Pomysł z tymi kontenerami jest skandaliczny. 5m2 na osobę. To jakaś paranoja. W więzieniach jest więcej miejsca. Dobrze, ze ktoś protestuje. Do tej pory Truskawa robił w tym mieście co tylko mu się podobało.
Słuszny protest, ale tym od Borowskiego (i tym drugim od obecnie Napieralskiego) nie potrafię uwierzyć, choćby najsłuszniejsze rzeczy robili.
Dziewczyny i chłopaki z SMS i FMS jeśli jesteście lewicowi i ideowi to zostawcie te wstrętne organizacje i tych wszystkich Borowskich, Kaliszów, Szmajdzińskich, Kwaśniewskich, Olejniczaków itd.
Zostawcie i idzcie na margines, a prawica bedzie zmieniac Polske w najlepsze...
protestowali w liczbie 4!:)
Nikt nie musi ustępować prawicy. Ale zamiast pustych gestów można realnie coś zrobić. Kancelaria Sprawiedliwości Społecznej skutecznie broni praw lokatorskich w Warszawie i Mińsku Mazowieckim, blokując eksmisje, reprezentując ludzi w sądach. I co ważne skutecznie. Do tego stopnia iż liberałki na (tym forum także) podnoszą krzyk:"czerwony terror!!!"
To największa pochwała w ustach wroga i uwiarygodnienie lewicowej postawy.
O SMS nikt tak nie powie.
aby nie było hipokryzji powinien powstać serial telewizyjne (tak że w telewizjach regionalnych) Mieszkania LEWICOYCH DZIAŁACZY. niech najpierw pokarzą jak sami mieszkają bo być może mają jakiś nad metraż i uda się w nim zmieścić kilku eksmitowanych.
a tak na serio.(pisze o sytuacji warszawskiej) Większość młodzieżówki SDPL (akurat znam osobiście kilka osób z tego środowiska) to młodzież z klasy średniej i z inteligenckich domów. w większości studiują lub ukończyli SGH czy jakieś KOMERCYJNE kierunki (prawo, ekonomia, dziennikarstwo) na PAŃSTWOWYCH UCZELNIACH (jak socjalizm to socjalizm).
znam osobiści działaczy i uczestniczyłem osobiście w takich dyskusjach gdzie Młodzi Socjaldemokraci debatowali o Socjaldemokracji w stylowych wnętrzach swoich pokoi zastawionych eleganckimi meblami, pełnych drogich książek i z nieodłącznym laptopem renomowanej firmy.
Hipokryzja lewicy polega na tym że PRAWDZWY LEWAK pomoże każdemu ...POMOŻE ZA CUDZE Pieniądze oczywiście bo nie o to chodzi aby dawać swoją własną kasę.
Czy Wy Na prawdę myślicie że na spotkania do Krytyki Politycznej to przychodzą robotnicy czy wykluczeni?
pisze z ironią: Tam jak nie masz wyższego wykształcenia, nie znasz ze dwóch języków obcych i jeszcze do tego jak nie byłeś na manifie to nie masz czego szukać.
A WIEC TOWARZYSZE PRZECIWSTAWCIE SIĘ ŚMIAŁO EKSMISJOM NA BRUK I UJAWNIJCIE ILE MACIE WOLNEGO MIEJSCA U SIEBIE W DOMU. Być MOŻE U WAS EKSMITOWANYM BĘDZIE LEPIEJ NIŻ W TYCH KONTENERACH.
I co ważne skutecznie. Do tego stopnia iż liberałki na (tym forum także) podnoszą krzyk:"czerwony terror!!!"
to o Mnie !!!!
zamieściłem ledwie 25 postów a już mnie tu cytują jak klasyka.
a tak na serio: jak "Red Spder 666" żal Ci eksmitowanych to zapłać za nich czynsz albo wynajmij im miejsce w hotelu ale błagam nie rób tego za moje pieniądze i pieniądze innych podatników tylko za swoje własne.
Wsadź sobie "swoje" pieniądze w dupę i śmigaj do raju podatkowego. tam osobnicy aspołeczni, socjopaci i inni maja raj. tam sie też powybijajcie w imię Ojca i Syna i Wolnego Rynku.
tam osobnicy aspołeczni, socjopaci i inni maja raj
tym osobnikom raj stwarza właśnie Twoja Kancelaria Sprawiedliwości Społecznej po pozwala im łamać prawo i okradać innych bo jak Jaśnie Pan Eksmitowany nie płaci za czynsz to musi za niego zapłacić jego sąsiad (dla uproszczenia podaje przykład wspólnoty mieszkaniowej), jeśli nie płaci za gaz i prąd to muszą za niego płacić inni. A być może Ci inni woleli by scedować te opłaty na konto Kancelarii NIEsprawiedliwości Społecznej.
Jest zwykła sprawiedliwość tj. nie płacisz to wypad z baru
i sprawiedliwość społeczna czyli totalna aberracja tj. jak Cię eksmitują to na koszt podatnika bo przecież nie na koszt Kancelarii nieSprawiedliowści Społecznej powinni Ci zapewnić przynajmniej apartament w Mariocie.
Co zapłacić czynsz? przecież koleś którego ostatnio blokowali eksmisje mieszkał w mieszkaniu od dziecka po śmierci ojca samodzielnie uiszczał czynsz ale spółdzielnia wpadła na pomysł żeby mu nie dać tytułu do użytkowania lokalu? Co tu jakieś pieniądze?
