Informacja pomija frekwencję. Przecież demokracja to wola większości. Jeżeli ta został w domach, to parlament gruziński nie ma przymiotu demokratycznego. I co na to obserwtorzy, w tym także polscy, również z SLD?
Jeśli frekwencja była niska, to jest to wyraźny sygnał od ludności Gruzji że pragna ponownego przyłączenia do Rosji!
widać teraz obłude naszych "oborńców demokracji" którzy nie tylko nie potępiają ale nawet wspierają gruzińskiego satrape.
W Gruzji demonstrowało 150-200 tysięcy ludzi,Saaka ich porozganiał,zamknął opozycyjne media i sterroryzował tych co mieli odwage mu się postawić i wszystko było ok.Kiedy na Białorusi czy w Rosji demonstruje po 200 osob i nieuzbrojeni milicjanci wnoszą ich na rękach do autobusów to zaraz słyszymy o "stalinowskich represjach".
Zobaczycie jak bedą szczekać kiedy wybory na Białorusi wygra partia Łukaszenki
J.W. Pan Dobrodziej Pracodwca napisał wreszcie prawdę. A więc Gruzini znowu chcą sie przyłaczyć? Nie wierzę. Choć z drugiej strony, gdyby tak było, to nawet musiałbym im to wybaczyć, bo przyjaźń z sąsiadem dawała im dużo wiecej niż daja dalkie mocarstwo.
To był sarkazm. A czy "przyjaźń" im dawała więcej niż wolność posiadania własnego kraju? Coż, pozostawiłbym to do oceny samym Gruzinom.
J.W.Pan Dobrodziej Pracodwca raczył po prostu sobie z Gruzinów zażartować. Zapomniałem,że Panom nawet i to wolno. Przepraszam za swoje nieuctwo. I zaklinam, że do tego tematu już nie wrócę nawet po najlepszym dowcipie.
Obóz rządzący jedzie na retoryce zagrożenia wojennego i obrony integralności terytorialnej Gruzji. Ciekawe, jak długo taka retoryka będzie się sprawdzać.
nie żartowałem z Gruzinów, kpiłem z Waszej wypowiedzi. Ale nawet gdyby- to tak, wolno. Wolno mi, wolno Wam. Wolnośc słowa to piękna sprawa, nieprawdaż?
dla mnie też jest wolność słowa, "pracodajny szowinisto"
mnie także cieszy że możecie posługiwać się wolnością słowa, nawet jeśli tylko w tak infantylny sposób.
Towarzyszu west,
retoryka taka zapewne będzie działać tak długo jak długo integralność terytorialna Gruzji faktycznie będzie zagrożona, a widmo wojny realne. A Rosja zdaje sie zamierza przyczyniać do trwałości takiego stanu rzeczy.
cieszy mnie,że cię cieszy i tym sposobem wszyscy jesteśmy zadowoleni.Ty oczywiście nie jesteś infantylny, bo posunąłwszy się w leciech masz już konieczną w tym wieku powagę oraz troskliwą opiekę dobrego geriatry. Tak trzymać, Obywatelu,cobyśmy dalej mogli się cieszyć,że się cieszymy.
darujcie sobie proszę docinki osobiste pod moim adresem, bo w ten sposób ośmieszacie siebie, a nie mnie.
że nazywając mnie infantylną chciałeś mi zrobić komplement. Każdy chwali jak potrafi. Dzięki
nazywając was infantylną chciałem zwrócić uwagę ze zachowujecie sie infantylnie. Czy może napisanie posta mającego na celu jedynie nazwanie mnie "pracodajnym szowinistą" jest według was oznaką dorosłości i poważnego zachowania?
Zapewne jak sie z kimś nie zgadzacie w tradycyjnej konweracji to pokazujecie mu język i mówicie że jest głupi.
Pomijam juz wasze różniste wypowiedzi o mężczyznach na tym forum zdecydowanie bardziej was predysponują do miana szowinistki niż mnie.
i ja wg ciebie powinnam przyznawać ci bez szemrania rację. Marzyciel z ciebie.
przeciwnie, napisz otwarcie, coś w stylu "Uważam że tworzenie posta mającego na celu jedynie wyzwanie dyskutanta nie jest infantylne, jest bardzo przejawem dojrzałości". Możemy o tym podyskutować.
ale najpierw przyczepiasz się do mnie a potem piszczysz, że cię boli. Za swoje skojarzenia w związku z tym,co ja piszę jesteś sam odpowiedzialny. A to coś wg ciebie wielbię, a to jestem infantylna. Jak już się domagasz to ci powiem: co komu do domu jak chałupa nie jego? Wychowywać to ty sobie możesz swoje dzieci, jak je masz i ci one na to pozwolą. Poza tym żeby kogoś nauczyć dobrych manier musisz najpierw mieć je sam. Rozumiem,że cię rajcuje wymiana myśli ze mną, ale wciąż jest tak,że ja wiem, o co ci chodzi,a ty nie nadążasz. Coś proponujesz, czy damy sobie spokój?
Czym rozni sie gruzinski Ruch Narodowy od Jednej Rosji? Nazwa, bo wyniki zadziwiajaco symetryczne. Ale i tak w Polsce Rosja to kraj postepujacego zamordyzmu, a Gruzja to najbardziej wysuniety na wschod bastion spoleczenstwa otwartego, demokracji i wszelkiej pomyslnosci.