Czy każda chętna osoba może prowadzić bloga na lewica.pl, czy też obowiązuje tu - podobnie jak w przypadku przedruków tekstów - cenzorski zapis na określone osoby i środowiska?
Lewica musi się rozwijać w internecie, bo prawica jest na razie silniejsza...
Mam nadzieje że redakcja lewica.pl będzie dbała o to żeby blogi były prowadzone tylko przez osoby lewicowe.Nie dla prawicowego trollingu
Przyłączam się do apelu czerwonego93 - niech blogi piszą tylko prawdziwi lewicowcy, czyli ci, których redakcja mocą swego majestatu namaści na tę godność. Precz z cenzurą prawicowych mediów! Precz z dominującym dyskursem konserwatywnym! Niech żyje wolność słowa!
lewicowy jest bloq o "krytyce kultury", na którym demaskuje się Marksa jako wroga antykoncepcji i zamaskowanego wyznawcę reakcyjnego chrześcijaństwa?
plizzz, tylko nie dajcie się zwieść jakiemuś tam miętoleniu o wolności słowa! prawica obywatelska niech pisze na stronach frondy, niech mówi co chce w radiu maryja, niech pokazuje się w telewizji trwam, ale niech nie męczy nas, chociaż tu!
ale może by tak dodać do lewicy.pl kanał RSS/Atom? Zarówno dla wiadomości, blogów jak i tekstów...
nie bój nic, musiałbym na głowę upaść, żeby mi się chciało tutaj pisać bloga, nawet gdyby cenzura to umożliwiła. Ja po prostu mam z was ubaw, bo cenzury, zamordyzmu i dążenia do jedynej słusznej prawdy jest tu sto razy więcej niż w mediach najskrajniejszej prawicy. A przeciętny prawak to przy takim stalinowskim zamordyście jak ty, prawdziwy orędownik wolności.
Z dużym zainteresowaniem będę czytał bloga Piotra Ciszewskiego. Z Piotrem można się zgadzać bądź też nie, ale trudno mu zarzucić brak samodzielności w myśleniu. Cisza jest jest jedną z nielicznych osób funkcjonujących w polskiej lewicy, która samodzielnie dochodzi do różnorakich wniosków, a nie odtwarza konformistycznie panujące w środowisku slogany. Tak jak ma to miejsce w przypadku pewnej redaktorki...
też jestem ciekawa zasad, na jakich mogą pisać bloga osoby nie będące w redakcji? Pytam z uwagi na siebie samą, choć nie obrażę się, jeśli nie spełniam kryteriów, w końcu miejsc do blogowania jest masę.
Zasadniczo uważam blogowanie za dosyć ekshibicjonistyczną rozrywkę, ale może to trochę bezpieczniejsza zabawa, niż forumowanie...
bezpieczniejsza? w jakim sensie?
bezpieczniejsza, bo mniej osób bierze to do siebie i mniej się obraża:)