Próbują, naruszając zasady portalu, zaistnieć w przestrzeni wirtualnej, ale nie uświadczysz ich tam, gdzie zbierają się setki tysięcy młodych ludzi o otwartych głowach i sercach. Czyli na Przystanku Woodstock.
kogo to obhodzi ze kktos tam zalozyl sobie konto na naszej klasie, co to nna nius? skasujcie to.
Ale trochę to postmodernistyczne i mało lewicowe traktować organizację jakby była osobą....
zwłaszcza na portalu, który mieni się lewicą a potrafi przeoczyć w skali miesiąca z 3/4 robotniczych protestów i strajków mających miejsce w kraju (pomijając te, które urządzi niszowy Sierpień 80). Znamienna ewolucja od lewicy kawiorowej i obyczajowej do lewicy wirtualnej.
może na generacji gadu gadu ktoś w końcu partie założy ? albo lepiej, na telegazecie ?
I tyczy się to słowo zarówno faktu, że lewica.pl o tym całego newsa zamieściła, jak i samej treści. Po pierwsze - czemu takie działanie MS ma niby służyć? Pozyskiwaniu nowych zwolenników? Na to jest 10 lepszych sposobów, nawet w polskiej rzeczywistości. A czemu ma służyć zamieszczenie tego na lewicy.pl? Tu moje pomysły się kończą.
Niby wszystko fajnie, ale taki portal to niezgłębione składowisko danych osobowych, które może być wykorzystywane w rozmaitych celach (i pisze to niegdysiejszy ekshibicjonista :P)... Cóż, żyjemy w świecie, w którym za niedługo wszyscy będą wiedzieć wszystko o wszystkich (a zwłaszcza system)...
3-4? skąd ta powściągliwość? zdarza się, że na redagowanych przeze mnie stronach pojawiają się trzy DZIENNIE, z których żaden nie jest tu nigdy odnotowywany.
Na możliwy zarzut, że nikt mi nie broni wrzucać takich informacji także tutaj, z góry odpowiadam: nie chciałbym, żeby musiały konkurować o uwagę czytelnika np. z gorącym niusem o naszej-klasie czy Jacku Żakowskim.
Proszę jeszcze o informacje, ile MS i SMS mają znajomych!
w newsie jest ta informacja. :)
A swoje grono mają? Lewica.pl ma ;-)
"[...] Młodzi Socjaliści i Stowarzyszenie Młoda Socjaldemokracja to jedyne młodzieżowe organizacje polityczne posiadające swoje profile w serwisie "Nasza-Klasa". "
Otóż jeszcze Federacja Mlodych Socjaldemokratów w Bialymstoku również posiada tam swój profil.
...nie ma się w związku z czym chwalić :P
o FMS Bialystok lewica.pl tez napisze ? :P
A ja się z wami nie zgadzam. Autoprezentacja w naszej klasie jest cennym narzędziem podważania hegemonii prawicy i przywracania równowagi dyskursywnej.
Pamiętajmy, że walki ekonomicznej nie wolno oddzielać od ideologicznej.
w sumie masz rację. Dzięki temu posunięciu, młoda dziarska lewica dokonała wyprzedzającego uderzenia w potencjalną hegemonię na Naszej Klasie faszyzujących pisemek pokroju Frondy czy Nowego Państwa. No pasaran! Hasta la victoria siempre!
też trzeba umieć robić sensownie. Czy taka promocja jest sensowna? Wątpię.
Myślę że najbardziej zadowoleni będą twórcy witryny B&H.
A potem lament w TV że ktoś po mordzie dostał...
że młodzi lewicowcy nie zniechęcą się złośliwostkami ze strony starych, aperspektywicznych dziadów i udowodnią im, że są zdolni do bardziej radykalnych cyberakcji, np. o określonej godzinie wszyscy ustawią sobie identyczne, propracownicze opisy na Gadu-Gadu
to polecam tekst pt. "Ejércitio Zapatista de Liberación Nacional – wirtualna partyzantka" (można go znaleźć... w Internecie, rzecz jasna)
Organizacja Mlodzi Socjalisci ma tak obrzydliwie szowinistyczna nazwe? Czy w imie rownowagi genderowej nie powinno byc Mlode Socjalistki i Socjalisci?
wolno oddzielać te walki? Według mnie nie wolno, z Ciebie taki lewicowiec jak z Reagana, zapisz się w końcu do jakiegoś PiSu czy UPRu czy PO, zamiast spędzać tu tyle czasu i prezentować prostacką nienawiśc do każdej lewicy. I do tej, którą nazywasz "obyczajową" (haha) i do tej ekonomicznej też. Odpowiedź mi w końcu, po co ktoś ultraprawicowy tyle czasu tu siedzi? Masz coś z tego? Nie chciałem Cię już więcej atakować, ale tak przesadzasz, że sie niedobrze robi.
bo jakbym chciał poczytać takie komentarze to wszedłbym sobie na frondę, prawy.pl, poczytał Najwyzszy Czas i Nowe Państwo. Trzeba się nie zgadzać i dyskutować, ale z prawicowym betonem jaki tu piszę (te dresy, kwaki, również ABCD) nie da się dyskutować.
A co do walki ekonomicznej i ideologicznej, sam już nie wiem co jest gorsze: kapitaliści wyzyskiwacze, czy antyaborcyjni fanatycy.
hahaha - dobrze powiedziane:DDDDDD
powinni (i powinny) zmienić nazwę:) absurdy genderowości przecież zobowiązują:P
a co do woodstocku - to już 2 razy było tam duże stoisko Stowarzyszenie "Lepszy świat" - rozdawaliśmy gazety, ulotki, zbieraliśmy ludzi na późniejsze akcje. Fakt, że ciężko zdefiniować "lewicowość" - określamy się jako alterglobalisci, ale zerknijcie na woodstockowe stoiska zanim zaczniecie krytykować cały ruch:) nota bene, bylismy też w Jarocinie i na Slot Art Festiwalu:)
pozdr all:)
pisac takie newsy?
zalożyli też profilę swojej organizacji na profilach randkowych:)