Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Kraśnik: Referendum w sprawie prywatyzacji KPEC

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Brawo PiS

PiS to jedyna partia prospołeczna

autor: michał22, data nadania: 2007-11-26 12:15:05, suma postów tego autora: 1

błąd "samorządowców"

Po prostu popełniono błąd organizując referendum (lewicowiec a'la portalowy west).

autor: Bury, data nadania: 2007-11-26 15:29:31, suma postów tego autora: 5751

Michał22, gratuluję dowcipu miesiąca

Choć sprawa jest oczywiście ponura. Mohery pobiegły po mszy głosować jak ksiądz dobrodziej kazał. Reszta społeczności lokalnej referendum olała.

autor: west, data nadania: 2007-11-26 18:37:04, suma postów tego autora: 6717

west,

nawet gdyby ta diagnoza "socjologiczna" była trafna, to w czym gorsze jest głosowanie na polecenie księdza od głosowania na komendę TVN?

autor: ABCD, data nadania: 2007-11-26 19:04:52, suma postów tego autora: 20871

Co za uposledzenie społeczne!

Niestety społeczeństwo polskie to dotknęło.
Zaledwie 22% głosuje w takiej sprawie?
na komercyjny plebiscyt/szoł "Czy lubisz PiS czy PO?" poszło 53% ale w sprawie podstawowej - ogrzewania własnego dupska ludzie nie reagują? Jesli komus dupa przymarza do krzesła a ten nie reaguje to znaczy, że nie umie załatwiać podstawowych potzreb zyciowych a to jest uposledzenie.

"Zabrali mi piec podobny do bramy triumfalnej...
Została po nim tylko szara naga jama"
pisał Miron Białoszewski.
Wierzszyk w całosci dedykuję kraśniczanom którzy nie pilnowali swojego pieca.

autor: red spider 666, data nadania: 2007-11-27 08:39:57, suma postów tego autora: 1549

Faktycznie ponura sprawa...

że w ramach demokracji bezpośredniej odrzucono pomysł prywatyzacji zakładu energetycznego... Doprawdy, na lewicowym portalu z tego powodu powinno się płakać i rozdzierać szaty.

autor: front_ludowy, data nadania: 2007-11-27 09:26:58, suma postów tego autora: 626

o referendum

front ludowy: Szaty to ja mogę rozdzierać tylko i wyłącznie z tego powodu że tak mało osób do referendum poszło. Jest ono nieważne i w tej sytuacji władze mają wolną rękę jeśli chodzi o sprzedaż KPEC.

Abstrahując od tego że referendum zorganizowało PiS i raczej nie z powodu ideowego sprzeciwu wobec prywatyzacji, ale żeby przeciwstawić się nielubianemu przez nich burmistrzowi, uczestniczyłem w nim i starałem się namówić tak wiele osób jak się da do głosowania.

Organizatorzy referendum jednak szczerze mówiąc niezbyt je reklamowali. Plakatów było mało, były mało czytelne (nie bardzo było z nich wiadomo o co tak naprawdę chodzi), brakowało informacji gdzie można głosować, ulotki pojawiły się dopiero dwa dni przed referendum. Z drugiej strony władze miasta uparcie pokreślały, że nie są stroną w całym sporze (a przecież to właśnie burmistrz chce sprywatyzować KPEC) i np. na oficjalnej stronie miasta informacja o refrendum pojawiła się wyjątkowo późno.

autor: SzymonM, data nadania: 2007-11-27 10:36:16, suma postów tego autora: 915

Szymon M.

Nie czepiałam się Ciebie, tylko Westa:) Z frekwencją na referendach bywa w ogóle kiepsko.

autor: front_ludowy, data nadania: 2007-11-27 11:05:48, suma postów tego autora: 626

Nic nie odrzucono, froncie, bo referendum nie wypaliło

I właśnie klapy referendum dotyczył mój komentarz. A czy prywatyzacja jest zasadna czy nie, nie wiem, nie znam sprawy.

autor: west, data nadania: 2007-11-27 16:38:08, suma postów tego autora: 6717

Dodaj komentarz