Taka ciekawostka. AFL-CIO dosc dokladnie przeanalizowalo program i wypowiedzi obu kandydatow pod katem zwiazkow zawodowych, gospodarki i pracownikow najemnych w ogole. Tu dla Obamy: http://www.aflcio.org/issues/politics/obama.cfm?source=meetbarackobama i dla McCaina: http://www.aflcio.org/issues/politics/mccain.cfm?source=mccainrevealed
Fajnie, ze zwiazki w Stanach kieruja sie programami kandydatow/partii, a nie jakiemis pierdolami.
Ciemni robole Jak wygra Obama wasz los ulegnie zdecydowanej poprawie?
na prezydenta USA od lat. Może jestem naiwny, ale mam cichą nadzieję, że zmieni coś na lepsze.
"Ciemni robole" to język lewicowca? "Gratuluję" Adam. Nie wiem po co ci ten "czerwony" przed imieniem.
Doskonale wiesz, że to czerwona awangarda wiodąca lud na barykady najlepiej wie, czego chcą sami robotnicy, którzy są przecież ciemnogrodem i nie znają swoich interesów klasowych.
wojtas, wielkie dzięki za link. Z przekazów mediów wiedziałem dotychczas jedynie to, że Obama na wiecach krzyczy "Ready to go?!"
Obama wysle ich dzieci do Afganistanu (gdzie zapowiedzial "konsekwentne zwiekszanie kontyngentu wojskowego az do zakonczenia walk" - czytaj - wymordowania ruchu oporu i przejeciu wladzy przez proamerykanski rzad). Nie dajcie sie zwiesc propagandzie wyborczej, przed wyborami to zlote gory, a po to wiadomo...
Inna ciekawostka jest to, ze niejaki ....Korwin-Mikke stwierdzil, ze Obama ma "dosc liberalne poglady gospodarcze"!!!!! Bylem na 100% pewien, ze uzna go za socjaliste...
Murzyni. Bo nie miał przodkow-niewolników, więc nie jest w stanie zrozumiec jak trudna jest ich sytuacja obecnie.
Ciszą głównie dlatego, że potwierdzją, iż ludzie pracy opowiadają się jednak za tym, kto wyraża ich interesy. Potwierdzją więc, iż myślą i oceniają klasowo a nie solidarnościowo w rodzaju Ameryka wielka i bogata i ty będziesz bogaty, jak się o to postarasz. Już wiedzą, że to się nie sprawdzi bez pomocy państwa. I wierzą, że Obama chce i że uda mu się wyrównywać szanse każdego... Niech wygra. A wówczas walka o wyrównywanie wałśnie tych szanas zacznie się... Ale czy rzeczywiście się zacznie? Z tych badań wynika, że amerykański świat pracy w to wierzy. I niech wierzy. Już tylko ten fakt zmienia Ameryke.