Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Donald Tusk desygnowany na premiera

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

PO popełniła błąd

Platforma straciła niepowtarzalną szansę na umocnienie swojej pozycji wśród młodego elektoratu. A wszystko przez to, że klerykał Jarosław Gowin nie zgodził się zostać ministrem edukacji. Bali się pewnie, że wymyśli coś jeszcze bardziej kontrowersyjnego niż Giertych.

autor: Bomst, data nadania: 2007-11-09 16:33:02, suma postów tego autora: 97

Hurra!!!

Rozdeptaliśmy hydrę kaczyzmu!!!
Faszyzm, rasizm, autorytaryzm, androcentryzm, heteronormatywność i patriarchat are dead.
Niech Ci pomogą Che, szejk Nasrallach i El Commandante Marcos, Panie Donaldzie kochany!
CHERWONY WARSZAWIAK

autor: ABCD, data nadania: 2007-11-09 16:36:36, suma postów tego autora: 20871

9 Maja - bis

We weszystkich antyimperialistycznych ogniskach oporu żywiej biją dziś serca i podnosi się radosny śpiew:
Oto dziś dzień krwi i chwały,
Co dniem klęski faszyzmu był.
W Pana Donalda patrząc, orzeł
Od kaczej krwi CHErwony,
Śmiało lot swój w niebo wzbił.
A nadzieją podniecany,
Woła do nas z górnych stron:
Zwyciężyłaś, lewico, skruszyłaś kajdany,
Dziś był tryumf twój, nie zgon.

autor: ABCD, data nadania: 2007-11-09 17:07:54, suma postów tego autora: 20871

Jabol 87

Chwilę po przeczytaniu tego newsa mogłem zaśpiewać niczym znany wielbiciel PO Michał Wiśniewski: "Wstań, powiedz: nie jestem sam!" Bo włączyłem internet i wyczytałem, że według "Super Expresu" także Donald Tusk spożywał tanie wina. Zrelacjonowali to jego koledzy: "Pojechaliśmy na wykopki całą klasą. I Donald zostawił torbę z butelką taniego wina. Znalazła je nauczycielka i wręczyła torbę Donaldowi". Nie pozostaje mi nic innego, jak umówić się z Donkiem i odśpiewać wspólnie stary szlagier "Jabol 87".

autor: Zenon, data nadania: 2007-11-09 18:19:01, suma postów tego autora: 67

Ludzie prawdziwej lewicy

czyli lewicy społecznej, zatęsknią niedługo do rządów PiS.
nadchodzi czas cwaniaczkow, aferzystów, rozdrapywania panstwowej kasy, budowy mostow wzdłuz rzek ( Euro 2012 to swietna okazja), etc...
:-(

autor: Wujek Włodek, data nadania: 2007-11-09 18:25:54, suma postów tego autora: 141

Ten koleś

Ten koleś co napisał drugiego i trzeciego posta to jest pijany czy celowo rozbija forum prowokacjami? Zaśmierdziało onetem.

autor: Panek, data nadania: 2007-11-09 18:22:18, suma postów tego autora: 896

jabolowe ofiary

Ręce moje przepalone, szlag mnie trafia gdzieś od środka
Pali, piecze, rwie i szczypie, każdy patrzy w moją stronę
Jeszcze trochę mi zostało w mej butelce gdzieś na dnie
Krzyczę choć nie mogę krzyczeć, wypić już nie mogę też.

Już się chwieje lewa strona, prawa już zaczyna też
Twarz jest cała sino czerwona i znowu gryzie kolejna wesz
Ciało me lekkie się wydaje, zawroty głowy, tracę świadomość
Dusza odchodzi lecz wrak zostaje, czuję się trochę za dwulicowo.

Koniec, leżę w grobie samotnie
Koniec, a nade mną krzyż
Koniec, w tym roku jest okropnie
Koniec, kolejny będziesz Ty
Kolejna będziesz Ty
Kolejni będziecie Wy,
Jabolowe ofiary.

autor: Ramones, data nadania: 2007-11-09 19:37:36, suma postów tego autora: 595

jabol pank!

