Ale wiem, że p.Katarzyna Hall szkołę, potrzeby nauczycieli i uczniów zna znakomicie. Po pierwsze od strony praktyki nauczycielskiej, po drugie od strony pracy naukowej (zajmowała się metodologią nauk matematycznych na Uniwersytecie Gdańskim).
Prywatyzacji szkolnictwa nie popieram, ale mam świadomość, że ta osoba zna temat...
Pewnie z tej nominacji nie będzie nic dobrego, ale dajmy jej 100 dni na działanie
Ciekawe jakie stanowisko przyjmie ZNP jeśli jednak dojdzie do zaprzysiężenia na MEN, Katarzyny Hall.
Może rzeczywiscie najwyższy czas, aby szkoła w Polsce przestała być "placówka oświatową", czyli przechowalnią nieudaczników (nauczyciela można zwolnić z pracy wyłącznie za molestowanie uczniów głupota i skrajna niekompetencja nie stanowią wystarczajacej ku temu podstawy), a stała się wreszcie "kramikiem z (rzetelną) wiedzą"?
A Ty skończyłeś "przechowalnie nieudaczników" czy chodziłeś do szkoły w USA?
Owszem, chodziłem do takiej własnie przechowalni i dlatego do dzisiaj mam luki w wiedzy w wielu dziedzinach. A i tak wszystkiego musiałem uczyć się sam, albo dopiero na studiach