co najmniej 5 organizacji lewicowych przeprowadziło akcje ku pamięci lewicowców z PW (MS,WRS,LA,OM NL,PPS) i tylko MS z WRS zrobili to razem. Czy nie warto następnym razem zrobić JEDNE obchody?
czyzby niedawny reformistozerca z LBC, pan RB, wachał się z kontrrewolucjonistami z innych partyjek?
Niektorzy z nas pamietaja kalumnie rzucane na Ikonowicza, na PPP, nawet na marksistowska GPR.
po pierwsze tylko krowa nie zmienia poglądów, a po drugie nawet mogę nie lubić jakiejś organizacji ze względów politycznych ale nic nie stoi na przeszkodzie by w jednej słusznej sprawie stanąć ramię w ramię, kapisz?
Cześc i pamięć.
ps.osobiste wycieczki przy takim temacie są niesmaczne.
Cześć!!!!!!
Ja tylko ciekaw jestem jaki skład ma teraz OM NL jedną czy dwie osoby?
byś się przedstawił anonimie? Może przyjdziesz na następną blokadę eksmisji?
byś nie odpowiadał pytaniem na pytanie ja zadałem pytanie boisz się odpowiedzieć?
Jakbyś przeczytał uważnie to dostrzegłbyś że RB zaprosił Cię na blokadę eksmisji, w której jednym z uczestników jest OM NL. Jeśli chcesz wiedzieć ilu nas jest to przyjdziesz i policz sobie (zakładam że umiesz). RB nie musi znać dokładnej liczby, bo nie prowadzi statystyk, którymi się później podnieca
koniec tematu, bo jest on o powstańcach nie OM NL. Koniec kropka, chcesz coś o nas wiedzieć, przestań być anonimowy.
Na blokadach eksmisji bywałem jeszcze wtedy kiedy OM NL nie było jeszcze w planach.
Ja się tylko zapytałem ilu jest teraz członków tej 'wielkiej" i "liczącej" się "organizacji" bo z tego co pamiętam a było to niedawno naliczyłem tylko dwóch członków . . . i raczej ich więcej nie ma
Ja powiedziałem (napisałem). Abyś przyszedł na blokadę na której OM NL jest i sobie zobaczysz ilu nas jest. Naprawdę, nie interesuje mnie to jak długo przesiadujesz na schodach. A to że zaciąłeś się na dwóch to nie mój problem.
nie chcę tu napinek wszcząć itp, ale najważniejsze dla mnie jesw, że nadal pozostajesz anonimowy. OM NL jest organizacją nową, i ma ona niewielu członków, bo istnieje ledwo 2 miesiące, ale nie jest organizacją samodzielną bo działa przy Nowej Lewicy i KSS, ale jednak nie przesadzaj, że liczy już 2, bo były i blokady gdzie uczestniczyli w dwójkę, a w innych i więcej. Ale czy jak Młodych Socjalistów było na blokadzie 3 to znaczy, że i ich organizacja liczy trzech członków? Absurdalne.
Absurdalne jest to iż jeszcze kilka miesięcy temu pod okiem Twojego lewicowego "nauczyciela" Michasia N. nienawidziłeś Ikonowicza a teraz liżesz mu tyłek.
to się do cholery przedstaw a nie wyciągaj haki, bo sam wiesz dobrze, że na polskiej lewicy NIE MA człowieka któremu nie można było nic zarzucić z przeszłości, liczy się to co robi teraz. Koniec kropka, już ci nie będę odpisawać anonimowy tchórzu.
Jak wspomniał wyżej, "Tylko krowa nie zmienia poglądów". Czy Ty w swoim życiu nie popełniłeś błędu ? RB rozmawia z Ikonowiczem w cztery oczy. Ty miałbyś tyle odwagi ?
Oj, rozmowa z Ikonowiczem w cztery oczy ale sobie znalazłeś wykładnik odwagi, zdziwiłbyś się rozmawiałem.
kłótnia to domena prawicy! czcimy bojowników o socjalizm i niepodległość!!! nie umiecie tego uszanowac??
Czy nawet taki temat jak ten musi być zaraz miejscem rozgrywania frustracji i polskiego piekiełka lewicowej "warszawki", OM NL uczciła bojowników OW PPS i zamiast podziękowań za pamięć dostaje zaczepki. Gdyby na tej szarfie było OM LBC też bym był zadowolony, czy MS, czy ...... . Szacunek dla tych co pamiętają, a przyczepianie się bo "szyld" się nie podopa, naprawde w takich oklicznościach to niesmaczne.
Ja tylko ciekaw jestem czy OM NL uczci bardziej znaczące rocznice walki z hitlerowskimi niemcami np Wyzwolenie Warszawskiej Pragi - dla przypomnienia 14 wrzesień, bo raczej w to wątpię...
jak nam w tym pomożesz to proszę bardzo.
Nam czyli Tobie, a w czym problem? Złożyłeś kwiatki na Żoliborzu to nie możesz złożyć wieńca pod pomnikiem braterstwa na Pl. Wileńskim? Tutaj pomoc nikogo nie jest potrzebna . . .
Widzę że macie rewolucyjną piaskownicę. Ok, tylko uważajcie bo spadnie deszczyk i zaczniecie chlapać się w błotku.
niż "cywilizowane" spory wokół KPiORP, prawda, A.Warzecho?
jakie było moje stanowisko wokół tamtych sporów.
nie wnikam w Twoje personalne stanowisko. Ważne, iż zasada: żadnych sporów, jest naiwna. Zastosowanie się do niej wykorzystają zawodowi intryganci, którzy i tak beda robić swoje. Jedyne wyjście: ujawniać tych intrygantów.
MS wspomnialo AL, OM NL wspomnialo PPS. Poczatki Frontu Ludowego?