Jabol punk
Jabol punk
Jabol punk
Jabol punk

Metoda na życie i sposób na głód
Na kryzys, na picie, na chaos na ból

Gdy nie wiesz dokąd iść krzyk zmęczyl cię
Za szyjke mocno chwyć i napij się

Jabol punk
Jabol punk
Jabol punk
Jabol punk

Przepali ci nery, przetrawi ci mózg
Już nie masz problemów i jesteś jak Bóg

Jabol punk
Jabol punk
Jabol punk
Jabol punk

Już razem pijemy ten szampan dla was
I wszystko w nim znajdziesz bród, siarę i kwas

Jabol punk
Jabol punk
Jabol punk
Jabol punk

Jabol punk
Jabol punk
Jabol punk
Jabol punk

autor: Ramones, data nadania: 2007-11-09 19:39:22, suma postów tego autora: 595

Dzień triumfu i chwały

Oto dziś dzień triumfu i chwały, oby dniem wskrzeszenia (III RP) był.

autor: Bury, data nadania: 2007-11-09 20:12:17, suma postów tego autora: 5751

Z ewangelii według świętego ABCD

Trup III RP leżał w grobie i się rozkładał. Aż przyszedł do niego Adam i rzekł: Łazarzu, wstań!
I stał się cud. I trup ożył.
Chwala Adamowi, pokój i długi żywot truposzowi!

autor: ABCD, data nadania: 2007-11-09 21:52:13, suma postów tego autora: 20871

Odwagi ABCD to nie było tak.

Sierakowski:
> Mylił się Aleksander Kwaśniewski w swym wystąpieniu powyborczym: to nie IV, ale III RP skończyła się definitywnie. Nie tylko wygrała partia odwołująca się do ideologii IV RP, ale też odbył się plebiscyt, w którym Polacy mieli odpowiedzieć: czy wolą IV RP w wersji PiS, czy PO? Wygrała wersja bardziej estetyczna i marketingowo skuteczniejsza, ale nie łudźmy się: kandydaci PO i PiS to konie z jednej stajni. Jedno wiemy po wyborach na pewno - Polacy nie chcą Polski Aleksandra Kwaśniewskiego, co czytelnie nam zakomunikowali.

Co Ty na to ?
Niech żyje czwarta !

autor: Adrem63, data nadania: 2007-11-09 22:10:47, suma postów tego autora: 2307

Donald! Do boju!

Bolszewika goń goń goń!
:)

autor: Ninor, data nadania: 2007-11-09 23:15:54, suma postów tego autora: 83

ABCD

a cpo tykie dziwne rzeczy piszesz? Połowy tych słów w słownikach nie ma.
Może będziemy mieli przynajmniej koniec bezczelnego partyjniactwa i bezczelnego oszukiwania ludzi rzekomymi podwyżkami (jak nauczycieli).
Otóż to - bezczelnego. Różnica rzeczywiście szykuje się estetyczna. Kurs neoliberałki Gilowskiej zostanie utrzymany, konserwały nadal będą pouczać i klękać na zmianę.
Rację ma Sierakowski: nic się nie stało.

Może tylko lewicy będzie jeszcze trudniej, bo teraz pisowstwo będzie udawało opozycję sięgając po argumenty społeczne, których nijak nie realizowało w trakcie swych rządów. A ciemny lud pewnie znowu kupi, że to pełen pogardy i załgany Kaczyński jest blisko ludzi.

autor: pandada, data nadania: 2007-11-10 00:49:57, suma postów tego autora: 213

Tusk na razie jest desygnowany...

Kiedy już Lech-Prezydent wręczy mu upragnioną, wymarzoną, wyśnioną, wywalczoną nominację - Donald-Elekt, już nie elekt, a jeszcze Nie-Prezydent, warrrknie przez zęby: "Spieprzaj dziadu"...

A wszystko to zrelacjonuje jakaś "małpa w czerwonym"...

Niech żyje król!!!
Niech żyje król???
Król jest nagi...
Królowie są nadzy...

autor: Hyjdla, data nadania: 2007-11-10 07:01:36, suma postów tego autora: 5956

Rzeczywiście, pandado,

lewica jest blisko ludzi... LGBT.

autor: ABCD, data nadania: 2007-11-10 07:34:04, suma postów tego autora: 20871

Picie jabola przez młodego Donka zaimponowało mi, Zenonie!!!

Przynajmniej za młodu się dobrze zapowiadał...

Nie to, co te dwa kapcie z jednej pary, które nawet porządnego podwórka nie miały!!! Skazane prawie wyłącznie na swoje towarzystwo!!! Z tego nic dobrego nie mogło wyniknąć i to się niestety przełożyło na najnowszą historię mojej znękanej Ojczyzny. Człapiemy w tych wykoślawionych laciach po tej Europie, a ona ryczy ze śmiechu. Ale już niedługo!!! Jeden bambosz będzie leżał na środku paradnej izby, drugi będzie poniewierał się pod szafą albo łóżkiem...

