W tytule jest błąd: nie Polskich, ale Polski. Drobna, ale znacząca różnica :-)
Ilu członków i sympatyków ma ZSP?
o 100% za dużo :P
fajnie że ktoś ze środowiska pamiętał w ogóle!
PS: Nie lepiej było zostawić "Polskich" - teraz nazwę mozna odczytywać bardziej nacjonalistycznie - ZWIĄZEK SYNDYKALISTÓW POLSKI brzmi jak deklaracja przynależności - ci syndykaliści NALEŻĄ do POLSKI. Okropne:P Tym bardziej że zestawienie syndykalizmu obok narodu może dać niezbyt lewicowe efekty.
Związek Syndykalistów Polskich byłby zaś po prostu określeniem umiejscowienia organizacji.
A i tak mówią na was :POLSKICH; :D:D:D
...miejmy szacunek dla tych którzy zginęli w nierównej walce . to tylko tyle chciałem powiedzieć !!!
"Polski" określa obszar działania ZSP - na terenie Polski, natomiast właśnie "Polskich" określałby narodowość osób zaangażowanych, co nam nie odpowiada, bo nie chcemy nikogo kto się w tym kraju znalazł wykluczać.
a ilu członków i sympatyków ma Nowa Lewica?
jaka jest dynamika wzrostu liczby członków NL w ciągu ostatnich 5 lat?
o ile wiem, ciągle ktoś nowy przystępuje.
No nie trafia do mnie te tłumaczenie.
Nadal uważam że "...Polskich" byłoby bardziej correct.
Teraz ta nazwa jest taka jakaś na siłę, żeby nawiązać do przedwojennego ZSP. A przecież gdyby nie to w życiu nie pomyślelibyście o "Polsce" w nazwie.A tak jesteście "syndykalistami Polski". Ja tam wolę być "syndykalistą całego uciskanego świata".
Żeby nie było offtopu, jeszcze raz gratuluje pomysłu. Czy na lewicy ktokolwiek wpadł na to opróćz was???
a ilu liczy ludzi UPR??
na stanowisko ZSP w sprawie Powstania w Geccie
czy władze Izraela i inni oficjele żydowscy przyjadą do nas uczcić pamięć tych ofiar?
a) głosowało na Ikonowicza?
b) wie co to syndykalizm?
Nie bądźcie śmieszni panowie.
w ostatnich wyborach parlamentarnych głosowało ok. 1000 razy więcej osób niż ich należy do ZSP.
->ABCD
ABCD ty się w Ikonie zakochałeś? jestes jego synem? bo to by tłumaczyło kompletną ślepote na fakty, ba nawet czyniłoby ją w jakiś sposób wybaczalną?
Dziękuję za wnikliwą merytoryczną uwagę.
A masz coś do powiedzenia na temat? Na przykład o tym, ilu członków liczy ZSP?
ilu ludzi liczy redakcja obywatela?
Nie badz smieszny Zychu, hamuj sie.
To ty się hamuj - redakcja jest ze swej definicji tworem kadrowym (choć każdy numer na różnych etapach współtworzy około 70 osób). Natomiast "związek", w dodatku "synydykalistyczny", który liczy pięciu łebków na krzyż, to komedia.
ZSP to nie związek zawodowy, nie musi, ani nawet nie ma takiego zamiaru by być "masowe".
przepraszam za pomyłkę - myślałem, że chodzi o "masowość".
ilu członków liczy ZSP?