Albo u Miętusa no bardzo eleganckie kupić mieszkania komunalne (zaniżony standard!) i potem na ludziach którzy zostali tam wprowadzeni bo gdzie indziej nie mogli płacić cisnąć czynsz 2 razy większy od ceny rynkowej takiego lokalu o NORMALNYM standardzie. Więc tak zapłać i wszystko będzie ok. A dziadostwo, cinkciarstwo i cwaniactwo z początku III RP nadal niech istnieje w porządku.
Na spotkaniu KP nie ma wykluczonych fakt. Na spotkaniach "Frondy" i "Arcany" też nie ma zastępów bezrobotnych.
Na spotkaniach "Frondy" i "Arcany" też nie ma zastępów bezrobotnych.
Tak ale to są pisma katolickie i zapewnie na ich spotkania przychodzą głównie ludzie wierzący.
"Frondy" i "Arcany" to pisma redagowane przez katolików i adresowane do katolików.
Krytyka Polityczna to pismo .....no właśnie do kogo skierowane?
Znasz choć jednego robotnika co rozumie Zizka czy Fucolta?
że co z tego że to pisma katolickie albo za takie się uważające? Większość katolików w Polsce nie czytała Biblii więc to że coś zajmuje się publicystyką "katolicką" i to dość skomplikowaną świadczy że będzie to trafiało do całego kraju.
Zresztą wydaje mi się że tyle samo robotników czyta Foucaulta co fascynuje się i popiera Pinocheta i wyprawy krzyżowe.
kastowy ustrój społeczny? Taki właśnie, w którym przejściowe kłopoty finansowe grożą wylądowaniem na bruku?
Czy przypadkiem nie postpezetperowscy prominenci, którzy dziś stoją na czele SdPl? I są łaskawymi sponsorami SMS?
Większość katolików w Polsce nie czytała Biblii
ludziska w ogóle mało co czytają a już na pewno wykluczeni oraz członkowie czerwonych brygad z Sierpnia 80 nie zarywają nocy nad Kapitałem Marksa.
co do Pinocheta.
oglądałem kiedyś film Kazimierza Kutza ...Zawrócony... ze Zbigniewem Zamochowskim który po spałowaniu przez ZOMO nawraca się na Solidarnośc. A więc film ten oglądałem w towarzystwie mojej rówieśniczki z Chile studentki. Długo rozmawialiśmy o tym co było w latach 80 w Polsce i Chile i wiesz co Ci powiem Panie Warzecha tak na prawdę nie jest ważne w ocenie tamtych lat czy rządził czerwony Generał czy brunatny Generał. W obu przypadkach majątek narodowy był w rękach państwa. Po upadku jednego i drugiego generała sytuacja była podobna w Polsce i Chile tj. najpierw zaczęli grabić (prywatyzować) majątek narodowy drobni miejscowi złodzieje z obu stron barykady a potem w drugiej fazie międzynarodowe korporacje skupiły co smakowsze kąski od miejscowych złodziei.
jako ciekawostkę powiem że właściciele portalu amazing.com kupił sobie na własność kawałek Chile od morza do granicy. Ich prywatny park /są fanatykami ekologii/ dzieli Chile na połowę.
a więc nie ważne czy Pinoczet czy Jaruzelski ważne do kogo należy własność do Narodu czy właścicieli wirtualnych spółek internetowych.
kastowy ustrój społeczny?
gdzie w Polsce? gdzie masz u Nas w jakieś kasty?
nie ważne czy system jest kastowy czy nie ważne aby każdy w nim znał swoje miejsce.
skoro nie mamy wpływu na to czy rodzimy się bogaci czy biedni to nie mamy innego wyjścia jak zaakceptować ten stan rzeczy.
Eksmisje nie mają żadnego uzasadnienia ekonomicznego. Wbrew lojalistycznej propagandzie w grę zazwyczaj nie wchodzi też żadna obrona prawa własności (a często bywa nawet odwrotnie. Zdarzają się przypadki usuwania ludzi z mieszkań własnościowych i eo ipso rabowanie im tej własności). Cel eksmisji jest prosty: sprawowanie faktycznych rządów nad ludźmi. Poprzez strach przed nią wymuszanie posłuszeństwa wobec władzy, także - a może przede wszystkim - tej związanej ze stosunkiem pracy. "Rób co ci każemy, płać ile chcemy, bo inaczej wylądujesz na śmietniku" - takie przesłanie idzie z góry na dół. Obecna władza, w odróżnieniu np. od swych poprzedników z czasów GG, nie puszcza z dymem świętokrzyskich wiosek, nie urządza też polowań na mieszkańców Warszawy, lecz posłuszeństwo wymusza strachem przed wyrzucaniem na bruk. Eksmisje zatem to stały element kapitalistycznego porządku, a walka z nimi niejako podważaniem samych podstaw tego barbarzyństwa.
Twierdzisz, że za Pinocheta chilijski majątek był w rękach państwa?
"nie ważne czy system jest kastowy czy nie ważne aby każdy w nim znał swoje miejsce.
skoro nie mamy wpływu na to czy rodzimy się bogaci czy biedni to nie mamy innego wyjścia jak zaakceptować ten stan rzeczy"
Aż mnie ciarki przeszły po przeczytaniu tego.
A mnie to tylko przekonuje, że kolibry są zwykłymi socjopatami.
Ów Miętus to zwykły szwindlarz i kamienice po prostu ukradł. jako radny sprzedawał je sam sobie za grosze. Nie pamietam grzechów jego ale są opisywane przez prasę. jest przedruk na stronie Nowej Lewicy. zatem cud broni także złodzieja z SLD który akumulował pierwotnie. Zatem wszystko jasne. Silniejszy bierze wszysko, a kult siły to juz idea faszystowska.
I nie porównywać mi więcej faszyzmu z socjalizmem, bo ma on tyleż samo wspólnego ze skrajnym liberalizmem.