Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Wałbrzych: Pikieta lokatorów i Polskiej Partii Pracy

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Na pikietę

przyszło ok. 10 lokatorów.
Oto skala działalności PPP.

autor: ABCD, data nadania: 2008-06-28 19:55:30, suma postów tego autora: 20871

ABCD

Byłeś tam. Liczyłeś ilu lokatorów bierze udział w tej pikiecie?

autor: Paweł Marels Lencki, data nadania: 2008-06-28 23:06:45, suma postów tego autora: 333

10 + 40 = 50

Tak, 10 lokatorów, bo wystraszyli się, że ludzie prezydenta z PO odbiorą im dzieci. Było też 40 działaczy PPP. Razem daje to 50 osób. Tyle w skali kraju i Wszechświata nie ma ABCD-owska Nowa Lewica pod wodzą Piotra "Samoobrony" Ikonowicza.

autor: PaKo, data nadania: 2008-06-28 23:57:27, suma postów tego autora: 90

Trawestując bismarkatego:

Gdyby na lewica.pl przyszło 10 takich anALFABETOWYCH doktoren byłaby wnet verloren.

autor: Lewy_sierpowy, data nadania: 2008-06-29 09:27:45, suma postów tego autora: 623

PaKo, jak słusznie atakujesz pewnych krzykaczy nie mieszaj w to

Nowej Lewicy, w której jest sporo porządnych ludzi. Pogadaj z nimi a wyjdzie jacy oni "abcdowcy":)

autor: A.Warzecha, data nadania: 2008-06-29 09:47:09, suma postów tego autora: 2743

Lewy sierpowy,

a jetzt lewica ist nich verloren?

autor: ABCD, data nadania: 2008-06-29 09:54:28, suma postów tego autora: 20871

ABCD

Nie wszystka zginie,nie wszystka!Tylko prawdziwa Polska Lewica pod przewodem prawdziwego mężczyzny będzie rosła w siłę.(*_*)

autor: Lewy_sierpowy, data nadania: 2008-06-29 10:11:58, suma postów tego autora: 623

A wogóle to....

Wszystkiego najlepszego w Dniu Imienin wszystkim Piotrom i Pawłom bez względu na to jaką lewice udają,lub o jaką lewice walczą.(*_*)Za Wasze lewicowe lechem zielonym!Wspomóż mnie Hyjdla mocnym dębowym!(*_*)

autor: Lewy_sierpowy, data nadania: 2008-06-29 11:29:13, suma postów tego autora: 623

ten co z bezprawia żyje sam

"Sami nie respektujecie prawa, a żądacie by inni to czynili?"

Cóż w tym dziwnego? Takie postępowanie to dla burżuazji kanon, tradycja, sposób sprawowania rządów.

"Rząd nas uciska, kłamią prawa,
Podatków brzemię ciąży nam,
I z praw się naszych naigrawa
Ten, co z bezprawia żyje sam.

(Międzynarodówka, 3 zwrotka).

autor: Bury, data nadania: 2008-06-29 12:01:16, suma postów tego autora: 5751

Masz rację A. Warzecho

Tak, racja. Chciałem by NL uspokoiła swoje pieski, ale widać, że te pieski sterują NL i jej liderem. Do szeregowych działaczy tej partii naprawdę nic nie mam. Byłem, widziałem. Śmieszy mnie tylko ścisłe kierownictwo partii. Bo, gdy Ikonowicz napisał poparcie dla wałbrzyskich lokatorek ph. "Wałbrzych - Warszawa wspólna sprawa" to było dobrze. Cóż, pismo napisać łatwo. Papier wszystko przyjmie. Ale gdy już PPP robi pikietę to jest źle, a walczące lokatorki to dno... Panie Ikonowicz, pisał żeś pan do jednej z organizacji z Poznania zaproszenie do uczestnictwa w demonstacji 20 czerwca dając do zrozumienia, że to pan ją organizujesz. Następnie pana pit bulle na tym portalu demonstrację zmieszały z błotem. Pomieszanie zmysłów, czy co?

autor: PaKo, data nadania: 2008-06-29 10:56:07, suma postów tego autora: 90

Partyku Koselo

Przestań tak pisać bo sie wszyscy śmieją. propaganda jak z Trybuny Ludu.
"To niewątpliwy sukces organizacji, które nam pomogły. Przede wszystkim to zasługa Polskiej Partii Pracy, której działacze od początku nas wspierali. "

pikieta w słusznej sprawie tylko umiaru trochę w redagowaniu newsów by się przydało.

autor: red spider 666, data nadania: 2008-06-29 13:06:22, suma postów tego autora: 1549

FRychu!!! SerceTy moje, Cię chyba ozłocę!!!

