w tym wypadku popieram ich
cytat:
"Stany Zjednoczone nie mają zamiaru walczyć w obronie Gruzji, choć jest to kraj dla nich sojuszniczy, a jego prezydent to faktyczny amerykański namiestnik (a może i agent)."
całość:
http://konserwatyzm.pl/content/view/3806/111/
Miller widzi konflikt przez pryzmat interesów Niemców i Francuzów, a nie Polaków. Dla mnie ten polityk skompromitował się i wyalienował od społeczeństwa polskiego do reszty. \"Europejskość\" stała się dla niego celem samym w sobie.
Wystarczy raz do roku skrytykować Kościół Katolicki, potępić Busha i pochwalić Putina. Miller i Borowski już zagwarantowali sobie kilka głosów "lewicowców" z tego portalu.
Ziętek, który nie zamierza przyłączać się do chóru falsetów, wynoszących Putina pod niebiosa tylko straci. Ale po takim elektoracie nie warto płakać, Panie Bogusławie.
I dobrze, że nic nie dostanie. Zresztą co to za lewica, która wchodzi w tyłek kościołowi katolickiemu, a w wywiadach dla Naszego Dziennika kandydat na senatora mówi o wartości "życia poczętego" i jakim wielkim złem jest aborcja!
Ziętka popieram za działalność związkową w Sierpniu 80'. Jako związkowiec zrobił wiele dobrego, ale z polityką powinien dać sobie spokój.
Millera i jego zdanie na temat Gruzji też, co nie znaczy że jego "wspaniałą" partię popieram i pobiegnę na nią zagłosować.
Panie Miller,
pan już sobie reklamę zrobił do końca życia.
Niech Pan już idzie na polityczną emeryturę!
Amen
Nie chce tworzyć offtopiców ale muszę sprostować kilka bzdur którymi nas tu uraczyłeś.
Po pierwsze ani Zięte, ani cały "Sierpień 80" nigdy nie były w AWS. Po drugie o jakim "wchodzeniu w tyłek kościołowi katolickiemu" (że zacytuje) mówisz. Zapewne z miłości do Kościoła rzymskokatolickiego działacze "Sierpnia 80" i PPP brali udział w pikietach i demonstracjach na rzecz w pełni legalnej aborcji czy manifestacjach feministycznych gdzie przecież podnosi się wiele postulatów o charakterze światopoglądowym? Jeżeli tak, to doprawdy nie wiem jak to skomentować.
Jeżeli wypowiedź w sondzie "Naszego Dziennika" (nie w żadnym wywiadzie) jedenego z kandydatów PPP jest dla Ciebie "wchodzeniem w tyłek kościołowi katolickiemu"to pozostaje mi tylko współczuć. Jest to jego indywidualna opinia, w tej akurat sprawie różni się od stanowiska partii. Ty jak widać jesteś zwolennikiem partii o mentalności stalinowskiej gdzie wszyscy zawsze się ze wszystkimi zgadzają.
Chyba to by było na tyle, bo w końcu new jest o czym innym z goła.
Małe sprostowanie...
1) Nie napisałem że Sierpień 80 był w AWS.
2) Ziętek może nie, ale inni działacze tak np. Mariusz Olszewski
3) Ja nikomu nie mówie żeby miał poglądy takie same jak ja, ale jak kandydat na senatora z ramienia partii lewicowej ( bo za taką uważasz PPP) podczas wyborów na Podkarpaciu mówi źle o fundamentalnych dla lewicy sprawach ( jak aborcja i prawa kobiet ) dla niszowego dziennika Rydzyka to wybacz. Według mnie jeśli ktoś jest bogobojnym katolikiem i chce żyć tak jak mu papież nakazał to niech idzie do PiS czy LPR. Zresztą PPP dostała za to nauczkę, bo gościu miał bardzo "wysokie" poparcie lewicowego elektoratu.
Nie wykręcaj się teraz Olszewski skoro napisałeś cytuje: "Ziętek ?! Ten stary Solidarniuch z AWS?!".
Cytat: "Ja nikomu nie mówie żeby miał poglądy takie same jak ja". Przecież właśnie to robisz. Wróbel został zapytany o swoje zdanie. Mógł oczywiście przy tym podkreślić, że różni się tym samym od stanowiska partii, ale nie jest to dla mnie aż tak wielki problem, żebym sobie wyrywał z tego powodu włosy z głowy (których zresztą nie mam w nadmiarze). Oczywiście, jak rozumiem, nie ma dla Ciebie znaczenia fakt, że Wróbel jest aktywnym działaczem związkowym w rzeszowskim Zelmerze.
Na razie wystarczy. To w sumie nie czas i miejsce żeby o tym akurat dyskutować.
a Wrzodak to może nie był aktywnym działaczem związkowym w Ursusie?
pokazało to TVP INFO w TVP3
Przy Tobie, Najjaśniejszy Panie, stoimy i stać chcemy.
ale jak ktos mowi,ze 2+2=4, to zgadzam sie , nawet, gdy mowi to komuch
On może wymlaskać na wiecu w Tbilisi trzecią wojne światową!
...ale, Saakaszwilego niech se Gruzini rozliczają.
Ja chciałbym odwołania Lecha Kaczyńskiego za całokształt jego działalności, szczególnie za monopartyjność.