Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Głogowskie SLD: "Likwidacja Święta Pracy to zysk dla budżetu"

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Skandal!

To co powiedział pan Sienkiewicz to skandal i powrót to bardzo złego, neoliberalnego myślenie. Mam nadzieję, że członkowie lokalnego SLD zdecydowanie potępią tego pana i odetną się od tego typu myślenia.

autor: Socjaldemokrata, data nadania: 2008-05-02 16:22:34, suma postów tego autora: 30

do głogowskiego SLD

proponuję wyrzucić natychmiast pana Sienkiewicza z waszej partii

autor: Parvus, data nadania: 2008-05-02 17:05:33, suma postów tego autora: 202

Macie swoje SLD

Jeszcze Olej i Napierała nie zdążyli sie dobrze zaczerwienić w świetle fleszy spektakularnie skrecajac w lewo a już pokazuje partyja prawdziwą mordę. i dobrze - lepiej żeby nikt sie na ten fałsz nie nabierał

autor: red spider 666, data nadania: 2008-05-02 17:08:45, suma postów tego autora: 1549

To k.. jakiś skandal!

Ten facet na prawdę rozpowiada takie głupoty? Niech zlikwiduje 3 maja cwaniak. Taki sam "zysk" dla budżetu. 15 sierpnia też jest jakieś święto? SLD nie tyka świąt kościelnych?

autor: Teutonic, data nadania: 2008-05-02 18:46:33, suma postów tego autora: 333

Rzeczywiście, mało kto już świętuje

Widać to na pochodach. Może tradycja pierwszomajowa po prostu wymiera? Co do oświadczenia Sierpnia - opowieści o nędzy w mieście Huty "Głogów" świadczą jedynie o utracie przez ten związek kontaktu z rzeczywistością.

autor: west, data nadania: 2008-05-02 20:22:02, suma postów tego autora: 6717

Nie ma

nic gorszego niż neoliberalne bredzenie w ustach osoby nazywającej siebie lewicowcem. Tylko czekać, aż partia Donalda Tuska podchwyci ten pomysł i złoży tego rodzaju projekt w Sejmie. Mogłoby być wtedy naprawdę niedobrze, tym bardziej że PSL i PiS nie miałyby pewnie żadnych oporów wobec poparcia tego rodzaju ustawy.

Jest to po prostu skandal i kolejny przykład bezpardonowego niszczenia ruchu pracowniczego!

autor: Piotr Kuligowski, data nadania: 2008-05-02 20:32:02, suma postów tego autora: 620

prezio

Tak, tak, byliśmy na pochodzie. Wznosiliśmy wzniosłe okrzyki. Och. Obudziłem się.

autor: prezio, data nadania: 2008-05-02 21:23:39, suma postów tego autora: 878

Zatrudnicielom w to graj

Gdy zatrudniciel "okradał szwaczki z firmy Unipron", SLD politykowało.

autor: zdzi, data nadania: 2008-05-02 22:48:29, suma postów tego autora: 183

mam nadzieje że ten pomysł nie przejdzie

Bardzo lubię świeto 1 maja, zawsze jakiś fajny fastyn zrobią. W tym roku w wawce można było napić sie wody z autentycznego saturatora i pooglądać bardzo ładnie odrestaurowane wozy "z epoki" w barwach milicji (gratka dla fanów starszej motoryzacji).

autor: Dobrodziej Pracodawca, data nadania: 2008-05-02 23:48:38, suma postów tego autora: 2714

może jednak radny ma rację?

Jestem jak najdalszy od bronienia S"L"D, ale wydaje mi się, że ten głogowski radny może w pewnym sensie mieć rację (o ile oczywiście go dobrze zrozumiałem). No, bo jeśli faktycznie Święto Pracy nic nie znaczy dla tych, dla których winno być czymś ważnym, bardzo ważnym, to istotnie rodzi się pytanie, po co je utrzymywać. Czy tylko dla dnia wolnego od kapitalistycznej harówy? W takim układzie może to być przecież każdy inny dzień w roku, ot dla przykładu 4 czerwca (co jakiś czas zegrałby się z Bożym Ciałem i też byłby długi weekend). Jeśli dla większości Polaków dzień ów nie wiąże się z żadną refleksją albo tylko taką, że kiedyś "zmuszano" do brania udziału w pochodach, a obecnie jest "wolność"; jeśli przypominane w kronikach telewizyjnych pierwszomajowe pochody stanowią jedynie okazję do drwin, kpin, prostackiego rechotu - to istotnie może lepiej je znieść (no i będzie to z korzyścią dla budżetu).

autor: Bury, data nadania: 2008-05-03 00:26:02, suma postów tego autora: 5751

pracuj w święto pracy

To chyba najlepszy sposób na celebrowanie tego dnia.

