A może powinni byli pisać na Watykan? Albo na Berdyczów?
nożyce się odezwą.
Zaraz, zaraz bo zapomniałem... Co kole w oczy? Chyba prawda. Jeśli tak, to rozumiem reakcję działaczy BLiD.
Eh, inwektywy kleszych "intelektualistów" posługujących się tak wysublimowanym językiem utwierdzają mnie jedynie w przekonaniu, że czas biskupich autorytetów mija...
Mnie ta parodia pasterza nie musi przepraszać. Mam to w rzici...
biedactwa
miałem na myśli biskupów. LiD też niech najlepiej zdechnie raz a dobrze
na tle języka FiM i NIE słowa Pieronka nie są agresywne...
Po co było to pisać? Olać dziada i robić swoje. Przy cieniu zdrowego rozsądku można wpaść, że adresat listu nie odpowie, zaś opinia publiczna się o tym liście nie dowie w ogóle.
"niech zdechnie" :(((
Tylko dobrać się sutannowym do dupy (tak jak i oni dobierają się do tyłków małych chłopców)! Kupować "Fakty i Mity" oraz "NIE" i dowiadywać się o przekrętach kleru!
Ramones, porównujesz swoich idoli w sutannach do szmatławców Urbana i Kotlińskliego? Wstydź się autentyczny fanie punkrocka!
nie wypowiadac sie w imieniu calej lewicy, choc wiem ze sa to zwyczaje przejete od starszych towarzyszy z PZPR... Ja nie czuje sie urazony slowami Pieronka, malo tego- olewam co ten czlowiek ma do powiedzenia.
Należy zaznaczyć, że biskup Pieronek mówił o lewicy "LiD-owskiej", czyli tak naprawdę liberalnej centroprawicy. Cieszę się, że kler nie siedzi potulnie, gdy Lateksowy Farinelli, czyli poseł Senyszyn, obsypuje kalumniami instytucję z ponad 2000-letnią tradycją. Działacze LiD-u myślą, że społeczeństwo zapomniało jak za czasów Millera wchodzili Episkopatowi głęboko w okreżnicę. Otóż nie zapomniało i takie żenujące spektakle, jak wystapienia Lateksowego Farinelliego, budzą jedynie uśmiech politowania.
Naprawdę nie oburza was chamstwo i wulgarność tego faceta? Przecież to przechodzi już wszelkie granice. Stary psychol boi się, że traci wpływy czy co?
Nie jestem stałym czytelnikiem tych pism, ale przy chamstwie i rynsztoku Pieronka to są one wzorami elegancji.
tam u spolecznie wrazliwego Urbana? Ilu ubogim pomogl w tym roku? A czlowiek idei G. Piotrowski?
Powinien teraz coś zadedykować BLiD-owi. Coś w tym stylu:
http://pl.youtube.com/watch?v=mV7HWXLOZeE
Dla mnie Chrystus to pierwszy Socjalista i już widzę, jak Eminencja staje przed Jego obliczem i słyszy słowa:
Jak tam synu - za psa mnie uważasz czy za szczura?
Pieronek to po prostu odpowiedź czarnych na Piszczałkę Joasię - jak widać klecha dobrze boksuje, bo paru lewaków krzyk podniosło, że dostali.
Urban nie pomaga,bo to komunistyczny morderca, a Gadzinowski jest jego pachołkiem. Ubogim i poszkodowanym pomaga w Polsce jedynie kler i Caritas.
w przeciwieństwie do klechy (sic!!! Kubusiu!!!), który boksuje się z lustrem... A może on przed tym lustrem sztangę podnosi? Tylko że przy tym sporcie często śmierdzące bąki się puszcza od nadmiernego wysiłku, co z upodobaniem czyni katolicki intelektualista, ichni "odchudzony" aŁtorytet oraz "bezzębny" orator...
Ubawił mnie Twój wpis Andrzeju_B, bo przecież, gdyby ten "boksujący" na oślep klecha wierzył w spotkanie z Chrystusem, to grałby szczurom na flecie lub Fletni Pana, psy by głaskał i karmił dobrym słowem, a nie bluzgał nieskładną kakofonią dźwięków i kopał jak rozwydrzony dzieciak, pozbawiony zabawki, dotychczasowych względów i przywilejów...
Ale czy klechy wierzą w spotkanie z Chrystusem? Hm... Natomiast większość zarozumiałych i zwapniałych "pieronków" nie zauważa, iż świat poszedł do przodu, należy "wydorośleć", spoważnieć, bo kapryszenie i ustawianie wszystkich po kątach jest żałosne i śmieszne.
Mnie Pieronek bawi coraz bardziej. Czekam na ciąg dalszy "relityPIERONszoł"...
.
Bo ja wiem? Może i trzeba pisać. A nie udawać, że deszcz pada.
Ja tam potępiam Pieronka nie za te "słowa tak miłe w usteczkach miłosiernego biskupa", ale że on pilnuje, żeby tych niewinnych 12, no może 16 miesięcznych dzieci w brzuszkach swoich mamusi, zabronić usuwać. Kwik.
cos mi mowi, ze znacznie wiekszej liczbie ludzi pomogl ow Caritas niz Urban z Gadzinowskim. Ale Ty pewnie wiesz lepiej.
sęk w tym, że Urban nie mówi, że komukolwiek pomaga i nie zbiera na ten cel kasy. natomiast Caritas zbiera i się nie rozlicza. do rodzin górników z Halemby mało co dotarło, po prostu po drodze pienążki wyparowały. tak samo jest z innymi akcjami.
a jakies konkrety na temat tych przekretow? Rzucasz bardzo powazne oskarzenia, wiec jak sadze sa one dobrze udokumentowane.
Gdzie można się zapoznać ze sprawozdaniami finansowymi tej organizacji z prowadzonych zbiórek pieniędzy?
myślę, że wystarczającym udokumentoawaniem jest brak udokumentowania. tak samo jest z forsą z datków na tragedię w Chorzowie.
"Państwo świeckie nie znaczy państwo ateistyczne"
o tym, jak kler wyobraża sobie państwo polskie przeczytajcie tutaj:
www.radiomaryja.pl/artykuly.php?id=92757
Piękny tekst.... pełen arogancji, pychy i talibanu katolickiego.
to wy twierdzicie, ze Caritas robi szachrajstwa i kradnie. A skoro si rzuca tak powazne oskarzenia, to wypadaloby miec jakikolwiek dowod na nie.