Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Obama i Huckabee zwycięzcami w Iowa

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Chciałbym by Obama był prezydentem

Ale chyba za wcześnie na Czarnego w roli prezydenta USA

autor: Tomek Sosnowski, data nadania: 2008-01-04 15:44:46, suma postów tego autora: 568

Dobrze.

Ja myślę, że czarny byłby świetny. Skoro indianie przebąkują coś o secesji to pa zaprzysiężeniu czarnego rasiści z południa też będą chcieli odłączyć swoje Alabamy i inne południowe ojczyzny country. To może być wielki krok w stronę samozniszczenia imperium zła. Najpiękniejszy prezent dla commendante Castro, to mu doda sił jak nic innego.

autor: Lexxx, data nadania: 2008-01-04 16:39:28, suma postów tego autora: 157

To mogą być bradzo ciekawe wybory!

Dochodzi do rzadko spotykanej polaryzacji politycznej: w obu partiach zwyciężają radykalne skrzydła. Do tej pory było następował z reguły przechył w jedną stronę ale jeśli jedna partia wystawiała radykała to druga zgarniała głosy umiarkowanych. Jeśli zaś naprzeciw siebie staną Obama i Huckabee to sporo głosów może zgarnąć kandydat niezależny w stylu Rossa Perota. Gdyby zaś doszło do kryzysu systemu dwupartyjnego to skutki mogłyby być trudne do przecenienia.

autor: Angka Leu, data nadania: 2008-01-04 16:59:30, suma postów tego autora: 3102

Tomku

A po co ci czarmy na stanowisku prezydenta? System jet tak skonstruowany, że prezydentem może być nawet koń. Czarny prezydent bedzie jak czarni naukowcy i czarni szefowie w filmach z Hollywood. Bedzie tylko umacniał politpoprawna fasadę. Mozna spekulować, że to cos pokaże, przelamie streotypy. Moim zdaniem tylko zapudruje syfa.

autor: Panek, data nadania: 2008-01-04 18:35:12, suma postów tego autora: 896

Demokraci utracili instynkt samozachowawczy

W sytuacji kiedy w wyborach prezydenckich obie wielkie partie od lat idą łeb w łeb, wystawianie kandydata z jakichś powodów kontrowersyjnego dla części wyborców to samobójstwo. A o tym, że dla części tradycyjnego elektoratu demokratów Mulat albo kobieta na prezydenta to chory pomysł, chyba nie muszę przekonywać. Osobiście wolałym Edwardsa.

autor: west, data nadania: 2008-01-04 22:30:58, suma postów tego autora: 6717

żałosne west,

Od razu widać, że wszyscy żyjemy w ciemnogrodzie. A szczególnie dziwią mnie komentarze tego typu w takim serwisie jak ten. Nie mam słów dla głupoty tej wypowiedzi. To, że u nas coś takiego jest nie do pomyślenia to NAPRAWDĘ nie znaczy, że tak jest w całej reszcie świata. Polska naprawdę nie jest jakimś niesamowitym wyznacznikiem standardów dla całej reszty globu. Wiem, że może niektórzy uważają, że społeczeństwo amerykańskie jest najgłupszym z najgłupszych i wobec tego my tutaj w Polsce z pewnością jesteśmy mądrzejsi, ale ja osobiście jestem przekonany, że jeżeli już to jest zupełnie odwrotnie.

Jak widać komentarzem niektórych na "czarny ma duże szanse zostania prezydentem USA" jest "nawet koń może zostać ich prezydentem". Aż na kilometr czuć to poszanowanie dla odmienności innych ludzi. Proponuję przeniesienie nicka do nczas.com

autor: polemizowalbym, data nadania: 2008-01-06 17:01:11, suma postów tego autora: 9

Dodaj komentarz