- wypełniona cytatami z Marksa i namaszczonym przytaczaniem wszelkich możliwych oczywistości - z bzdurnej publikacji, którą wystarczyłoby załatwić jednym żarcikiem w tekście na ciekawy temat?
Madrale z bcc- wieksza płaca motywuje bardziej, co za odkrywcze stwierdzenia. Tylko maja gdzies ludzi, którzy pracuja za grosze i którym odmawia się podwyzki. Kapiutalistyczna moralność kalego, nie wspomnę juz o lewiatanie ci to dopiero sa wszystkowiedzacy. Na pohybel antypolskim kapitalistom!
a znasz coś takiego www.instytut_brzozowskiego.republika.pl ?
A kiedy to BCC czy "KPP" Lewiatan były organizacjami kapitalistycznymi propolskimi?
do Angka Leu- nie znałem ale juz znam dzieki:)
do Che- nie były nigdy takimi organizacjami i nie bedą. Kapitalizm generalnie jest antynarodowy i powinien być za to zwalczany, jak również za to, ze opiera się na wyzysku. Zresztą organizacje te są wyrazicielami interesów antypolskiej kliki kosmopolitów, którzy zagarneli majatek narodowy w trakciew tzw przemian.
PS. "450zł dla absolwenta na stażu to i tak sporo"- Jeremi Mordasewicz/Lewiatan
kto robi te strone?
Skoro przedsiębiorstwo państwowe może zaoferować kandydatowi np. na prezesa mały ułamek tego co dostałby u konkurencji, to jak znaleźć dobrego kandydata? Ten sam problem, już bez związku z ustawą kominową, występuje też np. w administracji państwowej, gdzie szczebel podstawowy zarabia marne grosze.
Niestety, strona z cyklu "między dżumą a cholerą" - jeśli alternatywą dla nowomodnego antypatriotycznego liber-lewactwa mają być "narodowi maoiści", albo "imperialni staliniści", to , mówiąc bodajże słowami Bursy, "nie znajduję specjalnej różnicy".
sojusz lewicowo-konserwatywny pod wezwaniem św.Mahlera
Jak komuś nie odpowiadają taki treści to jeszcze zostaje strasseryzm, socjalizm spod znaku Konserwatywnej Rewolucji i np. E. Jungera czy narodowy bolszewizm E. Niekischa, nie wspominając o rodzimym Stachniuku. Bogactwo myslui lewicowej jest wielkie:) A wszystko w imię walki z kapitalizmem o lepsze jutro Narodu:)
broszurka BCC faktycznie idiotyczna bo z tego co pamietam nikt nikogo nie zmusza do pracy w tychze firmach z udziałem skarbu państwa
za 16 tys. wbrew pozorom można zatrudniać prawdziwych fachowców a nie politycznych figurantów typu bielecki czy olechowski
ABCD ma rację....zamiast załatwić sprawę krótkim dosadnym żartem szumlewicz poada nie po raz pierwszy w sekciarstwo i ma "odlot"
z tego, co widzę, to ty i twoi koledzy jako alternatywę wciskacie mi sojusz neofaszystowsko-trockistowski pod wezwaniem św. Ziętka.
Robotnicy należący do Sierpnia 80 też są według ciebie automatycznie mianowani jako neofaszyści?
Ale cała recenzja poświęcona ich publikacji to zdecydowana przesada
dlaczego robotnicy?
Chodzi raczej o grupy ekspertów i zawodowych ludzi aparatu, starających się manipulować związkiem.
Dobrze że szefostwa innych "związków zawodowych" nie manipulują swoimi podwładnymi.
Ja rozumiem że niektórym chodzi o to aby dbać o zastany porządek "związkowy" w którym wiodącą role odgrywają zaprzedana OPZZ i panna $ ale to nie pomoże lewicy w żaden sposób.
Natomiast o Sierpniu 80 mam dobre zdanie bo była to jedyna centrala związkowa w ostatnim czasie która potrafiła w moim mieście zorganizować protest związkowców z zakładu Prema i stara się pomagać wyzyskiwanym pracownicom hipermarketów.
akurat, kolega Durango nigdy nie współpracował.
