Nie wątpię, że Grupa 2008 chce władzy w LiD, niestety jednak nie słyszałem o udziale KOGOKLOWIEK z tej grupy w żadnej akcji poparcia dla strajku, w demonstracji antywojennej czy blokadzie eksmisji.
Może chociaż Grupa 2008 potępi dzisiejszy wyrok na Piotra Ikonowicza? (2 lata w zawieszeniu za obronę eksmitowanej rodziny z dwójką dzieci przed agresywnymi policjantami).
Ot taki mały teskt na lewicową wrażliwość.
Widzę, że kolega lubi wystawiać innym cenzurki. Testujesz członków Grupy 2008 na lewicowość i oczekujesz poparcia dla Ikonowicza. Fakt, że kandydował on do Sejmu z Samoobrony nie stanowi już dla Ciebie problemu?
Co do eksmisji to nie są one żadnym testem na lewicowość. Blokowanie świadczy pozytywnie o osobie, która bierze udział w takiej akcji ale w żaden sposób nie daje świadectwa poglądom.
testem na lewicowość jest rajcowanie o dyskursywnej hegemonii prawicy :)))))))))))
startował z listy Samoobvrony, co można oceniać tak lub inaczej.
Nigdy jednak nie działał on pod dyktando Samoobrony.
Natomiast LiD-owscy ideowcy są zdalnie sterowanymi zabawkami "Gazety Wyborczej".
Czego jest warte rozliczanie Ikonowicza przez ich sympatyków? Chyba tylko śmiechu.
z Twojej wypowiedzi wynika, ze nie znasz tych ludzi i nic o nich nie wiesz, tak więc najpierw radze zapoznać się z ich działalnością. Od powodzenia Grupy 08 być może zależy przyszłość lewicy na długie lata. Mam nadzieję, że również kanapowcy zrozumieją to z czasem.
W sprawie Ikonowicza zgadzam się z Al-facetem. A w sprawie tych wybiórczych zabawek tak fifty-fifty...
A może byś tak, Al-facet w sprawie Ikona jakiego protesta skrobnął? Zachwycona bym była i wniebowzięta... Czy Ci się nie chce?
jakie wpływy w obecnym Sejmie ma LiD? Zerowe.
Jakie aktualne poparcie? Poniżej progu.
Wzyzywać w imieniu dogorywającego LiD-u od kanap - to dowcip stulecia.
Dowcip stulecia? Nikt się nie śmieje...
ocena polityczna inicjatywy młodych członków kierownictw partii LiD to jedno, ale ich egzaminowanie z działań musi być oparte na faktach. Matuszewską i Nowinę-Konopkę sam widziałem na zadymach antywojennych, Syska też podobno we Wrocławiu swoje zrobił. Matuszewska miała sprawę za manifę pod ambasadą w dniu ataku na Irak, gdzie była oskarżona razem z niedawno zmarłą Elżbietą Szubert. Ale skąd Parvus ma o tym wiedzieć?