to młodzieżówka partii, która doprowadziła Polskę do NATO - instytucji mającej na swoim koncie zbrodnicze bombardowania Kosowa i rozbicie Jugosławii...
Młodzieżówka partii która poparła naloty na Jugosławię (sic!)
czesc poslow SLD zachowala sie wtedy przyzwoicie, do Belgradu pojechali wowczas Ikonowicz i Gadzinowski, aby wyrazic solidarnosc z Serbami...
Ilu posłów miało wtedy SLD (około 200)
j.w.
warto swoja droga przeczytac wpis na blogu Gadzinowskiego na ten temat http://gadzinowski.bloog.pl/id,2564279,index.html?ticaid=656ba
tez pojechal? Mi sie wydawalo ze tylko Ikonowicz z Sierakowska?
to przecież normalka, ale że kraje europejskie poparły secesję jest zdumiewające i szokujące...
Polska niestety przyłączy się do uznania tego tworu państwowego, bo niby dlaczego miałaby postawić się okoniem Jankesom.?
No i niby dlaczego Jankesi mają panoszyć się jedynie w Polsce, a nie mogą destabilizować całej Europy?
Gadzinowski też. Poza tym jeszcze z SLD Majewski.
Kautsky
Różnica między Ikonem a Gadzinowskim jest taka, że Ikonowicz zakończył współpracę z SLD i do dziś ich krytykuje, a Gadzinówka nadal jest w partii, która ma na swoim koncie poparcie dla bombardowań Kosowa. Owszem, w ramach partii można mieć odmienne poglądy na dane kwestie, ale nie w tak kluczowej!!!
Na pytanie kto byl znajdziecie odpowiedz we wpisie Gadzinowskiego, ktory wrzucilem pare postow wyzej.
...na Opolszczyznę zaczeli wracać ci co wyjechali do Niemiec, a dodatkowo jeszcze inni Niemcy też tam by się osiedlili i po przekroczeniu 50 proc. narodowości niemieckiej zarządaliby oderwania tego terenu od Polski? Niemcy, tak myślę, nie handlują bronią i narkotykami, ale pieniądze mają więc to jest możliwe. Co zrobiłby uniżony wasal jankesów w takim wypadku?
chętnie dowiedział, jakie jest w sprawie Kosowa stanowisko "Krytyki Politycznej". Myślę, że ta kwestia jest dobrym testem na lewicowość nie tyle radykalną, co po prostu zwyczajną.
To nie jest żaden test. Organizacje lewicowe są podzielone w sprawie Kosowa, nawet Młodzi Socjaliści uważani za super-ideowych. Skoro nie jest to kwestia jednoznaczna to nie można w oparciu o nią wystawiać cenzurek. Aczkolwiek z mojego punktu widzenia ogłoszenie przez Kosowo niepodległości jest niedopuszczalne.
Po tym jak Kosowo ma "niepodległość" czas aby Litwa pozwoliła na secesje okręgu Wileńskiego-62% Polacy,a Łotwa i Estonia pozwoliły na secesje tzw.Pribałtyki czyli terenów gdzie większość to Rosjanie.Wszak bałtowie uznali "Kosowo"
ps. brawo FMS za "odwage" szkoda że tuzy SLD mówią zupełnie co innego
Można lubić pomysł wolego Kosowa albo i nie lubić ale uznać jego niepodległość trzeba ze zwykłych formalności prawnych aby nie stanowiła precedensu wobec innych tendencji separatystycznych. Jesli dziś uznamy Kosowo, jutro będzie łatwiej uznać np. Czeczenie
Osetie,Abchazje,Naddniestrze
to efekt megalomani wielkomocarstwowej "elit" III RP
Ciekawi mnie, co by powiedział red. Ciszewski i inni radykałowie głoszący dziś poglądy z serii "I mówi to młodzieżówka partii, która...", gdyby FMS nie odezwał się w ogóle w tej kwestii.
FSM popiera reakcyjny traktat o nienaruszalności granic w Europie?