Współpracowali z nim natomiast i nadal współpracują ludzie, którzy narzucają się Sierpniowi 80 na ideologów.
Ja akurat nic tobie nie wciskam i nic od ciebie nie chcę. Jeszcze byś pomyślał,że cię potrzebuje w swej wesołej kompanii.Ale nie martw się.My się sami nawzajem pozarzynamy i słuch po nas prędko zaginie.No może z jednym wyjątkiem...może spełnią się twoje marzenia i za 50 lat ludzie będą się uczyć o wielkim,niezależnym myślicielu,który to obalił zarówno lewicę jak i prawicę oraz poddał "okracyzmowi" uzurpatorów z jakiegoś faszystowskiego związku zawodowego.
Muszę cię zmartwić - moje marzenia są zupełnie inne. Nie sądź wszystkich według siebie i standardów swojego środowiska, bo to standardy bardzo niskie i specyficzne, rzadko spotykane poza waszą grupką.
będą się uczyć o paru obalających lewicę i prawicę myślicielach (bo już teraz się, powiedzmy, na politologii uczą), ale i zastanawiać nad genialną strategią polityczną i lewicową pedagogią, która pozwala robić z górników feministki a ze śp. Podrzyckiego fana Che Guevary.
Zmyliła mnie liczba postów pod twoim nickiem i pewien rodzaj lansu... Nie mniej jednak teksty o moich standardach bardzo mnie zasmuciły. Liczyłem na jakąś lepszą ripostę niż tą w stylu "kto sie przezywa ten sam sie tak nazywa" . Jedno pytanie.Czy moje związanie z jakimś środowiskiem,nawet nie wiem o jakie konkretnie ci chodzi(kip?,ex-kpn?,sternicy wzz?) sprawia,że jestem już do śmierci zdemoralizowanym,przekupnym ect. degeneratem ? Czy jednak mam szanse na oczyszczenie z grzechów ?
nie mam takich zwyczajów - nie zamierzam nikomu niczego wypominać po kres jego żywota, tak jak nie uważam, żeby samo związanie się z jakimś środowiskiem było wielkim grzechem, pod warunkiem, że wchodząc w te wrony nie kracze się tak jak one. To nie ja i moje środowisko, lecz ludzie z przeciwnej flanki rozpoczęli zabawę w grzebanie w przeszłości, rozliczanie grzechów, demaskowanie itp. Niektórym moim kolegom potrafią wytykać związki - znikome zresztą - z "faszystami" sprzed jakichś 15 lat, w dodatku pisząc o tym w czasie teraźniejszym.
P.S. Gdybym chciał się tu lansować personalnie, to pisałbym pod nazwiskiem, a nie pod nickiem. Zresztą z większości możliwości publiczności lansu rezygnuję, bo albo mi się po prostu nie chce, albo mam ciekawsze zajęcia, albo uważam, że niekoniecznie o to w tym wszystkim chodzi.
I kto to mówi. Gość co nastukał ponad 4000 postów i bardzo często jest autorem pierwszego komentarza. Masz fantazje chłopie!
co ma wiatrak do piernika?
... mieli mąkę na pierniki:D
a tak z innej beczki, to jakoś brunatno się tu zrobiło...
kapitalizm jest antynarodowy? i to ma być zarzut?
narodowy socjalizm promowany jest na zgoła innych forach... Patrioto - może czas zmienić front? ;P
MJ nie przesadzaj. Zrobiło się najwyzej kolorowo, rzec nawet mozna, ze teczowo:) Nie rozumiem tyrochę częsci tzw lewicy, dla której krytyka kapitalizmu z innej strony niż new left zaraz jest narodowym socjalizmem...... To krytykuj sobie cos innego i uwazaj sie za wielkiego lewicowca w koncu kapitalizm jest taki super pro-narodowy i pro-społeczny...... BCC to dziady i nic tego nie zmieni.