Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Warszawa: Pochód radykalnej lewicy

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Był ktoś?

Jak się udało? A LA zrobiła swój pochód?

autor: Getzz, data nadania: 2008-05-01 16:19:59, suma postów tego autora: 3554

Ja byłem, ubawiłem się setnie :D

A własciwie to pochód przechodził obok restauracji gdzie wpadłem na śniadanko, ale wychodzi na jedno.

Jak już napisałem demonstracja podobała mi się. Zwłaszcza hasła na transparentach (lubię absurdalny humor), a także pewna kameralnośc całego przedsięwzięcia.

Jeśli wolno mieć kilka uwag do Towarzyszy, to na przyszłość proponuję przećwiczyć okrzyki "na sucho", bo jakoś tak słabo wychodziło. I możę powierzyć rolę MC komuś o trochę poważniejszym głosie- Towarzysz wiodący oczywiście bardzo sie starał (za co brawa), ale jakoś tak piskliwie wychodziło. Być może to wina sprzętu.

autor: Dobrodziej Pracodawca, data nadania: 2008-05-01 20:03:59, suma postów tego autora: 2714

a Samoobrona?

A co z udziałem Samoobrony w pochodzie Nowej Lewicy? Przecież Mateusz Piskorski zapowiedział się na wspólnej konferencji z Ikonowiczem. Mateusz Piskorski, ex poseł Samoobrony był aktywnym działaczem nazistowskiego ugrupowania, a dziś jest prezesem Towarzystwa Przyjaźni Polsko-Wenezuelskiej, zaś za zastępce ma Piotra Ikonowicza. Ładne kwiatki, że Młodzi Socjaliści bratają się z Lepperem na jedym pochodzie. Ciekawe czy Niemcy się dowiedzą... I co, głównym hasłem było: "Uwolnić Staszka!"???

autor: PaKo, data nadania: 2008-05-01 20:21:45, suma postów tego autora: 90

PaKo,

co z pochodem PPP?

autor: ABCD, data nadania: 2008-05-01 20:49:45, suma postów tego autora: 20871

1 maja

jaka Nowa Lewica - taka partia została wykreślona z KRS

widzisz ABCD jak PPP ludzi nei podeśle to z całego kraju 5 organizcji 150 osób jest w stanie sciagnąc czli średnio 30 na organizację.

autor: Kuba P, data nadania: 2008-05-01 20:54:49, suma postów tego autora: 700

Wenezuela?

Fiesta wenezuelska? Towarzystwo Przyjaźni Polsko-Wenezuelskiej? Widzę że polscy socjaliści na wzór tych zachodnioeuropejskich sprzed 50 lat zachwycają się zamordystycznym ustrojem odległego kraju.
A wiecie że np. w takich Włoszech ciągle nie wierzą w gułagi?

autor: marcin, data nadania: 2008-05-01 20:53:08, suma postów tego autora: 193

...

Większość dotychczasowych demonstracji z udziałem PPP liczyła od 50 do 500 osób, mimo zwożenia członków PPP/Sierpnia 80 darmowymi autokarami. Oto potęga.

autor: Durango 95, data nadania: 2008-05-01 21:00:12, suma postów tego autora: 3848

Co z pochodami

OPZZ, PPP i anarchistów?

autor: ABCD, data nadania: 2008-05-01 22:02:22, suma postów tego autora: 20871

z roku na rok

was mniej towarzysze...

i dobrze...

autor: dr(e)s, data nadania: 2008-05-01 23:17:29, suma postów tego autora: 1539

Warto wspomnieć

Że podczas demonstracji solidaryzowano się z Marianem Zagórnym, co było zainspirowane przez lubelską Nową Lewicę.

Marian trzymaj się!

autor: A.Warzecha, data nadania: 2008-05-01 23:43:09, suma postów tego autora: 2743

litości

przyjażń polsko-wenezuelska za taki socjalizm to ja szczerze dziękuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

autor: grad1984, data nadania: 2008-05-02 04:08:47, suma postów tego autora: 16

Przepraszam że nie na temat, ale czy ktoś z Forumowiczów wie może

czy istnieje także Towarzystwo Przyjaźni Polsko-Zimbabwejskiej?

autor: Dobrodziej Pracodawca, data nadania: 2008-05-02 12:09:46, suma postów tego autora: 2714

do Pracodawcy

Z twoimi poglądami to powinieneś zapisać się do tow przyjaźni polsko-somalijskiej ( tego kraju we wschodniej afryce gdzie nikt nie ogranicza naturalnych praw rynku)

autor: adv, data nadania: 2008-05-02 13:42:46, suma postów tego autora: 194

ABCD

Dotychczas dostawałeś ekstazy wspominając przeszłość PPP. Popatrzmy więc na coś ważniejszego - na teraźniejszość. Teraźniejszość, w której Twoi ziomale z Nowej Lewicy idą ramię w ramię z nazistą i członkami partii obciążonej brzemieniem seksafery i zdrady rolników!!! Mateusz Piskorski szefem Towarzystwa Przyjaźni Polsko-Wenezuelskiej? Hahaha!!! Chyba Przyjaźni Polsko-Pinochetowskiej...

autor: PaKo, data nadania: 2008-05-02 13:44:48, suma postów tego autora: 90

PaKo,

wyluzuj.
To po piewsze.
Po drugie, szkoda, że nie użyłeś idiomów "w najlepszej komitywie" i "w jednolitym froncie".
Po trzecie, nie słyszałeś o liderach politycznych, którzy swoimi zasługami nadrabiali błędy młodości?
Życzę, abyś kiedyś znalazł się w partii z dzialaczami tej klasy, jaką obecnie ma M. Piskorski.

