Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

P. Szumlewicz: BCC chce socjalizmu!

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Po co recenzja

- wypełniona cytatami z Marksa i namaszczonym przytaczaniem wszelkich możliwych oczywistości - z bzdurnej publikacji, którą wystarczyłoby załatwić jednym żarcikiem w tekście na ciekawy temat?

autor: ABCD, data nadania: 2007-11-28 12:57:21, suma postów tego autora: 20871

bcc i lewiatan- szkodniki

Madrale z bcc- wieksza płaca motywuje bardziej, co za odkrywcze stwierdzenia. Tylko maja gdzies ludzi, którzy pracuja za grosze i którym odmawia się podwyzki. Kapiutalistyczna moralność kalego, nie wspomnę juz o lewiatanie ci to dopiero sa wszystkowiedzacy. Na pohybel antypolskim kapitalistom!

autor: socjalista-patryjota, data nadania: 2007-11-28 15:16:42, suma postów tego autora: 272

Socjalista-patryjota,

a znasz coś takiego www.instytut_brzozowskiego.republika.pl ?

autor: Angka Leu, data nadania: 2007-11-28 18:21:30, suma postów tego autora: 3102

socjalisto-patryjoto

A kiedy to BCC czy "KPP" Lewiatan były organizacjami kapitalistycznymi propolskimi?

autor: CHErwony, data nadania: 2007-11-28 18:31:58, suma postów tego autora: 1000

kapitalizm antynarodowy

do Angka Leu- nie znałem ale juz znam dzieki:)
do Che- nie były nigdy takimi organizacjami i nie bedą. Kapitalizm generalnie jest antynarodowy i powinien być za to zwalczany, jak również za to, ze opiera się na wyzysku. Zresztą organizacje te są wyrazicielami interesów antypolskiej kliki kosmopolitów, którzy zagarneli majatek narodowy w trakciew tzw przemian.
PS. "450zł dla absolwenta na stażu to i tak sporo"- Jeremi Mordasewicz/Lewiatan

autor: socjalista-patryjota, data nadania: 2007-11-28 18:48:50, suma postów tego autora: 272

Angka Leu:

kto robi te strone?

autor: wojtas, data nadania: 2007-11-28 19:51:28, suma postów tego autora: 4863

Nie wiem po co BCC ta broszurka, ale problem jest realny

Skoro przedsiębiorstwo państwowe może zaoferować kandydatowi np. na prezesa mały ułamek tego co dostałby u konkurencji, to jak znaleźć dobrego kandydata? Ten sam problem, już bez związku z ustawą kominową, występuje też np. w administracji państwowej, gdzie szczebel podstawowy zarabia marne grosze.

autor: west, data nadania: 2007-11-28 22:19:49, suma postów tego autora: 6717

...

Niestety, strona z cyklu "między dżumą a cholerą" - jeśli alternatywą dla nowomodnego antypatriotycznego liber-lewactwa mają być "narodowi maoiści", albo "imperialni staliniści", to , mówiąc bodajże słowami Bursy, "nie znajduję specjalnej różnicy".

autor: Durango 95, data nadania: 2007-11-29 11:44:27, suma postów tego autora: 3848

Zapewne alternatywą jest

sojusz lewicowo-konserwatywny pod wezwaniem św.Mahlera

autor: Saint_Just, data nadania: 2007-11-29 13:55:05, suma postów tego autora: 201

alternatywa

Jak komuś nie odpowiadają taki treści to jeszcze zostaje strasseryzm, socjalizm spod znaku Konserwatywnej Rewolucji i np. E. Jungera czy narodowy bolszewizm E. Niekischa, nie wspominając o rodzimym Stachniuku. Bogactwo myslui lewicowej jest wielkie:) A wszystko w imię walki z kapitalizmem o lepsze jutro Narodu:)

autor: socjalista-patryjota, data nadania: 2007-11-29 14:13:33, suma postów tego autora: 272

:)

broszurka BCC faktycznie idiotyczna bo z tego co pamietam nikt nikogo nie zmusza do pracy w tychze firmach z udziałem skarbu państwa

za 16 tys. wbrew pozorom można zatrudniać prawdziwych fachowców a nie politycznych figurantów typu bielecki czy olechowski

ABCD ma rację....zamiast załatwić sprawę krótkim dosadnym żartem szumlewicz poada nie po raz pierwszy w sekciarstwo i ma "odlot"

autor: Ramones, data nadania: 2007-11-29 19:08:24, suma postów tego autora: 595

Saint Just

z tego, co widzę, to ty i twoi koledzy jako alternatywę wciskacie mi sojusz neofaszystowsko-trockistowski pod wezwaniem św. Ziętka.

autor: Durango 95, data nadania: 2007-11-29 20:45:29, suma postów tego autora: 3848

Durango

Robotnicy należący do Sierpnia 80 też są według ciebie automatycznie mianowani jako neofaszyści?

autor: CHErwony, data nadania: 2007-11-29 22:41:56, suma postów tego autora: 1000

Racja, BCC jest żałosne

Ale cała recenzja poświęcona ich publikacji to zdecydowana przesada

autor: Tomek Sosnowski, data nadania: 2007-11-30 08:33:58, suma postów tego autora: 568

CHErwony,

dlaczego robotnicy?
Chodzi raczej o grupy ekspertów i zawodowych ludzi aparatu, starających się manipulować związkiem.