autor: tomas hannah, data nadania: 2008-05-03 07:05:35, suma postów tego autora: 2

Hihi

A mnie dzisiaj jeszcze rozbawila taka oto wiadomosc:)

"Administracja prezydenta Busha zwróciła się do Kongresu o przyznanie Polsce pomocy wojskowej w wysokości 20 mln dolarów. Wniosek związany jest z prowadzonymi ze stroną polską rokowaniami na temat tarczy antyrakietowej - poinformował w piątek Associated Press przedstawiciel Departamentu Stanu, który zastrzegł sobie anonimowość..."

autor: dyzma_, data nadania: 2008-05-03 11:06:01, suma postów tego autora: 2960

Nowy Styl

Po co swietowac kiedy mozna pracowac, lapac, chapac..., mlodzi polacy to pewnie o Was.

Jak chorągiewka się gnę
to jest mój nowy styl
tak jakbym kości nie miał
i z plasteliny bym był
do wynajęcia chcę być
do wynajęcia być mogę
zareklamuję wszystko
nawet twoją zgrabną nogę

ref.
Nabijać portfel napychać giąć się wyginać w pocie czoła brać łapać chapać
wszystko co dookoła świeci się jak czyste złoto wchodzić w błoto babrać się po
szyję brać łapać chapać bo inaczej nie przepuszczę nie przeżyję tyję portfel
monety banknoty dolar polski złoty potężne kwoty które raz na zawsze wyniosą
mnie na tron złoty

mogę być gwiazdą hip hop
mogę być prezenterem
chociaż nie lubię komerchy
nie mogę być frajerem
bo kasę kasę mieć
to najważniejsza rzecz
wiedzą to ci co noszą gajer
wiedzą ci co noszą dres (no stres)

ref.
przeliczać obliczać cisza gdy robię kolejne rozliczenie wychodzę na plus i
napycham swe kieszenie brzmienie zmieniam co minutę gnę się naginam brać
łapać chapać i wypychać portfele wypychać kieszenie obchodzi mnie zysk a nie
czyste sumienie F i s z działa na publiczne zamówienie
(T.Love)

autor: dyzma_, data nadania: 2008-05-03 11:18:40, suma postów tego autora: 2960

O matko

Co za kretyn...

autor: Getzz, data nadania: 2008-05-03 11:42:35, suma postów tego autora: 3554

Echhh,

T.Love ewidentnie skończyli sie na Kill'em all ;)

autor: Dobrodziej Pracodawca, data nadania: 2008-05-03 14:48:37, suma postów tego autora: 2714

Święto pracy,niech się święci 1-szy maja!!!

Czy przypadkiem,panowie blogowicze nie trenujecie z waszymi
komentarzami, do pracy dyplomowej w szkole Rydzyka?.Takie odnoszę wrażenie.Przecież nędzę to nie SLD przyniosła do tego miasta,tylko solidurnie z tzw.solidarności.Jakie może dzisiaj mieć pretensje S-80 czy PPP,które się wywodzą z tego
krzewiciela kapitalizmu w Polsce.Co do święta 1-go maja,to nie PRL ani SLD jest jego autorem,ono jest świętowane przez klasę robotniczą całego świata,jako święto pracy.W każdej partii można spotkać,takich jak w Głogowie filozofów,co nie znaczy ,że cała partia go popiera.Ten dzień winien być hasłem do jedności lewicy.

autor: stanislaw1, data nadania: 2008-05-03 18:08:14, suma postów tego autora: 220

dla stanisława1

podstawą "lewicowości" jest rodowód z PZPR a prawdziwą "lewicą" liberalno- układowska SLD

autor: katto maximus, data nadania: 2008-05-03 22:31:47, suma postów tego autora: 99

Katto maximus

Tak jest,prawdziwa lewica może mieć różne układy,nawet z centro- lewicą;oby nie z Katto maximowską S-80 i PPP z rodowodem solidurniów.Kto wprowadził oszukując Naród,kapitalizm IXX wieczny?, no kto?,przecież nie SLD.
Bezrobocie,emigracja młodzieży,głodne dzieci,drogie lekarstwa,kolejki do szpitali,do lekarzy spec.,płatne w większości studia,żebractwo,kradzieże,chuligaństwo;to czyja zasługa,jak nie Katto maximowska tzn.wprowadzonego IXX wiecznego kapitalizmu.Nie szukajcie winy u SLD,puknijcie się we własne łby i piersi(mea culpa).Nadal ,wbrew woli niektórych forumowiczów,będę apelował do jednoczenia się ludzi o poglądach lewicowych,wokół Sojuszu Lewicy Demokratycznej-reprezentantem prawdziwej lewicy.

