radiowozów policyjnych do ochrony marginalnej imprezy?
Kto w tym czasie pilnowal porządku na ulicach?
no tak... pierwszy raz przed kolejnym blyskotliwym komentarzem abcd. az mnie ciarki przechodza, tak sie nie moge go doczekac...
Nie jestem sympatykiem Zielonych, wiele mnie z nimi dzieli. Jednakże rozochocone tą dominacją prawicy na scenie politycznej, bojówki ultraprawicowe zaczynają po prostu atakować legalne spotkania ludzi utożsamiających się czy to z Zielonymi czy radykalną lewicą.
Nienawiść do wszelkich przejawów lewicowości staje się czymś coraz bardziej powszechnym i to w szczególności wśród ludzi młodego pokolenia.
a jaki mieć stosunek do lewicy "antysystemowej", która ząda od... "systemu" już nie tylko grantów, ale i ochrony?
http://babimojszczyzna.pl/index.php?site=stary
Zapraszam na ciekawą stronę. Redakcji dziękuję za możliwość przesłania tej informacji.
Zieloni to nie jest lewica antysystemowa, radykalna czy rewolucyjna, należałoby od tego zacząć.
sekund spóźniłeś/łaś się kalkomanio!!! Alfacet, kiedy chodzi o zielonych lub PPP, jest szybszy niż torpeda i rakieta w jednym. Zawsze czujny, zwarty i gotowy...
Komentarze istotnie ma błyskotliwe jak "zajączek" puszczany lusterkiem. a polor i połysk mają tombakowego pierścionka...
lewica korzysta z usług policji, która ciągle jeszcze jest kacza?
16 radiowozów do ochrony przed 30 osobami? Polscy policjanci to jacyś nieudacznicy, no chyba, że przyjmiemy, że uczestnicy spotkania sami poprosili o tak liczebną ochronę, wtedy na zachodzie sprawi to wrażenie, że napastników było z tysiąc.
fajna ta ziemia babimojska... a zdjecia? no nasza swiatla miedzywojenna wyglada tak uroczo. szkoda tylko, ze az 16 radiowozow musialo stac kilkadziesiat minut przed budynkiem w krakowie. nastepnym razem na pewno ukradna tobie serwer w tym czasie. abcd obrabowali mieszkannie w warszawie.
..lewicy..
:P
"Ze względów bezpieczeństwa nie wszyscy byli wpuszczani"
niektórych aresztowano....
No comments.
Witam,
nie prosiliśmy o tak liczną ochronę. Zawiadomiliśmy policję o możliwości niebezpieczeństwa po tym, jak na nacjonalistycznych stronach i forach pojawiło się nawoływanie do przyjścia i zakłócenia imprezy. Niektóre komentarze były agresywne. Nie wiadomo było czego spodziewać się po tych ludziach, a jako organizatorzy musieliśmy zapewnić bezpieczeństwo gościom, publiczności.
Ok. 30 nacjonalistów to ja widziałam przed klubem i potem przez chwilę w środku, ale schodzili się cały czas podczas trwania imprezy - mimo policji udawało im się wejść do Klubu. Zostawali zatrzymywani przed salą przez ochronę, której grozili.
Pozdrowienia,
a.s
nacjonalista nie ma prawa przyjść na lewicowe zebranie dyskusyjne.
A wyobraźmy sobie, że lewicowca nie wpuszczono by na debatę u nacjonalistów.
Zaraz następnego dnia Wyborka, Guardian, Tageszeitung, TVN, Polsat, Tok FM itp. ogłosiłyby, że w Polsce zapanowały autorytaryzm i faszyzm.
Jest owazna roznica miedzy dyskusja a nawolywaniem do przeszkadzania w organizacji imprezy.
Klub RE miesci jakies 40-50 osob. Wdarcie sie 50 nacjonalistow do sali byloby rownoznaczne z demolka spotkania.
na indymediach conajmniej raz w tygodniu ktoś nawołuje do "rozbijania faszystowskich imprez" więc nie kumam co płacz
Przeginanie w każdą stronę też.Zawsze mnie to żenowało a nawet śmieszyło.Chociaż rozumiem takie postępowanie.Wysyła się więcej "w razie czego".A to żeby roruchy nie przeniosły się na ulice.A to zeby pożar nie przeniósł się na sąsiednie budynki,a to nie wiadomo ile i jakie środki"obronne" mają kibole w rękawach.Dlatego "w razie czego" wysyła się więcej.Bomst!Góra z górą....,ale kilka osób z kroniki 100lecia szkoły,którą oglądałęm będąc na ost Wszystkich Świętych to by się zeszło!!Napewno jeden nauczycieli skierowany z miejscowości Bomst!!Eckert.Może Pelagia na zdjęciu to jego żona?Mój dziadek(biorący udział w strajku szkolnym przeciwko nauczaniu religii w j.niem w r.1906)jest na zdjęciu w mundurze podobnym do tego wojaka z Podmokli(no może troche elegantszy)-))Może kapela grająca u ciotki na weselu(w tą sobotę Złote)na dudach to znajomi tych z wesela Bednarkiewicza.Ale to jeszcze uścisle przy okazji(bo to że byli gdzieś "od Babimostu,Zbąszynka" to wiem na bank.Jak dostane tą kronike w pliku to dam Ci znać.Pozdro!
w takim razie, zgodnie z regułami demokracji, należało wpuścić pierwsze 40-50 osób w kolejności przychodzenia. Tym bardziej, że dyskusje publiczne organizuje się, na zdrowy rozum, w tym celu, żeby przekonać niezdecydowanych lub niechętnych. Jaki to ma sens: przemawiać do myślących tak samo, jak organizatorzy?
Tu jest nasza mała ojczyzna od dziada pradziada. 1.http://www.regionkozla.pl/ 2.http://www.babimost.8u.pl/index.php?p=region_kozla.html.
pzdr.
Moim zdaniem próba przekonywania kogoś do swoich racji - lub popularyzowania poglądow swojego ugrupowania - poprzez "rozstrajanie" debaty organizowanej przez przeciwnika jest głupotą.
A apel był niestety o zakłócenie i rozstrojenie, a nie o to, by przyjść wyrazić własne poglądy i podyskutować.
Może reakcja organizatorów była przesadna, ale jeśli chce się tylko kulturalnie pogadać, to po kiego grzyba pisać taki agresywny apel?
A przecież w wypowiedziach wielu członków UPR, na czele z Januszem Korwin-Mikkem, też pojawia się obawa przed faszyzmem...
Pozwoliłem sobie napisać komentarz do tego wszystkiego: http://sierp.libertarianizm.pl/?p=33