Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Zarząd JSW dotuje działaczy "Solidarności"

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Jaki procent załogi Budryka

bierze udział w strajku?

autor: ABCD, data nadania: 2008-01-30 11:32:31, suma postów tego autora: 20871

Warto zajrzeć tutaj:

http://wiadomosci.o2.pl/?=257&t=456784

autor: ABCD, data nadania: 2008-01-30 12:13:56, suma postów tego autora: 20871

...

Przypominam zatem, że wydawana przez Sierpień 80 "Trybuna Robotnicza" jest dotowana za pomocą reklam przez wielki górniczy koncern Kopex, a swego czasu była dotowana w ten sam sposób przez zarząd kopalni "Szczygłowice".

autor: Durango 95, data nadania: 2008-01-30 14:51:43, suma postów tego autora: 3848

...

można się spierać co do sensownosci tego strajku, ja osobiście jestem "za", ale jedno jest pewne -wreszcie ktoś się wziął za monitoring finansów kopalń. Miliony wyrzucane w błoto, łapówki za niepotrzebne kampanie PR i sponsorowanie spolegliwych związków - to skandal!
Przypominam, że to są nasze wspólne pieniadze - jesteśmy udziałowcami spółki o nazwie Polska i nasze pieniądze powinny być sensownie wydawane. Rząd powinien wysłać do kopalń w których ma udziały niezależne firmy audytorskie...
Może się okazać, że są pieniądze i na podwyżki dla pracowników i na inwestycje. Tylko trzeba zwolnić kilku prezesów i zatrudnić managerów spoza Śląska.

autor: MJ, data nadania: 2008-01-31 11:49:09, suma postów tego autora: 1280

niezalezność?

Też mi nowość:) W polsce zaden zwiazek nie jest niezależny finansowo i programopwo, ani z "lewa" ani z "prawa" tak jak media. tylko po co udaja, ze sa niezalezni?

autor: socjalista-patryjota, data nadania: 2008-01-31 13:42:43, suma postów tego autora: 272

Dodaj komentarz