autor: ABCD, data nadania: 2008-05-02 14:22:22, suma postów tego autora: 20871

do ABCD

Piskorskiemu, łatwo wybaczasz grzechy młodości. Działaczom PPP nie wybaczysz ich chyba nigdy. Jak to się nazywa? Nie hipokryzja czasem?

autor: lewicowiec, data nadania: 2008-05-02 14:29:32, suma postów tego autora: 508

Spokojnie, panowie

Jak na moje oko, to Nowa Lewica czy PPP poparciem cieszą się podobnym. Ja ciągle nie potrafię zrozumieć o co są te spory. Czy nie rozumiecie, że takimi wojenkami tylko niszczycie polską lewicę? Doły tych dwóch ugrupowań niczym się nie różnią (jeżeli można mówić o dołach...). Doły PPP są pewnie podobne do dołów SLD, a NL do PPS UP i tak w kółko.

Panowie, spokojnie. Zmieścimy się wszyscy na tej kanapie...

autor: moskwa, data nadania: 2008-05-02 14:35:40, suma postów tego autora: 605

do ABCD

A jakież to zasługi mi ów Piskorski?

autor: lewicowiec, data nadania: 2008-05-02 14:42:24, suma postów tego autora: 508

Lewicowcu,

do działaczy PPP nic nie będę miał, jeśli przystąpią oni do sensownie działającej partii lewicowej.
A Piskorsaki nie od dziś zabiega o powrót Samoobrony do jej pierwotnego etosu reprezentowania dyskryminowanych warstw plebejskich.

autor: ABCD, data nadania: 2008-05-02 21:01:55, suma postów tego autora: 20871

Towarzyszu adv

Po pierwsze, nie znacie moich poglądów, więc nie piszcie proszę do jakich organizacji powinienem przystępować.

Po drugie, wolny rynek zakłada przestrzeganie praw własności i wypełniania kontraktów, a w Somalii z tym raczej kiepsko. Za to zapewne spodobało by się tam wielu Towarzyszom anarchistom- rząd kontroluje jedynie ten kawałek kraju który widać z dachu budynku w którym obraduje (a i to kiepsko). Natomiast reszta kraju, wyzwolona spod jarzma rządu, rozkoszuje się anarchią i samorządnością. Nic tylko pakować się i jechać, czego zresztą nie miałbym serca odmówić żadnemu anarchiście.

Po trzecie wreszcie, Somalia jest w stanie "wykręcić" PKB na osobe 20% wyższe niż Zimbabwe. Biorąc po uwagę że jest to kraj ogarnięty anarchią, nieustającą od lat wojną domową i katastrofalnymi suszami, to powinno być to dla Zimbabwe żenującym faktem.

autor: Dobrodziej Pracodawca, data nadania: 2008-05-02 23:31:25, suma postów tego autora: 2714

kpp

bylismy tam!

autor: liber, data nadania: 2008-05-03 13:49:22, suma postów tego autora: 114

PISKORSKI

Tak sie dziwie składa, ze dla Piskorksiego najwybitniejszym teoretykiem "lewicy" międzywojnia jest Strachniuk, szowinistyczny antyliberalny neopoganin, ktorego zdaniem "hitleryzm był zbyt liberalny"... Jak rozumiem to jest wzór dla Piskorskiego?
I ciekawe jak ten zwrot Samoobrony ku "plebejskim korzeniom" bedzie wyglądać... chyba by musieli Leppera wywalić i reszte tych obleśnych podstarzałych gwałcicieli... Po za tym, pytanko: najpierw z LPRem, teraz z NLem - zwrot w przeciągu chyba 2 miesięcy... to ma być wiarygodne i poważne? Najpierw Giertych, teraz Ikonowicz... i jeszcze DWA RAZY rząd PiSowski... naprawde wieryzcie w ten "powrót"? O ile dobrze pamiętam, w grudniu 2005 rolu Lepper był wg samego siebie kapitalistą i socjalliberałem! I jemu to podczas wyborow Ikonowicz robił laurkę w mediach...
Kiedy Piskorski usunie Leppera i jego pretorian z Samoobrony?
Całą ta zabawe mzoan porównac do "lewicowego zwrotu" SLD.

ABCD: PPP ma niepoważną politykę? Sami pluliscie na strajk w Budryku i na wsparcie akcji w Wałbrzychu... Teraz Ikonowicz chwiali te akcje... Tradycyjnie wszystko co robi PPP jest złe, a wszystko co robi NL jest dobre. I może uzgodnijcie jedną linie polityczną, bo ty mówisz jedno a Ikon drugie ;p

autor: Ostap_Bender, data nadania: 2008-05-03 15:23:32, suma postów tego autora: 1002

1 Maja 2008 w Warszawie - filmowa relacja.

Część 1 - "Tu jest lewica!":
http://pl.youtube.com/watch?v=wt7gfYcdAtA

Część 2 - "Nowa lewica".
http://pl.youtube.com/watch?v=Nx7ig0Jq5f0

Część 3 - "Lewica razem".
http://pl.youtube.com/watch?v=22piHmOytY0

Część 4a - "Fiesta Venezolana" (1)
http://pl.youtube.com/watch?v=dWcaN-hYelk

Część 4b - "Fiesta Venezolana" (2)
http://pl.youtube.com/watch?v=RLmyQVE6Ysk

autor: krik, data nadania: 2008-05-03 19:30:01, suma postów tego autora: 1649

Dodaj komentarz