autor: stanislaw1, data nadania: 2008-05-04 08:24:29, suma postów tego autora: 220

stanisław,

kapitalizm reaktywowany został za sprawą tak Solidarności, jak i PZPR (by użyć twoich określeń).

autor: Bury, data nadania: 2008-05-04 10:23:26, suma postów tego autora: 5751

Bury

Tak. PZPR. Bo powiedzieli sobie: Tak p.......ić, nie strzelamy już do robotników, sami sobie strzelą w łeb.

autor: prezio, data nadania: 2008-05-04 11:11:33, suma postów tego autora: 878

Idąc tropem stanislaw1, LiD też miał

korzenie "solidurniowskie" bo zreszał ludzi jak Frasyniuk czy Onyszkiewicz.

autor: A.Warzecha, data nadania: 2008-05-04 12:02:09, suma postów tego autora: 2743

stanislaw1

Nie jestem żadnym członkiem ani sympatykiem S-80 czy PPP,a co do biedy w Polsce i w drapieżnego kapitalizmu, to twoje SLD ma duże zasługi przyczynienia się do tego i wprowadzenia go w kraju.

autor: katto maximus, data nadania: 2008-05-04 18:17:30, suma postów tego autora: 99

No i gra !!

Towarzysze ! Dobrze radzę !!!
Jak się ma takich liderów to lepiej od razu zapisać się do ZHN, albo przynajmniej do PO.

Bo ci obecni z SLD, to już nawet wstydu nie mają.

autor: dzeus, data nadania: 2008-05-05 00:50:41, suma postów tego autora: 1046

ot mi materiał na notke...

Szkoda, że portal lewica.pl nie zająknął się o inicjatywach takich jak ta -> http://www.krytykapolityczna.pl/Naszym-zdaniem/Warynski-wraca-na-Wole/menu-id-34.html
Wyciągacie za to jakieś trefne wiadomości, które interesują chyba tylko Was i puszczacie tylko dla wlasnej, chorej satysfakcji, żeby później w iście jakobiński sposób dowodzić jacy to jesteście "bardziej lewicowi" od SLD. Żenada...
W tym kraju dzieje się naprawde dużo ciekawszych dla lewej strony sceny politycznej rzeczy niż wypowiedź Jana K. - działacza SLD w Koziej Wólce.

autor: kobylynsky, data nadania: 2008-05-05 11:20:36, suma postów tego autora: 106

Macie rację Kobylynsky,

Po co to wyciągać jeszcze zepsuje image "zwrotu na lewo" SLDowa.

autor: A.Warzecha, data nadania: 2008-05-05 15:40:10, suma postów tego autora: 2743

macie racje Towarzyszu dzeus,

problem w tym że ani PO ani tym bardziej ZCHN wcale nie czeka na nich z otwartymi ramionami (bo i po co psuć sobie imidż politykami lewicy?)

autor: Dobrodziej Pracodawca, data nadania: 2008-05-05 20:32:04, suma postów tego autora: 2714

towarzyszu kobylynsky,

Waryński dawno umarł. Nic dziwnego, że lewica koncesjonowana przez liberalny salon sięga po niego, żeby tanim kosztem wyrobiuć sobie imydż radykalnej i rewolucyjnej.
Natomiast news powyższy obnaża prawdziwe oblicze partii, która dotuje pismo tej koncesjonowanej lewicy.

autor: ABCD, data nadania: 2008-05-05 21:07:25, suma postów tego autora: 20871

...

Krytyka Polityczna to moje ulubione pismo. Gdybym zyl, czytalbym je, zwlaszcza tekstu Kazi Szczuki.

LUDWIK WARYŃSKI

autor: wojtas, data nadania: 2008-05-05 21:38:13, suma postów tego autora: 4863

SLD - Sojusz Liberalnych Dewotów

ja jestem za liwidacją burżujsko-klerykalnego święta 3 maja

autor: Mao, data nadania: 2008-05-06 00:28:52, suma postów tego autora: 201

..

klerykalnego? Tworcy konstytucji 3 maja raczej niewiele mieli wspolnego z klerykalizmem a znacznie wiecej z oswieceniem.

autor: wojtas, data nadania: 2008-05-06 17:55:39, suma postów tego autora: 4863

Imidża

pełowców czy zwłaszcza ZChN to nawet eseldziarze nie zdołają popsuć. Zresztą oni naprawdę nie są politykami lewicy (eseldziarze).

autor: Getzz, data nadania: 2008-05-06 22:46:41, suma postów tego autora: 3554

Mao

według mnie 3 maja nie jest burżujsko-klerykalny.

autor: Getzz, data nadania: 2008-05-06 23:07:06, suma postów tego autora: 3554

Dodaj komentarz