detektyw karierowicz wyprzedza polityków PPP i PL :D
To bardzo słaby wynik.
kandydaci lewicowi zupełnie zmarginalizowani i niemalże pozbawieni poparcia... Niewesoła perspektywa.
I oby tym razem szczęście uśmiechnęło się do jednego z kandydatów lewicy!
Jak to ująć najdelikatniej, aby do reszty wszystkim się nie narazić? Zawody o jeden mandat na Podkarpaciu przypomina mi nowa inscenizacja "Balu maskowego" Verdiego, którą to zaprezentowano w Erfurcie. Akcja toczy się na ruinach World Trade Center. Starzy ludzie w maskach Myszki Miki występują nago. Jnni aktorzy przebrani są w mundury żołnierskie. Noszą też maski Wuja Sama i Elvisa. Pozdrawiają się róznymi salutami. Rezyser wyjaśnia, że nadzy starcy to ofiary kapitalizmu. Zapewne mało to ma wspólnego z Verdim, ale jakże jest nowatorskie, śmiałe głębokie.
cieszącego się poparciem w okolicach błędu statystycznego? Coś mi się wydaje, że interes w tym ma nie SLD, a tylko Posadzki. Jeżeli Napieralski nie wyeliminuje raz na zawsze takich sytuacji, żadne antyklerykalne wystąpienia mu nie pomogą, ani jego partii.
Kandydat lewicy, Andrzej Lepper, ma prawie 6% poparcia. Niezły wynik, zwłaszcza na tle 2-procentowego poparcia pseudolewicy z SLD oraz błędu statystycznego kabareciarzy z PPP.
- jak zwykle, tylko 1% poparcia.
Mam nadzieję, że stwierdzenie jakoby Lepper był kandydatem lewicy to - ponury co prawda - żart?
Nawet jeśli, to nie był on bardziej ponury niż przekonywanie, że lewicą jest ta zbieranina cwaniaków, liberałów i ubeków, czyli SLD.
Dobrze nie jest to fakt. Ale z drugiej strony wolałby tu ktoś jeszcze, by było odwrotnie - tzn. 40% PO - 25% PiS?
Najwazniejsze ze PO nie ma zadnych szans. Nigdy nie miala na Podkarpaciu!
mocne słowa. ale może raczej esbecy? no i na pewno nie wszyscy... nawet nie połowa.
to doktor habilitowany nauk prawnych i autor ksiązki Ustroj konstytucyjny Republiki Islandii, przetlumaczył na polski konstytucje Austrii, Norwegii, Słowacji i Islandii
http://pl.wikipedia.org/wiki/Stanis%C5%82aw_Sagan