U nas się Imienin nie obchodzi ino Geburtstagi, więc mnie się całkiem ten "Namestag vergessen"! A przecież ja mam w swoim otoczeniu Pyjtra! Więc mu wysłałam sążnistego sms-a, takiego na trzy "kartki" i on zaraz oddzwonił z podziękowaniami! Wzruszony był jak jasna cholera, bo jeszcze nigdy życzeń imieninowych nie dostał, hanys jeden, se forsztelujesz, Frychu?
Ryśki to fajne synki są, Misiu-Rysiu Ty mój...
Jak by nie Ty to siedziałabym dziś "zu Hause" jak jaka Oma stara, a tak mnie Pyjter zaprosił na piwo, i nie "Pod Orzech", ino "do miasta"! I obiecał, że nie będę "wężykiem "nach Hause" wracać ino mnie taryfą odstawi!
Tak, że FRychu masz u mnie plus jak z Bytkowa do Michałkowic! Zaraz se fryzurę, makijaż i pazury robię i pędzę na Randewu!!! I nawet nie będę Ci dokuczać, że Młynarz jest jak impotent, co to zaczął i nie wie jak skończyć (*_*)

Durangowi i Ciszy i wszystkim Pawłom i Piotrom portalowym życzę dużo zdrowia, miłości, pieniędzy i spełnienia marzeń!!!
(*_*)

autor: Hyjdla, data nadania: 2008-06-29 14:16:06, suma postów tego autora: 5956

PaKo

"Chciałem by NL uspokoiła swoje pieski, ale widać, że te pieski sterują NL i jej liderem."
hamuj piętą. Nikt z NL nie napisze tutaj o "pieskach PPP" a tobie brak klasy i kultury

autor: red spider 666, data nadania: 2008-06-29 18:00:03, suma postów tego autora: 1549

Fakt,

obrzucanie się nawzajem "pieskami" i obelgami tylko wpycha NL głębiej w objęcia Leppera, co nie służy nikomu. A już na pewno nie lewicy w tym kraju.

autor: jra, data nadania: 2008-06-29 20:42:01, suma postów tego autora: 540

jra

A już lecę obejmować się z Lepperem. Nie o to chodzi. Lepper i Samoobrona mogą stać się lewicowe. Obojetnie czy chrześcijańsko czy ludowo. Dopóki będą odbijać się od lewej do prawej w swoich deklaracjach, dopóty mozliwe będą wspolne działania jedynie doraźnie i w konkretnej sprawie. Mówiąc o objęciach z Lepperem wybiegasz tak w przyszłość że to już futurologia, jesli mas na mysli odbudowę lewicy na gruncie ruchu populistycznego (w dobrym, amerykańskim znaczeniu tego słowa). Tylko, że w taki ruch musi sie właczyc PPP jesli myśli o realnej zmianie społecznej. Takoż na razie mniej w tym polityki a wiecej złośliwości ze strony PaKo

autor: red spider 666, data nadania: 2008-06-30 19:57:50, suma postów tego autora: 1549

red spider 666,

mówiąc o tkwiącej w objęciach Leppera NL miałem na myśli dwa zdarzenia: 1) start Ikonowicza w poprzednich wyborach z listy Samoobrony; 2) korzystanie przez KSS z pomieszczeń biura wiadomej partii.

Może podchodzę do sprawy zbyt pryncypialnie, ale trudno jest mi dać wiarę w to, że z gwałciciela i wymuszacza haraczów można zmienić się w ideowego lewicowca. Poza populistycznym bajdurzeniem Lepper w życiu nie zrobił niczego, co mogłoby w jakikolwiek sposób poprawić sytuację biednych ludzi w tym kraju. Gdy PiS likwidował podatek spadkowy, gdy planował obniżenie 40% stawki PIT dla najbogatszych do 32% - korzystał z okazji, by trzymać gębę na kłódkę.

Lepper jest kompletnie bezideowy i ciągnęło go zawsze w jednym kierunku - do kasy. W PRL-u był w PZPR, w III RP ochoczo wszedł w koalicję z pseudo-socjalnymi lustratorami i endekami wchodzącymi w alianse z libertariańskim Korwinem Mikke (patrz komitet LPR w ostatnich wyborach). Czy ktoś taki może stać się lewicą? Nie. A jeśli Lepper nie może, to i Samoobrona, albowiem jedno jest synonimem drugiego.

