Greenpeace wezwała polskie społeczeństwo do odrzucenia tarczy i sprzeciwu w drodze pokojowych działań.
Jak to zrobić?
Ja, jako obywatel Polski nie wyrazłem zgody w referendum na ten temat. To przez arogancję władzy nie dopuszczono do referendum. Zawsze będę pamięiętał że ta tarcza powstała dzięki politykom.
Jestem przeciwny powstaniu amerykańskiej tarczy na terenie Polski, i uważam że wyrażenie zgody na jej powstanie przez polityków jest działaniem na szkodę Polski.
Józef Brzozowski Żory
.
czyżby ktoś zapomniał złożyc "datek" na Greenpeace?
Po co organizacja ekologiczna się pcha w politykę?
Bo o niszczeniu środowiska naturalnego często decydują politycy.
dlaczego montujemy (bez żadnych konsultacji ze społeczeństwem, w tym kraju demokracja jest tylko raz na kilka lat jak trzeba iść zagłosować na tusków, kaczyńskich, kwaśniewskich i resztę tej bandy) u siebie tę straszliwą broń? Chociaż jeden argument.
Precz z niosącymi zagładę rakietami!
"Tarcza" hahaha, jak ładnie nazwali śmiercionośną broń.
..... strasznie mnie ciekawi DO KOGO WYSTOSOWAŁ TO STANOWISKO? W powietrze, w kosmos, do Tuska, do Kaczora, do sąsiada, do cioci Frani? Do Debiliusza? Do środowiska?
Stanowisko stanowiskiem, ale dlaczego ono poniewiera się w jakichś ulotkach? I na lewicy.pl? A nie np. w Parlamencie Pl., czy w UE, czy u Debiliusza? Pytam, bo chciałabym wiedzieć.....
Myślta chłopoki, zanim zajmieta STANOWISKO i coś napiszeta, i wystosujeta, i wymyślta......
A "TARCZY" oczywiście SPRZECIW!!!!!
je płacić. Nie można kochanieńki być dużym dzieckiem, które wierzy, że w każdej sprawie władza będzie organizować referendum. Kwestie fiskalne i obronne są z założenia wyłaczną domeną państwa i nie możesz mieć do nikogo pretensji, że nie zorganizowano referendum w kwestii podatku VAT, czy istnienia sił zbrojnych.
zaraz by sie okazało jacy z Polaków sa socjaliści i jak lubią redystrybucję dochodów- pewnikiem zostałyby ustalone dwie stawki podatkowe- 0% dla zwykłych obywateli i 99% dla złych bogaczy :D
że nawet likwidacja podatku od spadków i darowizn jest dla nich skandalicznym liberalizmem, wymierzonym w najuboższych. Ich zdaniem likwidacja podatku ma pomóc Kulczykom i Gudzowatym w przekazywaniu majątków - żaden goszysta nie pomyślał, że Kulczyki i Gudzowate nie od tego mieli po kilka papug, żeby podatek od darowizny płacić. O milionach Polaków, którzy nolens volens stali się (lub staną) spadkobiercami pseudolewacy nie myślą, bo mają zakonotowane: "likwidacja podatku = wstrętny liberalizm". Gdyby zatem wprowadzono podatek od orientacji homoseksualnej to pseudolewica by go pochwaliła i była przeciwko jego zniesieniu.
może redaktor BKP odpowie, on się przecież pod tą chwalebną notką podpisał....
DOKĄD, GDZIE, DLA KOGO, PO CO ta Greenpeace Polska skierowała swoje STANOWISKO?
Pytam, ale odpowiedzi nie doczekam, bo se na Berdyczów piszą...
.
Myślę, że byłaś jedną z głównych, jeśli nie jedyną adresatką tego stanowiska ;-)
jak zwykle przy tego typu oswiadczeniach, ktore niczego nie zmienia, pisze sie je do mediow i potencjalnych aktywistow;)
Pomijajac polityke informacyjna tego portalu, to mi np. BARDZO sie podoba, ze GP wychodzi poza kwestie ekologiczne- wszystko: klimat, zbrojenia, globalizacja, demokracja, gospodarka jest obecnie ze soba powiazane i ludzie musza to wreszcie zrozumiec.
To są niezłe cwaniaki, które wmawiają ludziskom, że efekt cieplarniany jest skutkiem działalności człowieka i że lody Antarktydy zatopią pół Europy. Fizyki chłopaki nie znają: Prawo Archimedesa to przecież przeżytek, a to że większa temperatura to większe parowanie, też nie ma znaczenia.
Jakby ktoś się interesował tematem to wiedziałby, że na wszystkich planetach Układu Słonecznego, w ciągu ostatnich 20 lat znacząco podniosły się temperatury - być może dla Greenpeace'u nawet za globalne ocieplenie na Merkurym i Marsie jest odpowiedzialny człowiek, kto wie?
moglbys podrzucic jakiegos linka do tych informacji?
Jeszcze parę takich postów, a będę Cię odczytywać jako nieczyste sumienie władzy.
Tłumaczysz to tak, jak byś był rządowym poganiaczem.
Możliwe, że dla Ciebie arogancja władzy to rzecz naturalna, dla mnie nie!