A Jabolowy Donald wybiegał się w dzieciństwie, nażłopał J-23 za młodu, w kwiecie wieku naużywał panienek, to teraz kwitnie jak ślaz jakowyś w przydrożnym rowie... Jak będą rowy meliorować, tyż go wykopią, na zicher...

Eh... jak patrzę na uradowanego Donka, który z wielkiego szczęścia szczerzy zęby naokoło głowy, to aż..., to aż,... no sama nie wiem... Bo ja tak strasznie lubię oglądać szczęśliwych ludzi, którzy całe życie hasają po jakichś podwórkach...
Aha, więc jak patrzę na rozbrykanego radośnie Donka, to aż
mi się płakać chce ze śmiechu... aż mi się kapsel w "Dębowym" sam otwiera...

autor: Hyjdla, data nadania: 2007-11-10 08:20:36, suma postów tego autora: 5956

Bujajcie nadal w obłokach i pijcie jabola

Liberałowie będą rosć w siłę,"masoneria" Opus Dei będzie żyła dostatniej(patrz piątkowa Trybuna)i jako pokorne,ciche ciele będzie drugą matke ssała.Na "dzień dobry" Tuskowi wierzy 71 Polaków.Byłemu Millerowi nadal wierzy ponad 31%.Odstawcie chociaż jabola,może za 4 lata zdecydowanie więcej niż 1%wyborców uwierzy wam szanowni "lewicowcy i lewicopodobni"

autor: Lewy_sierpowy, data nadania: 2007-11-10 09:57:13, suma postów tego autora: 623

Hyjdla-:))

Dla śmichu to wszystko można.Nawet pisać.)))Po przeczytaniu ulżyło mi bardziej niż po jakichś ampicylinach,voltarenach.Chyba wyjde po mocne.Zaczne od ciepłego z miodem.))

autor: Lewy_sierpowy, data nadania: 2007-11-10 10:43:51, suma postów tego autora: 623

Czekam na obiecane cuda

Tusku kochany, dałeś słowo, druga Irlandia za 4 lata, czekam cierpliwie, jak zawiedziesz to większość wybierze oryginal, a nie jakąś tandetną podróbkę made in Tusk ;)

- zbudujesz 6 tyś. km autostrad przez 4 lata
- zmodernizujesz 11 lotnisk i wybudujesz 9 nowych
- powstanie ekspresowa kolej łącząca największe aglomeracje Polski
- już wkrótce wrócą Polacy z emigracji, bo praca w Polsce zacznie się opłacać
- będą nas leczyć dobrze zarabiający lekarze i pielęgniarki
- dobrze zarabiający nauczyciele będą uczyć nasze dzieci
- a dobrze zarabiający policjanci będą dbać o nasze bezpieczeństwo
- przy bezpiecznych drogach wyrosną nowoczesne stadiony i pływalnie

itd..

autor: dyzma_, data nadania: 2007-11-10 11:18:13, suma postów tego autora: 2960

Donaldowi Tuskowi z Kongresu Liberalno-Demokratycznego

"Popatrz dookoła, ile brudu na ulicy
Jacy ludzie są zniszczeni, jacy oni umęczeni
A nocami pod domami stoją brudne prostytutki
Boję chodzić się po nocy, tyle teraz jest przemocy
Te kobiety, co pracują dni i noce po fabrykach
Ci mężczyźni, którzy topią swoją rozpacz w tanich winach
Nie widzący ładnych rzeczy, dla nich nie ma ładnych rzeczy
Popatrz, popatrz dookoła i nie staraj się zaprzeczyć
Te parkingi hotelowe z żebrzącymi dzieciakami
Szczęściem ich jest umyć auto z niemieckimi numerami
Taksówkarze w samochodach grają w karty za pieniądze
Wyczekują cale życie na swojego dobroczyńcę
Te widoki nienormalne dla nas przecież są normalne
Już jesteśmy nienormalni

(...)

