Dobra wiadomość. Oby plany udało się zrealizować. A może by tak zrobić publiczną zbiórkę środków na ten cel?
bo właściwie dlaczego miałoby nie być pomnika Doboszyńskiego?
Jest pomnik Dmowskiego, powinien byc i Daszynskiego, obaj przysluzyli sie do niepodleglosi Polski.
Z ciekawości pytam, w uczczeniu jakich zasług należy Doboszyńskiemu wystawić pomnik?
pewien ksiądz "cudów nie ma". Tylko bandyci i mordercy ludzi pracy mogą liczyć na pomnik w III/IV RP. Ludzie nie.
jesli bedzie trzeba ja sie dorzuce! komu jak komu ale Daszunskiego pomnik musi byc! jest wielki pomnik Witosa, wiec moze byc i Daszynskiego
za co nalezy sie pomnik Doboszyńskiemu bury???
nie wiem czy dobrze zrozumialem, ale twoim zdaniem Daszynski = morderca ludzi pracy? Mozna prosic o jakies szczegoly?
Jak sądzę cetesowi chodziło o to, że prawdopodobnie pomnika Daszyńskiego mimo wszystko nie będzie, bo nie mordował robotników. A jeśli jednak powstanie, będzie to prawdziwym ewenementem.
Za walkę o Wolną Polskę (po prostu najpierw niepodległość, potem socjalizm).
a w dodatku, sądząc z tego jakimi koszmarkami są co do jednego, przynajmniej w Warszawie, współczesne pomniki, powstanie jakieś kolejne szkaradzieństwo.
warto zastanowić się nad tym, czy osoba na pomniku nie wolałaby, żeby pieniądze na jego upamiętnienie spożytkować jakoś inaczej.
Doboszyński uczestniczył w wyprawie Myślenickiej, był w OWP wiec jak mogl walczyc o socjalizm? zreszta news jest o kims innym
np. na wyjazd prominentnych działaczy rządu PO do Peru
moze i masz racje, ale gdybysmy tak mysleli to wokol widzialbys tylko same krzyze i obrazy świętych, bo prawica nie pyta sie tylko ich czci
warto być mądrzejszym niż prawica. Nie trzeba stawiać nowych pomników,wystrczyłoby bronić już tych istniejących, a które skazane są na zapomnienie lub zniszczenie.
Tak ppsie, właśnie na to chciałem przeznaczyć te pieniądze.
ale nie sadzisz ze Daszynski jest nalezycie uhonorowany?
Piotr Kuligowski prawidłowo mnie zrozumiał.
ok, sorry za zla intepretacje
Nie ma sprawy.
to byłoby jednak coś:)
Adama Próchnika