bierze udział w strajku?
http://wiadomosci.o2.pl/?=257&t=456784
Przypominam zatem, że wydawana przez Sierpień 80 "Trybuna Robotnicza" jest dotowana za pomocą reklam przez wielki górniczy koncern Kopex, a swego czasu była dotowana w ten sam sposób przez zarząd kopalni "Szczygłowice".
można się spierać co do sensownosci tego strajku, ja osobiście jestem "za", ale jedno jest pewne -wreszcie ktoś się wziął za monitoring finansów kopalń. Miliony wyrzucane w błoto, łapówki za niepotrzebne kampanie PR i sponsorowanie spolegliwych związków - to skandal!
Przypominam, że to są nasze wspólne pieniadze - jesteśmy udziałowcami spółki o nazwie Polska i nasze pieniądze powinny być sensownie wydawane. Rząd powinien wysłać do kopalń w których ma udziały niezależne firmy audytorskie...
Może się okazać, że są pieniądze i na podwyżki dla pracowników i na inwestycje. Tylko trzeba zwolnić kilku prezesów i zatrudnić managerów spoza Śląska.
Też mi nowość:) W polsce zaden zwiazek nie jest niezależny finansowo i programopwo, ani z "lewa" ani z "prawa" tak jak media. tylko po co udaja, ze sa niezalezni?