Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Gdańsk: SMS o współpracy SdPl z PD

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Podobnie SMS zrobił w Krakowie

Ale nie nagłosniliśmy tego!

autor: ganesia, data nadania: 2008-07-01 10:47:19, suma postów tego autora: 41

Słuszna postawa!

Gratulacje. Widać, że kierownictwo SDPL zatraciło już całkiem instynkt samozachowawczy. To taktyczne zagranie, oparte na krótkoterminowych kalkulacjach (wiara w wysoki wynik do PE) może okazać się błędem strategicznym i w efekcie politycznym samobójstwem.
Nie ma nic złego we współpracy lewicy z liberałami na forum parlamentu. To przecież naturalne, że blizej do Demokratów niż do konseratywnej, ostentacyjnie katolickiej PO. Jest natomaist bardzo źle, jeśli wytwarza sie w świadomości wyborców mniemanie, iż można być jednocześnie owcą i wilkiem, reprezentować jednocześnie interesy pracowników i pracodawców. Ten kompromis ideowy, ta korupcja intelektualna (idee za kalkulacje) okaże się zbójcza w dalszej prespektywie. SDPL kolejnej porażkiu nie wytrzyma. Natomiast liderzy SDPL wytrzymają. Do następnych wyborów, jako posłoqwie i radni. A potem albo PO, albo SLD...

autor: Teutonic, data nadania: 2008-07-01 12:34:17, suma postów tego autora: 333

Dlaczego nikt jeszcze nie powiedział SMS-iakom o co chodzi?

Oni wierzą w jakąś lewicowość SLD? Chcą budować lewicę w oparciu o Zielonych i Siwuchę?

autor: Sumienie Narodu, data nadania: 2008-07-01 12:42:24, suma postów tego autora: 6199

Ojej

Młodzi z SMS jak wam się nie podoba to po cholerę siedzicie w tej organizacji?
Nie wiecie, ze "postkomuch" i miłośnik wojen Borowski zawsze będzie się łasił do tych, którzy nie byli w PZPR. Ależ on ma poczucie winy, że nie stał po własciwiej stronie. Obrzydliwy jest ten facet (łaszący i podlizujący tym "słusznym" w nadziei, że zmaże swoje winy w PZPR), a wy z maniakalnym uporem trzymacie się go, mimo że deklarujecie inne poglądy.

autor: Getzz, data nadania: 2008-07-01 13:51:13, suma postów tego autora: 3554

Borowski chętnie by się zapisał do kanapowej PD(0,1%)

ale tam nie chcą "postkomuchów", więc płaszczy i czołga się przed nimi:)
Obrzydliwy facet, aż dziwię się, że kiedyś w jakis tam sposób go ceniłem.

autor: Getzz, data nadania: 2008-07-01 13:56:11, suma postów tego autora: 3554

a co do młodych

to ostatnio zauważyłem młodzież z PPP w programie "Młodzież kontra..."

autor: moskwa, data nadania: 2008-07-01 14:34:26, suma postów tego autora: 605

FRrychu, wiesz co?...

Powiedz mi Słonko Ty moje... z tą PD to najpierw się "olejowy" LSB bzykał, a teraz "borówki" z LSDpl? Dobrze mówię? Bo już mi się wszystko kićka... A ta PD to taka "dziewczynka" do wynajęcia i towarzystwa?

Zresztą nic nie gadaj, FRychu. Coraz częściej zaczynam zastanawiać się, czy ten co "zaczął i nie umie skończyć" nie jest jednak jak dotąd najbardziej wyrazistym "lewicowcem".

Chyba przejdę na oranżadę, FRychu, bo jeszcze na odwyku wyląduję. Niech się bzykają z kim chcą, nawet z całą Partią Kobiet, w zielonej, ekologicznej pościeli...
(*_*)

autor: Hyjdla, data nadania: 2008-07-01 14:39:47, suma postów tego autora: 5956

Do wszystkich

Jako współautor oświadczenia postaram się wyjaśnić niejasności;). O ile się nie mylę Sumienie Narodu, piszę coś o SLD. W oświadczeniu nie ma mowy o SLD, a wspominając o innych podmiotach lewicowych, nie miałem wcale na myśli tejże partii. Jest mowa o Borowskim, a więc przypomnę raz jeszcze, że Borowski odchodzi 1 sierpnia i droga do zmian jest otwarta. Na te zmiany liczy już większość w SdPl, i wszyscy w SMS.

autor: Jędrzej_Włodarczyk, data nadania: 2008-07-01 14:41:40, suma postów tego autora: 93

Hyjdla

Myśmy takie ładne oświadczenie wystosowali, m. in. ja, a Ty sobie z nas igrasz. Zapatista przez Ciebie posmutniał.

autor: Zapatista, data nadania: 2008-07-01 15:10:15, suma postów tego autora: 35

Mnie też jest smutno, Zapatista...

