aby partia nacjonalistyczna, populistyczna, patriarchalna i seksistowska, która współpracowała w rządzie Kaczyńskiego ze skrajną prawicą (LPR, PiS) mogła szczerze popierać strajkujących górników.
Samoobronę zdążyli uprzedzić Ken Loach i Dario Fo. Czy cała wierchuszka tej politycznej nadbudowy posła in spe Piotra Ikonowicza siedzi w pudle i nie ma dostępu do wiadomości?
Słyszec ze Samoobrona...Ze będziemy walczyc jak lwy...I nie przeszkodzi nikt;)
ABCD ma teraz problem, albo będzie sie odcinał od Samooborny, albo poprze strajk na Budryku prowadzony orzez Sierpień 80. W obu przypadkach wychodzil, że jego teorie prezentowane na tym forum nie wiele maja wspólnego z rzeczywistością. :)
Czekamy na wyjaśnienie Pana ABCD?
PS Działacze "lewicowej Samooborny" w sejmiku lubuskim zasilaja klub PO. Ktos tutaj może do PO zapisze się też P. Ikonowicz i ABCD?
ty chyba też masz problem: albo Samoobrona jest zła, albo popiera strajk. Jeśli Samoobrona = PO to w takim razie PO popiera "Sierpień 80". Zaczynasz już rozumieć głębię absurdu, w który grzęźniesz, czy jeszcze nie?
Bo przecież jeśli ktoś przeszedł z SO do PO to chyba nie obciąża już swymi działaniami Samoobrony? To tak, jakby ktoś zarzucał ZChN-owi, że jest lewacki, bo jego dawni działacze przeszli do PPP.
Sugestia polega chyba na tym iż tak drzemie "ideowość" wśród ludzi związanych z SO.
Większość działaczy SO już dawno rozstało się ludem, zajmując się własnym biznesem, na mównicy tylko czasami werbalnie podkreślając swoje przywiązanie do kwestii socjalnych.
to, żę Samoobrona była zaleznie od potrzeb prawicowa i lewicowa, zależnie od bieżącej potrzeby...
Za takie stwierdzenie ABCD linczowął na tym forum... Zachwalał Samoobronę, jako jedyną lewicową formację i pluł na Sierpień 80 i teraz formacja dla której był gotów ginąć.
Teraz wychwala Solidarność i zachwilę będzie znowu musial udawać, ze to nie on
też w miarę potrzeb raz są skrajnie prawicowi, raz skrajnie lewicowi, raz się przymilają do Leppera, raz do SLD, innym razem do Stronnictwa Narodowego.
a co powiesz o swoim środowisku politycznym, które niewybrednie atakowało Samoobronę podczas kampanii wyborczej, a teraz jakoś nie wstydzi się jej poparcia dla swoich akcji strajkowych?
choć mój nick też zaczyna się na A, to ja nie jestem ABCD. A organizacji, które raz bywały prawicowe, raz lewicowe, w tym kraju jest więcej ;-).
Na tym portalu jestem od kilku paru lat. Zaraz po likwidacji forum na portalu Hoga, ja i jeszcze wielu z tu obecnych, i nieobecnych...... Nie przypominam sobie, aby ABCD vel wotan, albo jego towarzysz Valis byli zwolennikami Samoobrony. Wręcz przeciwnie; pan Lepper i Spółka byli jego nieustannym przedmiotem krytyki.
z oświadczenia SO nie wynika, że popiera PPP czy Sierpień 80 ale strajkujących pracowników "Budryka".
mylisz się niekt Samoobrony o to poparcie nie prosił, a oba środowiska są dlaekie od współpracy, a co do ataków to zadzoń do swojego klegi Piskorskiego, jakie klocki z jedną z organizcja "zielonych" układał, a wtedy zrozumiesz dlaszy ciąg wydarzeń.
Co do Samooborny to doszło do tego, że rolnicy organizując protesty proszę Sierpień 80 o zabezpieczenie przed działączami Samooborny, którzy próbują przejmować te prostesty.