czy ktos moze mi wyjasnic dlaczego nie doszlo do rewolucji proletariackiej w zachodniej europie - jak to wieszczyl prorok Marks? I dlaczego nie doszlo do niej w Polsce? Czemu lud nie rzucil sie do gardel swoim wyzyskiwaczom, nie stanal na barykadach itd itp.?
a już zgniłe :)
dziwne!
Oczywiscie, zeby dogodzic kanapie trzeba jak to ktos na socjalizm.org napisal popelnic zbiorowe samobojstwo z Leninem na ustach...
Bardzo dobrze napisane. Tak trzymaj Piotrze!
Tonący brzytwy się chwyta. Można i poziomek, jak nie ma czegoś lepszego.
Kolega Kempisty w swoim artykule oddał sedno sprawy. Trzymam kciuki za Grupę 08 :)
ale językowo tragiczny. Pomijam błędy typu kropka po skrócie "wg", ale tego drugiego zdania nie rozumiem: "Przejdźmy do formuły działania przyjętej przez naszych rewolucjonistów. Przyznam się, że jest ona ciekawa i godna naśladowania." Do czego autor zamierza się przyznać?
dla Grupy 2008 nie przesłania zupełnej pustki umysłowej jej członków ani też braku lewicowego programu. Ot kolejna koteryjka chce dostać się do władzy w LiD. Taka rewolucja wg. Sieraka :)))
poziomki, platformy, LiDy, koalicje, sojusze... To nic nie da, jeśli nie ma myśli lewicowej. A to co robi Sierakowski- niestety zbytnio in plus nie odstaje, widzę w tekstach na KP dużo chadeckości a nawet liberalizmu... Kompletny upadek, i kolejna ślepa uliczka dla lewicy... Poza tym z tymi ludźmi co są w SLD/SDPL nic się nie da zrobić, jeśli ktoś tam jeszcze trwa to najlepiej świadczy że nie wie czym jest lewicowość.
w mojej pogardzie dla kapitalistów, imperialistów, udawanych wolnościowców, postkomuny i neoliberałów, prawicy i radia maryja, kaczyńskiego i kwaśniewskiego, obywateli i narodowców, jest też miejsce dla was.
życzę wam jak najgorzej!
obyście się wytłukli między sobą o stołki, których jeszcze nie macie!
"Należy mieć nadzieję, że inicjatywa Grupy 2008 będzie rozwijana i zejdzie w dół obejmując swoim zasięgiem tzw. "teren" czyli struktury lokalne." - jak ślicznie! niczym ustępy z pisma o zstąpieniu ducha świętego.
Hm, można je wprawdzie zamrozić lub w szklarni wyhodować, ale to już nie to. Nie ten smak, nie ta jędrność i soczystość...
Poza tym co może wyrosnąć na LiDowskiej jałowej, sztucznej glebie? Jakaś hybryda, skażona genetycznie? Dobrego samopoczucia życzę...
gdzie widzisz chadeckosc w tekstach KP?
moze mnie ktos oswieci w tym tomacie?
" drodzy młodzi lid-owcy w mojej pogardzie dla kapitalistów, imperialistów, udawanych wolnościowców, postkomuny i neoliberałów, prawicy i radia maryja, kaczyńskiego i kwaśniewskiego, obywateli i narodowców, jest też miejsce dla was."
Rote, to ostał się ktoś jeszcze?
Le Monde Diplomatique.
Tak sie żrecie na śmierc? Odbijacie sobie jakieś kompleksy?