Strajkujace pielegniarki odwiedzal kler. Czy Racja wyda oswiadczenie potepiajace strajk pielegniarek?
Tak trzeba. Gdy jedna grupa walczy, inne powinny ją wspierać w miare możliwości. A nie mieć gdzieś. Ludzie pracy razem! Solidarność proletariacka to podstawowa zasada i warunek sukcesu w walce z kapitałem.
...mogłaby cokolwiek skorygować te grafomański njus?
"Związkowcy wręczyli prowadzącym protest oficjalne poparcie" i końcowe zdania "komunikatu" - to pała na maturze. Tej niegdysiejszej "małej", zdawanej na zakończenie podstawówki.
Przecież to do cna kompromituje tę słodką laurkę.
Tak, tak... "Jedynym sposobem na zmniejszenie bezrobocia jest zwiększenie zatrudnienia".
"niezbędne produkty".
No ale tak to jest - szpital państwowy czyli "niczyj", dyrektor za nic nie odpowiada...Zapłacą i tak podatnicy...
Racja nie wyda oświadczenia, bo kler postanowił przekazać sporą kwotę na pomoc biednym pielęgniarkom, użyczył swoich samochodów i zaprosił w przyszłości na skromny obiad.
to wierna cytata Alicji Z Mielca.
Nie mogę odmówić sobie tego smakowitego kawałka:
"Na twarzach strajkujących widać zmęczenie, ale widać też HARDOŚĆ, ZDECYDOWANIE I JEDNOŚĆ. Dziewczyny wiedzą czego chcą. Strajk potrwa AŻ DO ZWYCIĘSTWA, tak SILNA jest determinacja go prowadzących."
Eh..., łza się w oku kręci. Stara dobra szkoła...
.
byc moze. Znany mi przedstawiciel kleru swego czasu dowozil jedzenie okupujacym zaklad strtajkujacym swoim wartburgiem.
o kurwa, klecha naprawdę zaszalał.
ty chyba masz klapki na oczach. żeby nie widzieć majątku tej mafii trzeba być głupim albo udawać, że się nie widzi.
ja widzę np. majątek Urbana i mafii postkomunistycznej. Natomiast nie widzę, żeby ktoś z tej mafii dał choć grosik potrzebującym.
moskwa. Sa rzweczy na niebie i ziemi o ktorych sie lewakom nie snilo.
pielęgniarki skończyły strajk otrzymawszy 550 PLN podwyżki a nie 1200!!!
Zabrakło "determinacji do strajku aż do zwycięskiego końca" czy po prostu były sporo mądrzejsze niż związkowi ambicjonerzy w Budryku?
I co zrobi teraz Patryk Kosela i Sierpień '80 - potępią pielęgniarki za zdradę???
stwirdzi, ze pielegniarki ulegly "ideologii burzuazyjnej z jednej i ideologii klerykalnej z drugiej strony"
A skąd! Napisze w TR, że pielęgniarki odniosły ogromny sukces, a wszystko to dzięki wsparciu najbardziej bojowego związku zawodowego na świecie.