Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Warszawa: Ochroniarz kontra Solid

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Brawo, Maciek!

Na radykalnej lewicy to już chyba jedyny autentyczny przedstawiciel klasy robotniczej, czy - jak kto woli - pracowniczej.
Nie zawodowy działacz lub "intelektualista", pochylający się z troską nad ludem.

autor: ABCD, data nadania: 2008-03-07 12:42:44, suma postów tego autora: 20871

I ja uczeń Jego

Ja też robotnik. wprawdzie kudy mi do Maćka i jego zasług w walce klasowej ale staram się go naśladować. często mówie moim kolego w kopalni o maćku jako o człowieku który rozumie czym jest robotniczy honor i jak o to walczyć.

autor: red spider 666, data nadania: 2008-03-07 17:41:09, suma postów tego autora: 1549

trockista

czyżby na lewica.pl nie można było pisać słowa 'trockista'? Ikonowicz użył go w te samej notce, którą zamieścił na www.dalej.org

autor: Parvus, data nadania: 2008-03-07 17:41:29, suma postów tego autora: 202

Sorry Maciek napisałem imię z małej litery

To z pośpiechu

autor: red spider 666, data nadania: 2008-03-07 17:59:35, suma postów tego autora: 1549

Bardzo ciekawa notka

a notabene podziwiam człowieka:)

autor: Tomek Sosnowski, data nadania: 2008-03-07 18:27:17, suma postów tego autora: 568

Publicystyka P. Ikonowicza

http://www.samoobrona.org.pl/pages/09.%20Polemiki/index.php?document=/633.html

autor: Angka Leu, data nadania: 2008-03-07 20:53:40, suma postów tego autora: 3102

cuda jak u Tuska

przywrócono słowo trockista w newsie, cud!

autor: Parvus, data nadania: 2008-03-07 22:15:15, suma postów tego autora: 202

Maciek Guz powinien tę sprawę wygrać w cuglach,

bo przepisy KP stanowią jasno: praca była pod nadzorem, w określonych przez "pracodawcę" (nadzorcę) porach i godzinach, przez długi okres czasu, na określonych przez zwierzchnika obiektach. Pracownik nie miał tu żadnej dowolności i możliwości decydowania, jak to ma miejsce w przypadkach umów-zleceń i umów o dzieło. Koniec, kropka.

"W cuglach" nie znaczy jednak, że papugi firmowe nie będą zażarcie broniły się przed strzępami KP, które jeszcze obowiązują w tym śmiesznym kraiku.
ALE WYGRA! Jeżeli jeszcze są normalni sędziowie w tym bandustanie.
Jak bym nie była ateistką, to bym zdrowaśkę zmówiła albo do Piekar się kopnęła. (*_*)

TRZYMAM KCIUKI!!! MOCNO!!! BRAWO MAĆKU!!! NIE MASZ NIC DO STRACENIA!!! TWÓJ PRZYKŁAD BĘDZIE ZARAŹLIWY DLA INNYCH!!! NIECH TYCH DURNIÓW SZLAG TRAFI I NIECH W KOŃCU ZACZNĄ PRZESTRZEGAĆ PRAWA!!!

autor: Hyjdla, data nadania: 2008-03-08 01:13:56, suma postów tego autora: 5956

Angka Leu

Działacze Samoobrony czytają teraz lewicową publicystykę. Ponadto użyczyli za darmo lokal, do którego przychodzą po porady lokatorzy i pracownicy. Odbyło się już tam zebranie Kancelarii Sprawiedliwości Społecznej, na które przyszło około 20 lokatorów.

autor: A.N., data nadania: 2008-03-08 09:37:07, suma postów tego autora: 407

Hyjdla at gsagt:

"Jeżeli jeszcze są normalni sędziowie"

Jesteś jednak sporą optymistką.

autor: Bury, data nadania: 2008-03-08 13:39:37, suma postów tego autora: 5751

AN,

to chyba dobrze?

autor: Angka Leu, data nadania: 2008-03-08 13:40:17, suma postów tego autora: 3102

Jeśli Solid ma tego samego pełnomocnika co w sprawach gospodarczych

to Pan Maciej może być spokojny. Ktoś zna nazwisko sędziego?

autor: Sumienie Narodu, data nadania: 2008-03-08 16:10:32, suma postów tego autora: 6199

Jestem optymistką, Bury, bo mam nadzieję,

że ktoś Maćkowi pomaga...
Sprawa będzie się ciągnęła, może nawet latami. Na to się zanosi, bo papugi mamy chytre, sprawy są przeciągane, a sądy (i większość sędziów) ociężałe i niewydolne.
Ta sprawa to WIELKA SZANSA dla WSZYSTKICH Związków zawodowych (oprócz zz "artystów" i "uczonych", rzecz jasna, bo oni uwielbiają te swoje umowy o "dzieła", gdzie koszt uzyskania jest niski)...
Sprawę już na starcie trzeba nagłośnić, by uniknąć jej przeciągania i nonszalanckiego traktowania. Zaangażować dobrych prawników, Gł. Inspektora Pracy, może Rzecznika Praw Obywatelskich (za coś biorą pensje, nie na umowę-zlecenia, oczywiście). TRZEBA CZŁOWIEKOWI POMÓC! Tę stajnię Augiasza należy zacząć czyścić!
Przykład Alicji Tysiąc (mimo że z innej dziedziny) powinien być drogowskazem...

autor: Hyjdla, data nadania: 2008-03-08 17:26:59, suma postów tego autora: 5956

Maciek Guz to faktycznie

bohater i weteran, z kartą jeszcze PRL-owską jeśli chodzi o represje (siedział już od pierwszego dnia stanu wojennego). Trzymam kciuki za gościa.

autor: _Michal_, data nadania: 2008-03-09 14:57:00, suma postów tego autora: 4409

Dodaj komentarz