A co do PPP, to mam nadzieję, że drugi raz nie popełnią błędu wiązania się z Lepperem. Choć przyglądam się im z sympatią, nie zapomniałem o ich dawnym aliansie, co powstrzymuje mnie przed zbytnim entuzjazmem wobec sierpniowców.

autor: jra, data nadania: 2008-06-30 22:48:07, suma postów tego autora: 540

jra

Start do wyborów to był pomysł na przebicie się w mediach i zaistnienie na forum publicznym. Nie byłem entuzjasta tego pomysłu ale głosowałem za bo nie było innego pomysłu, wiec żadna strata. Politycznie bez znaczenia. samoobrona udostepnia lokal - i bardzo dobrze. A gdzie ma Ikon z ludźmi się podziać i załatwiać sprawy, było nie było dość skomplikowane prawnie, pod mostem? Efekty są dobre, sporo osób uratowano przed eksmisjami a wiele odzyskało poczucie że są obywatelami i równym członkami społeczności, która wiele może jesli działa razem. To wielka lewicowa wartość.

Czy SO może byc lewicą? Juz była. na samym poczatku. teraz zobaczymy. To juz nie bedzie partia Misztali i Rutkowskich, odpadną beneficjenci bo nie ma profitów. Z PPP a raczej z Sierpnia bo to zwiazek jest dostrzegany bardziej z mediach, juz zrobiono ruch populistyczny. Raczej media nie chcą utozsamiać go z lewicą bo wola tę skompromitowaną i bezzębną. i nie ma sie co przed tym bronić tylko iść w populizm z którego wyjdzie lewicowa awangarda, znacznie liczniejsza niż obecny stan wszystkich partii i organizacji razem wzietych.
Tu już są 3 filary. Nowa Lewica ma już poważny dorobek i rozwija ruch lokatorski poprzez działaczy pracujacych w KSS, PPP jako partia na bazie zwiąku i prowadząca KPiORP ma uchwycony przyzcółek walki o prawa pracownicze, Samoobrona na wsi nawet mimo ostatnich wpadek. Z tego by cos było - może nawet komitet wyborczy do PE ale trzeba troche pomysleć a nie sie wzniecać. Bo co tu gadać o czystości programowej jak nic jeszcze nie ma.

autor: red spider 666, data nadania: 2008-07-01 16:49:01, suma postów tego autora: 1549

red spider 666,

odejście misztali i rutkowskich wraz z wyschnięciem profitów było łatwe do przewidzenia, ale równie łatwy do przewidzenia jest ich (lub im podobnych) powrót, gdy tylko Lepper wróci do parlamentu. Moim zdaniem Samoobrona nigdy nie była lewicowa, albowiem do lewicowości nie wystarczy jechać po Balcerowiczu - należy mieć również pozytywny program i zdawać sobie sprawę z tego, co należy zmienić. Lepper i jego kamraci nie mają o tym pojęcia - bezmyślnie popierali neoliberalne zagrania PiS-u, podobnie jak przed nimi Miller wierząc, że można postępować jak Balcerowicz i równocześnie zbijać punkty na jego krytyce. Dlatego też uważam wikłanie się NL w związki z Lepperem za szkodliwe dla tej pierwszej, choć rozumiem pobudki pragmatyczne - darmowy lokal itd to faktycznie spora wartość. Ale już lepiej byłoby dogadać się z kimś innym - właśnie PPP, fundacji im. R. Luksemburg czy może i nawet tak nielubianej na tym portalu Krytyki Politycznej, która również posiada własne lokum. Sierakowski do Leppera ma się jak Antonio Negri do Ho Chi Minha.

autor: jra, data nadania: 2008-07-01 20:52:55, suma postów tego autora: 540

jra

No to weź i sie dogadaj. jakby to było takie proste to byśmy nie mieli o czym teraz dywagować. Dobrze wiemy jak jest, a jest niedorze. Z tym dogadywaniem.

autor: red spider 666, data nadania: 2008-07-02 17:42:36, suma postów tego autora: 1549

red spider 666,

nie mam zamiaru wam docinać. Nie reprezentuję żadnej ze stron - ani PPP, ani NL. Jako wyborca i lewicowiec mówię tylko, że nigdy, przenigdy nie zagłosuję na NL startującą z listy Leppera, ale z innej - czemu nie. I wydaje mi się, że znaleźliby się jeszcze tacy jak ja.

autor: jra, data nadania: 2008-07-02 22:23:39, suma postów tego autora: 540

Dodaj komentarz