Dokładnie tak żeś się oburzył jak biskupi, na propozycję referendum w sprawie aborcji.
Choćbyś przytoczył sto innych przykładów, ja się nie pogodzę z faktem że jak Rosjanie, Chińczycy lub ktoś inny będzie chciał dołożyć Amerykanom, to najpierw zniesie z mapy Redzikowo i okolice. To my będziemy temu winni, że zgodziliśmy się i nie protestowaliśmy przeciwko decyzjom usłużnych wobec Ąmerykanów politykom. I to będzie również Twoja, Sumienie Narodu wina.
tak, też mnie to zadziwia. Myślę ze to bezmyślen kopiowanie poglądów lewicowych z USA- tam bardzo popularna jest walka o jak najwyższe podatki spadkowe, bo takie podatki dokopuja klasie średniej, jak wiadomo źrółu całego zła w hameryce i na świecie. To że u nas to dokopuje głównie mniej zamożnym to już inna inszość.
Nasi dwaj eksperci ekonomiczni zapomnieli, ze zarowno w Polsce jak i w stanach podatek spadkowy zawiera/l wysoka wolna kwote, ktora w zaden sposob nie dotyka/la klasy sredniej. Do tego jest/byl to podatek progresywny. Warto znac kilka faktow chlopaki.
aha, no i ten przyklad z referendum w sprawie podatkow - idiotyczny!
Teraz wojna to nie czołgi, artyleria czy lotnictwo ale walka partyzancka i lokalna. A głupie polaczki będą pierwszym celem ataków "terrorystycznych", szczególnie z państw biednych i zagrożonych polityką militarystyczną, bo tu będzie najbliższa broń mogąca szkodzić rodzinie i krajowi. A Stany będą nam składać "wyrazy ubolewania" po atakach i nadal odmawiać wiz....
Mamy już przykłady współpracy z Iraku, z zakupu F-16...
I nadal nie potrafimy wyciągać wniosków!
Wałęsa i Kwaśniewski obiecał USA, że je schowa tak, żeby ich nikt nie znalazł, no to są one schowane do dziś.
Szkoda, że nie znasz kwoty wolnej od podatku obowiązującej w Polsce. To 9 637 PLN. Faktycznie - jak się dziedziczy mieszkanie albo nawet 5 - letni samochód to kwota wolna od podatku bardzo pomaga ...
A co do przykładu referendum ws. podatków - to był przykład na to, że demokracja bezpośrednia nie ma charakteru absolutnego. Gdyby tak było to abonament dla emerytów zniósłby Naród w drodze referendum, a nie Słońce Peru w drodze ustawy. O przyłączeniu się do amerykańskiej agresji na Irak też decydowali Kwachu i Lesio M. a nie Naród.
Myślenie ma kolosalną przyszłość Bogusiu - powinieneś zaryzykować.
Zacznij od tego:
http://motyl.wordpress.com/2008/04/09/globalne-ocieplenie-globalne-oziebienie-epoka-lodowcowa-tuz-tuz/
troche długaśne, ale momentami bardzo ciekawe.
Jeśli byłbyś zainteresowany weryfikacją bredni Karola Darwina na temat pochodzenia człowieka to polecam wywiad z jednym z autorów słynnej ksiązki "Zakazana archeologia - Ukryta historia człowieka":
http://www.paranormalne.pl/lofiversion/index.php?t1000.html
głowicami nuklearnymi. A przecież władza ludowa taka wspaniała była i przez lud umiłowana ponad wszystko ...
Lewica przespała sprawę tarczy i obudziła się gdy wszystko było pozamiatane - brednie na temat ofensywnego charakteru tarczy pozostawmy rosyjskim generałom, którzy nawet na Morzu Czarnym widzą polskie lotniskowce.
Jesteś chory na lewą stronę.
Społeczeństwo polskie nie miało nic do powiedzenia w sprawie pobytu Armii Czerwonej ponieważ oni do Polski weszli bez zgody narodu, ale za zgodą przywódców Anglii i Stanów Zjednoczonych. Nie wiem czy wiesz, Sumienie Prawej Strony Narodu, że /cytuję Wikipedię/: "Ze względu na odbywające się jesienią 1944 roku w USA wybory prezydenckie na prośbę prezydenta Roosevelta liczącego na głosy Polonii amerykańskiej utajniono postanowienia wielkiej trójki w kwestii polskiej."
Władza ludowa była jaka była, ale takim kolegom Stalina oprzeć się nie mogła.
Zgodzę się z Panem, że lewica przespała sprawę tarczy, wygodnie im teraz jako opozycji. Jak byli w rządzie tak samo pełzali przed Amerykanami jak prawiczki /Irak, F-16 itp./.
To ciekawe - Churchill i Roosevelt zmusili Bieruta do wpuszczenia Armii Czerwonej. A może Rokossowski też został Ministrem Obrony Narodowej nie z nadania Moskwy tylko Waszyngtonu? Panie kaktus - kończ Waść, wstydu oszczędź!
I nie kłam Pan, że za władzy ludowej lud nie miał głosu, bo Gomułka z Gierkiem w grobach się od Pańskich bredni przewracają!