autor: ABCD, data nadania: 2007-11-30 10:52:11, suma postów tego autora: 20871

ABCD

Dobrze że szefostwa innych "związków zawodowych" nie manipulują swoimi podwładnymi.
Ja rozumiem że niektórym chodzi o to aby dbać o zastany porządek "związkowy" w którym wiodącą role odgrywają zaprzedana OPZZ i panna $ ale to nie pomoże lewicy w żaden sposób.
Natomiast o Sierpniu 80 mam dobre zdanie bo była to jedyna centrala związkowa w ostatnim czasie która potrafiła w moim mieście zorganizować protest związkowców z zakładu Prema i stara się pomagać wyzyskiwanym pracownicom hipermarketów.

autor: CHErwony, data nadania: 2007-11-30 12:06:52, suma postów tego autora: 1000

Z OPZZ

akurat, kolega Durango nigdy nie współpracował.
Współpracowali z nim natomiast i nadal współpracują ludzie, którzy narzucają się Sierpniowi 80 na ideologów.

autor: ABCD, data nadania: 2007-11-30 12:24:25, suma postów tego autora: 20871

Durango

Ja akurat nic tobie nie wciskam i nic od ciebie nie chcę. Jeszcze byś pomyślał,że cię potrzebuje w swej wesołej kompanii.Ale nie martw się.My się sami nawzajem pozarzynamy i słuch po nas prędko zaginie.No może z jednym wyjątkiem...może spełnią się twoje marzenia i za 50 lat ludzie będą się uczyć o wielkim,niezależnym myślicielu,który to obalił zarówno lewicę jak i prawicę oraz poddał "okracyzmowi" uzurpatorów z jakiegoś faszystowskiego związku zawodowego.

autor: Saint_Just, data nadania: 2007-12-01 13:20:23, suma postów tego autora: 201

...

Muszę cię zmartwić - moje marzenia są zupełnie inne. Nie sądź wszystkich według siebie i standardów swojego środowiska, bo to standardy bardzo niskie i specyficzne, rzadko spotykane poza waszą grupką.

autor: Durango 95, data nadania: 2007-12-01 14:37:52, suma postów tego autora: 3848

Pewnie...

będą się uczyć o paru obalających lewicę i prawicę myślicielach (bo już teraz się, powiedzmy, na politologii uczą), ale i zastanawiać nad genialną strategią polityczną i lewicową pedagogią, która pozwala robić z górników feministki a ze śp. Podrzyckiego fana Che Guevary.

autor: front_ludowy, data nadania: 2007-12-01 15:12:28, suma postów tego autora: 626

Wybacz

Zmyliła mnie liczba postów pod twoim nickiem i pewien rodzaj lansu... Nie mniej jednak teksty o moich standardach bardzo mnie zasmuciły. Liczyłem na jakąś lepszą ripostę niż tą w stylu "kto sie przezywa ten sam sie tak nazywa" . Jedno pytanie.Czy moje związanie z jakimś środowiskiem,nawet nie wiem o jakie konkretnie ci chodzi(kip?,ex-kpn?,sternicy wzz?) sprawia,że jestem już do śmierci zdemoralizowanym,przekupnym ect. degeneratem ? Czy jednak mam szanse na oczyszczenie z grzechów ?

autor: Saint_Just, data nadania: 2007-12-01 20:14:55, suma postów tego autora: 201

Saint Just

nie mam takich zwyczajów - nie zamierzam nikomu niczego wypominać po kres jego żywota, tak jak nie uważam, żeby samo związanie się z jakimś środowiskiem było wielkim grzechem, pod warunkiem, że wchodząc w te wrony nie kracze się tak jak one. To nie ja i moje środowisko, lecz ludzie z przeciwnej flanki rozpoczęli zabawę w grzebanie w przeszłości, rozliczanie grzechów, demaskowanie itp. Niektórym moim kolegom potrafią wytykać związki - znikome zresztą - z "faszystami" sprzed jakichś 15 lat, w dodatku pisząc o tym w czasie teraźniejszym.

P.S. Gdybym chciał się tu lansować personalnie, to pisałbym pod nazwiskiem, a nie pod nickiem. Zresztą z większości możliwości publiczności lansu rezygnuję, bo albo mi się po prostu nie chce, albo mam ciekawsze zajęcia, albo uważam, że niekoniecznie o to w tym wszystkim chodzi.

autor: Durango 95, data nadania: 2007-12-01 20:50:50, suma postów tego autora: 3848

recenzja przesadzona?

I kto to mówi. Gość co nastukał ponad 4000 postów i bardzo często jest autorem pierwszego komentarza. Masz fantazje chłopie!

autor: Panek, data nadania: 2007-12-05 02:48:47, suma postów tego autora: 896

Panek,

co ma wiatrak do piernika?

autor: ABCD, data nadania: 2007-12-05 13:50:03, suma postów tego autora: 20871

:)

... mieli mąkę na pierniki:D
a tak z innej beczki, to jakoś brunatno się tu zrobiło...
kapitalizm jest antynarodowy? i to ma być zarzut?
narodowy socjalizm promowany jest na zgoła innych forach... Patrioto - może czas zmienić front? ;P

autor: MJ, data nadania: 2007-12-13 17:33:36, suma postów tego autora: 1280

Przesada MJ

MJ nie przesadzaj. Zrobiło się najwyzej kolorowo, rzec nawet mozna, ze teczowo:) Nie rozumiem tyrochę częsci tzw lewicy, dla której krytyka kapitalizmu z innej strony niż new left zaraz jest narodowym socjalizmem...... To krytykuj sobie cos innego i uwazaj sie za wielkiego lewicowca w koncu kapitalizm jest taki super pro-narodowy i pro-społeczny...... BCC to dziady i nic tego nie zmieni.

autor: socjalista-patryjota, data nadania: 2007-12-17 14:31:08, suma postów tego autora: 272

Dodaj komentarz