I co? To ma być ten socjalizm XXI wieku? Kiedy pukniecie się w wasze głowy i dotrze do was, że Chavez jest takim samym kapitalistą jak cała reszta i że kpi sobie w żywe oczy z waszej naiwnej wiary w jego dobre chęci i rewolucyjne plany? Słucham, jaki międzynarodowy koncern stracił złamanego dolara po przyjściu Chaveza do władzy? Ilu kapitalistom zadrżało serce ze strachu, że włos im może spaść z głowy? Kto mi odpowie?
I fajnie.l Dobrze ze Chavez nie slucha swoich trockistowskich doradcow, tylko dziala elastycznie majac na wzgledzie dobrobyt spoleczenstwa.
Exxon Mobil
Głos odjęło?
Conoco philips...
Chavez po to został wybrany,żeby jako polityk podejmował decyzje w imieniu i dla wyborców. Wobec nich ma zobowiązania i przed nimi będzie odpowiadał za swoje decyzje. Czy któryś z Polaków miał wpływ na wybór Chaveza? I czy dlatego Chavez powinien się z nim konsultować?
oj nana, kompletnie nietrafiony argumen
myślisz?
owszem.
A ja słyszałem że niedobór towarów jest spowodowany knowaniami złych kapitalistów którzy złośliwie trzymają towar w magazynach i nie chca sie dzielić z ludem. A to prosze, winne są administracyjnie ustalane ceny.
Czyżby jednak podstawowych mechanizmów rynkowych nie dało sie wylączyć dekretem?
No nic, Chavez przynajmniej ma na tyle rozumu że to zauważył. U nas przez długie lata PRL-u na to nie wpadli, ku uciesze wszelkiej maści, tfu, "badylarzy".