Przedsiębiorcy się bogacą, ale coraz brudniej w kiblach
Na ulicy pod pałacem smród handlarzy się unosi
Piją. plują i rzygają i sprzedają w międzyczasie
Na plandekach i gazetach leży ścierwo zabrudzone
A na stołach czekolada razem z piwem przywieziona
Te kobiety, co pracują aż po dwunastą godzinę
Aby kupić trochę chleba i wyżywić swa rodzinę

To początek końca (...)"

autor: Paweł Kończyk, data nadania: 2007-11-10 11:26:10, suma postów tego autora: 2157

do ABCD DRJZ

ABCD twoja homofobia i szowinizm są żałosne a twoje żarty w tak tolerancyjnym kraju jak polska sa nie na miejscu. jak zwykle trzymasz swój kurs. gratulacje.

autor: Moshe, data nadania: 2007-11-10 11:59:38, suma postów tego autora: 106

Szkoda

tylko że Kazik popiera...PO;)
A w samym Kulcie głosy się rozchodziły pomiędzy PO a PiS-em.

autor: CHErwony, data nadania: 2007-11-10 11:47:03, suma postów tego autora: 1000

Lewy_sierpowy

Coś tu nie gra. Miller otrzymał w mieście Łodzi raptem 7 procent poparcia.

autor: Bomst, data nadania: 2007-11-10 15:36:38, suma postów tego autora: 97

Hyjdla

Wywołałaś mnie, więc odpowiadam. Piwo które pijesz jest "wzmacniane" alkoholem, tak jak słynna Arizona i J-23. Skutki spożywania takowego....czytaj na stronie:http://wiadomosci.onet.pl/1638845,11,item.html

Natomiast polecam piwo grzane - ponieważ po 5 minutach zawartość alkoholu spada do 0,6$. Zdrowia życzę.

autor: Zenon, data nadania: 2007-11-10 16:02:38, suma postów tego autora: 67

Nie tylko gra ale i buczy Bomst.

71%to najnowsze wyniki sondażu: Jakim premierem będzie D.Tusk? Tyle twierdzi ze dobrym.A 31% to wyniki sondażu: Jakim premierem był....?32% twierdzi ze Miller był dobrym(ale dwa razy więcej że złym)Masz racje, troche to dziwne.Gdy Miller kończył miał poparcie poniżej 10%.Po 2 latach "niebycia" urosło mu 300%Jak tak dalej w tym tempie będzie rosło to za dwa lata może zmienić Taska.

autor: Lewy_sierpowy, data nadania: 2007-11-10 16:22:13, suma postów tego autora: 623

Lewy_sierpowy

Leszek z Żyrardowa już przszedł na emeryturę polityczną. Natomiast Tuska po dwóch latach wymieni jakiś Półtusk (nie myl z miastem), a zaś później na naszym kalisku znowu będą pływały kaczuszki. Ten istny Kaczor - Jarosław, znowu będzie premierem.

autor: Bomst, data nadania: 2007-11-10 18:13:22, suma postów tego autora: 97

Niech *Dębowe*, będzie wzmacniane czymkolwiek, będę mu wierna do grobowej deski...

Bo ja wierna jestem - tak w miłości jak i do napitków (pijam także z rozkoszą "Żołądkową gorzką" i ajerkoniak). Ino mi nie fandzol, że na wątrobę szkodzą - mnie nie! Jak wykituję, niech ją komuś wszczepią - posłuży mu kolejne kilkadziesiąt lat, gwarantuję.

Po "Dębowym" nie chodzę na mecze i rozróby kibolskie, ino do łóżka, z reguły nie sama. Na meczu byłam ostatnio z Tatą na Śląskim, kiedy grał Górnik Zabrze z Ruchem Chorzów (1:3). Teraz tych pataŁACHÓW nawet w telewizorze omijam, a na stadion to w ogóle strach wejść.

Ty mi, Zenonie, żadnych grzańców nie polecaj!!! Jak se będę chciała drinka 0,6% golnąć, to się sfermentowanego kompotu napiję - efekty i "sensacje" te same.....
Jabolowy Donek pił J-23 wzmacniane siarką i na premiera wyszedł!!! I zdrowy jest, i uśmiechnięty, i promienny, i piękną dykcję ma... A kaczory prawie abstynenty i patrz jakie z nich knypki wyrosły!!! A cherlawe to-to i chorowite, wiecznie skwaszone i spocone, i ciumkające, mlaskające, sapiące...

..... 0,6 % powiadasz??? Nie wstyd Ci to pić przy ludziach???

Za życzenia serdeczne dzięki, dobrych życzeń nigdy za wiele. Tyż Ci zdrowia i piniyndzy życza, i co byś jako piwny kiper lepsze osiongi mioł... (*_*)

autor: Hyjdla, data nadania: 2007-11-11 03:55:04, suma postów tego autora: 5956

Dodaj komentarz