bo wydajecie ładne oświadczenia, z których te stare pryki guzik se robią. Możecie se na Berdyczów pisać, im to koło rzici loto. A jak przeczytałam, że z kobitkami partyjnymi chcecie się na randki umawiać, to nawet "Dębowego" mi się odechciało...
Mnie, jak jest smutno to piszę do FRycha, z którym się rozumiemy bez słów, i na migi, i nic se nie oświadczamy...
.

autor: Hyjdla, data nadania: 2008-07-01 15:33:46, suma postów tego autora: 5956

Jędrzej Włodarczyk

SdPL jest partią, która powstała poprzez podział SLD i nie ma nic wspólnego z SDPL, której tradycja sięga 1892 r. Wawianie ludziom, że SDPL to alternatywa wobec SLD jest zwykłą nikczemnością, obliczoną na debilizm skołowanego elektoratu. Dość promowania fałszywej lewicy!

autor: Sumienie Narodu, data nadania: 2008-07-01 15:34:23, suma postów tego autora: 6199

A co to kogo obchodzi?

Chce sms być lewicą to niech do lewicowej partii wstąpi albo się stowarzyszy, albo sobie samo załozy i nie kreci się wkoło liberałow z PZPRowską przeszłoscią bo wstyd

autor: red spider 666, data nadania: 2008-07-01 16:31:37, suma postów tego autora: 1549

:-)

radykalizm pełną gębą! no, no, nie spodziewałem się aż tak radykalnych kroków...:):):)

autor: rote_fahne, data nadania: 2008-07-01 16:46:23, suma postów tego autora: 1805

Sumienie

Tradycja sięgająca 1892 roku to chyba SDKPiL, a nie popłuczyny po SLD zwane SDPL.

autor: Getzz, data nadania: 2008-07-01 17:20:39, suma postów tego autora: 3554

Sumień!!! Ty się tak nie wnerwiaj, bo Ci keta śleci!!!

(*_*)

autor: Hyjdla, data nadania: 2008-07-01 17:27:18, suma postów tego autora: 5956

Ano rozumiemy się Hyjdla

Stare konie już tak mają,a łyse w szczególności.-:)Ino im się już tak za bardzo nie chce dyskutować o jakichś smsach.Co najwyżej mogą se takie wysłać-:))Ostatnio kopałem w domowym archiwum poszukując książeczki wojskowej(żądają do wcześiejszej emerytury)ale prędzej znalazłem książeczke(też czerwoną)ZMSu.W tym zmsie było nas więcej na jednym podwórku(szkolnym)jak tych smsowców w całym kraju.I o czym tu gadać?co porównywać?-:)

autor: Lewy_sierpowy, data nadania: 2008-07-01 19:35:19, suma postów tego autora: 623

Do Lewego Sierpowego

Tak, tak - łezka się w oku kręci na stare dobre czasy. Wybaczcie Towarzyszu Sierpowy ale od kiedy to ilość przekłada się na jakość? Rozumiem że każda mała organizacja jest do dupy, z racji tego że jest mała?

autor: Jędrzej_Włodarczyk, data nadania: 2008-07-01 20:28:53, suma postów tego autora: 93

Tu się na nic nie przekłada Jędrzeju

Tu chodzi o jedną,prostą jak drut zasade:DUŻY MOŻE WIĘCEJ.

autor: Lewy_sierpowy, data nadania: 2008-07-01 20:48:28, suma postów tego autora: 623

Duży może więcej, FRychu? Masz rację!!!

W moim liceum do harcerstwa należało 90% uczniów, niezrzeszonych było ok. 5%, a reszta to "czerwone krawaty". Jak np. był Pierwszy Maj, to my, harcerze, paradowaliśmy po mieście w mundurach dumne jak pawie od rana do nocy. Natomiast "czerwone bindry" stroiły się w swoje "mundury galowe" w szkolnych hajżlach, szły przez miasto jak na ścięcie, a potem jak najszybciej wracały te "kokardki" do kabz...
Taaa, FRychu... duży może więcej!!! (*_*)
.

autor: Hyjdla, data nadania: 2008-07-01 22:03:31, suma postów tego autora: 5956

Patrząc na stary PPS czy nawet UP

to fakt że dziś lewicowość w ruchu socjaldemokratycznym stwierdza się nie współpracowaniem z UW ale za to z PK i Zielonką pokazuje że sd jest na równi pochyłej.

Strach pomyśleć że np. za te 10 lat SdPl będzie się przytulało do PO czemu będzie protestować młodzieżówka żądając sojuszu z PD. Za 20 lat SdPl zachce do Korwina a młodzieżówka oprotestuje i zażąda sojuszu z PO. Dalej tylko ściana:)

autor: A.Warzecha, data nadania: 2008-07-02 00:39:02, suma postów tego autora: 2743

Dodaj komentarz