym nickiem. Mieszkam w Zulu-Gula-Landzie...

Jaka ta Tadeusz śmieszna! Jaki ten Polska zabawny kraina! Ale tak już jest, kiedy artysty kabaretowe bioro sie za polityke. Bo Polska to śmieszna kraj.....

autor: Hyjdla, data nadania: 2007-10-29 14:56:40, suma postów tego autora: 5956

Ooo

wyszlo szydlo z worka, a wlasciwie Zulu Gula:)

Ostatnie przeslanie "My zaś ..." choc wielkie ma niewielkie szanse na powodzenie, nadzieja jednak umiera ostatnia jak ktos madrze powiedzial, po czym umarl :)

autor: dyzma_, data nadania: 2007-10-29 20:33:26, suma postów tego autora: 2960

Żadne szydło nie wylazło z worka, kochany dyzmo,

ino zakapowałam swojego tajnego współpracownika...

Musiałam wycofać go z działalności, zmuszona okolicznościami. Otóż po występach niejakiego wotana o stu nickach, Redakcja zaczęła podawać namiary użytkowników (IP). Wtedy się (głupia blondyna) zorientowałam, że faktycznie jestem głupsza niż ustawa przewiduje, bo Redakcja też wszystkich inwigilowała. Ale wstydzę się tego tajnego współpracownika ino trochę, bo sam przecież wiesz ile nicków wówczas znikło!!! Nie ja jedna taka durna byłam...

A ta Nadzieja to kobieta była i też pewnie blondyna, bo chlapnęła coś mądrego i głupio wykitowała...
(*_*)

autor: Hyjdla, data nadania: 2007-10-30 01:58:09, suma postów tego autora: 5956

uroki demokracji

Nie ma to jak czytać narzekania lewactwa na uroki demokracji i negowania woli wyborców, aż brakuje na koniec stwierdzenia, że w monarchii błazen nie mógłby zostać posłem.

autor: quasar, data nadania: 2007-10-30 10:29:31, suma postów tego autora: 74

Dodaj komentarz