Jasna sprawa, że władza w każdej chwili może okraść każdego. Inaczej po prostu nie byłaby władzą. Sorry, że się powtórzę, ale wpisane w obecny system eksmisje są tym samym, co ongiś zsyłki do kacetów albo łagrów. Kiedyś Najwyższa Uzurpacja miała tamte środki przymusu, dziś bazuje na strachu przed wywaleniem na bruk. Walka z tym barbarzyństwem jest eo ipso waleniem w rzeczywistą podstawę systemu.
KSS to chyba jedyna instytucja która broni praw lokatorów.Dlatego każdy kto móże miech wpłaci jakiś grosz na stowarzyszenie.(ja już to uczyniłem)
również zachęcam do wpłacenie na konto KSS, obecnie potrzebne są potrzebne fundusze na samodzielne biuro Kancelarii koło Praga-Południe.
kilkadziesiąt osób podstakujących w rytmie disco przed pustym już budynkiem PSL...
budynek PSL nie był pusty ostatnio, skoro rozmawialiśmy z Piechocińskim i innymi gościami wychodzącymi z budynku, a inni spoglądali z okien.
Relacja z pikiety 21.08.2008:
http://pl.youtube.com/watch?v=5T9-L7YWLtQ
a jakies skutki tejże akcyjki były?
Kancelaria ma ogromne sukcesy, a jak chcesz się przekonać to musisz przyjść sam, zobaczyć i porozmawiać z lokatorami, czego nie robią etatowcy w opzz...
no to zapisz się do wolontariatu albo PCK... oni też robią takie rzeczy
no nie słyszałem żeby blokowali eksmisję...
to jest działanie w takim właśnie duchu
działanie w takim duchu czyli blokowanie eksmisji które jest częścią oporu wobec systemu jest taką samą działalnością na usługach systemu jak pck? coś kiepska ta teoria...
o moją teorię mój drogi to się nie martw! :) ja na twoim miejscu martwiłbym się o swoją.. :)
ale jak chcesz i jak przynosi efekty to blokujcie dalej te eksmisje!