Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Lublin: Pokaz filmu "Obywatel Kane"

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Jak już jesteście z Hemplem na "ty", to piszcie Jasiu

a nie Jan.
A tak w ogóle - czy warto organizować w ramach klubu filmowego projekcję filmu powszechnie znanego, i dostępnego za parę złotych dla każdego na DVD ?

autor: west, data nadania: 2007-11-27 22:14:03, suma postów tego autora: 6717

byt określa swiadomość

Tak dla niektórych to parę złotych i film powszechnie znany dla innych , to może być codzienny bochenek chleba przez dwa tygodnie , syty głodnego niezrozumie , proponowałbym zamiast pisnia komentarzy w stylu jestem bogaty mam DVD wszystko widziałem wszystko znam więc poco robic coś co JA już znam , przyłączyć sie do pracy i moze wniesc jakąś nową jakośc . Łatwo jest pisac niestosowne komentarze , ale pracowac juz o wiele teudniej.

A co do Hempla to nie Jaśiek tylko Jan i tak już zostnienie nie mozna być z martwymi na ty , następne nie zrozumienie zgadnienia ,dla każdego mieszkańca Lublina działność Hempla jest znana , i przyjęcie przez LCS takiego własnie patronatu zrozumiełae.

autor: Padre81, data nadania: 2007-11-28 07:18:21, suma postów tego autora: 94

:)

ma sens bo takkie DKF są zazwyczaj dotowane i można sobie za free obejrzec film zagryzając paluszkami i wafelkami..popcorn i chipsy nie wchodzą w grę jako "narzędzia zbrodniczego kapitalizmu służace do ogłupiania mas "

autor: Ramones, data nadania: 2007-11-28 08:16:47, suma postów tego autora: 595

Padre, nie opowiadaj głupot. DVD można kupić

za tyle ile kosztuje parę kilo mięsa. Co do Hempla - przeczytaj uważnie newsa, zrozumiesz o czym napisałem.
A co do "łatwego krytykowania" - skoro prowadzi się działalność publiczną, to i należy się liczyć z krytyką takiej działalności. Zwłaszcza że, jak słusznie zauważył Ramones, pewno jakieś pieniądze podatników mają w tej dzialalności swój udział.

autor: west, data nadania: 2007-11-28 09:20:21, suma postów tego autora: 6717

west

Ramones niczego słusznie nie zauważył bo żadne pieniądze podatników nie są na to wydawane.

Wbrew Twoim obawom na "Obywatela Kane" przyszło kilkanaście osób i mam nadzieje że z astępnymi filmami będzie podobnie.

autor: SzymonM, data nadania: 2007-11-28 09:24:39, suma postów tego autora: 915

Przyszło kilkanaście osób, powiadasz?

Fajnie. Ale jakbyście zrganizowali strip-tease i piwo za darmo, frekwencja by jeszcze wzrosła. Sensu społecznego nadal by w tym nie było, oczywiście.
A kiedy poprawisz tego nieszczęsnego Hempla, którego nazwisko umknęło Ci przy redagowaniu newsa?

autor: west, data nadania: 2007-11-28 09:33:23, suma postów tego autora: 6717

West dla ciebie to tylko parę kilo mięsa

a u mnie ludzie kupują kilka kilkanaście deko wydzielone, bo muszą liczyć pieniądze by starczyło do pierwszego. Powtarzam swój apel! W Polsce nie tylko Warszawa istnieje. Nie dokonujcie ocen z tej perspektywy!

A takie prezentacje mają głęboki sens zwłaszca, gdy istnieje możlwość poprowadzenia dyskusji

autor: Thor, data nadania: 2007-11-28 11:40:55, suma postów tego autora: 990

Nie mylić z z H.G. Wellsem.

Poszli ze względu na Orsona Wellesa, który już w szkołach Madison i Woodstock przejawiał nietypowe zainteresowania i słono zapłacili za bilety...

autor: Bomst, data nadania: 2007-11-28 11:43:12, suma postów tego autora: 97

"Obywatel Kane"

Film o imperialistycznej świni, burżuju mieszkającym w pałacu i mobbingującym pracowników, polecany przez lewicę? To może następne będzie "Przeminęło z wiatrem"?

autor: Sumienie Narodu, data nadania: 2007-11-28 12:23:22, suma postów tego autora: 6199

?

Ten nacjonalista Hempel jako patron? Wstydzilibyście się!

autor: Angka Leu, data nadania: 2007-11-28 13:05:50, suma postów tego autora: 3102

Thorze,

nie żartuj. Jak się nie ma pieniędzy na mięso, to rzadko kiedy chodzi się na pokazy archiwalnych filmów.
Przy okazji: dlaczego akurat Obywatel Kane? Oczywiście, wiadomo że to drugie arcydzieło w historii kina po Potiomkinie, ale - zakładając, że próbowano nim coś powiedzieć szczupłemu gronu sympatyków lewicy - to własciwie o co chodziło?

autor: ABCD, data nadania: 2007-11-28 14:46:11, suma postów tego autora: 20871

Z tym mięsem to prawda

Ale obawiam się,że tych kilkunastu widzów spokojnie stać na niejedno kilo mięsa.

autor: Saint_Just, data nadania: 2007-11-28 17:04:03, suma postów tego autora: 201

Mam scenariusz do filmu: "Ćwiąkam, więc żyję."

Poszukuję producenta i reżysera do nakręcenia filmu o tytułomanii i "polskich profesorach".

Profesor Szkoły Średniej.

autor: senior, data nadania: 2007-11-28 18:09:51, suma postów tego autora: 105

senior

W jednej z głównych ról powinieneś obsadzić Władysława "Maturzystę" Bartoszewskiego. Nie matura, lecz chęć szczera zrobie z Ciebie profesora!

autor: Sumienie Narodu, data nadania: 2007-11-29 16:16:43, suma postów tego autora: 6199

Sumienie Narodu

Oczywiście to zrobię. Czekam na epilog. Kaczor Donald zatrudnił go tylko po to, aby Władek mógł znależć rękopis pracy magisterskiej którą podobno dał jakiemuś profesorowi w latach pięćdziesiątych. Wiem, że wrócił się o pomoc w poszukiwaniach do Antoniego Macierewicza.

autor: senior, data nadania: 2007-11-29 22:26:45, suma postów tego autora: 105

Dodaj komentarz