do premiera Tuska, ktĂłremu pomogli siÄ dorwaÄ do wĹadzy, biorÄ c wraz z TVN-em i GazetÄ WyborczÄ udziaĹ w szopce zwanej "biaĹym miasteczkiem". MoĹźe ten antyautorytarny liberaĹ z ludzkÄ twarzÄ wzruszy siÄ apelem.
a w prywatnych firmach związki są tak sterroryzowane, że nawet nie odważą się pouczać pracodawcy jak osiągać zysk - i oczywiście traci na tym. Tylko państwo wysłuchuje takich uwag.
bo jak wiemy wszystkie protesty pracownicze za czasów rządów PiS to była agentura, obcy duch i spisek PO.
Czy ktoś dziś pamięta o "odwiecznym" problemie z papierem toaletowym i sznurkiem do snopowiązałek? Ano właśnie...
jasne, bo jak wiadomo wszystkie "protesty robotnicze" są święte i słuszne, nawet gdy organizuje się je z lekarzami-prywatyzatorami z UPR, a całość nachalnie promuje TVN.
Należy zapożyczyć się u wstrętnych kapitalistów na 20 miliardów dolarów, zatkać gęby najgłośniej krzyczącym, a domagającym się spłaty zachodnim imperialistom pokazać gest Kozakiewicza. Gierkowi zapewniło to umiłowanie całego pokolenia - może Donek też powinien zaryzykować?
eksponował i promował wszystkie protesty przeciwko PiS. Najlepiej porównać manifestację ZNP za Kaczyńskich i za Tuska. Ale to nie ma w tym wypadku wiele do rzeczy.
Za to wy z Ikonowiczem pisaliście hołdy dla PiSu, że to najbardziej propracowniczy rząd od 1989 r., a tydzień później służby policyjne Kaczora zaatakowały bezbronne pielęgniarki...
no to pokaż te hołdy dla PiS-u za jego "propracowniczość" mojego autorstwa albo któregoś z moich redakcyjnych kolegów. Tylko konkretnie: tytuł tekstu, data i miejsce publikacji. Nie wątpię, że swojej zarzuty potrafisz udowodnić.
To jak nazwać działania sił policyjnych rządu SLD-UP, które gumowymi kulami potraktowały protestujących górników?
Nie napisałem, że Ty, ale Wy - PiS-owska "lewica". I było to jakoś na tydzień przed zaatakowaniem pielęgniarek.
Podaj mi datę i nazwisko tego kto podpisał się w imieniu PPP czy "Sierpnia 80" pod poparciem dla PO przed ostatnimi wyborami parlamentarnymi.
widzę, że informacje o protestach pracowniczych w Polsce czerpiesz z TVN.
Niejednokrotnie przechodząc obok tzw. białego miasteczka, nigdy nie widziałem tam atakujących policjantów, natomiast senatora Kutza i całą ferajnę gwiazdek popierających PO - owszem, zauważyłem.
Nie stać mnie na TVN. Mnie PiS i Fundacja Róży Luksemburg nie dotują... Sam zarabiam!
chętnie się dowiem. Bo wiem np. komu PO dało 20 tysięcy dotacji. Ano pewnej niszowej gazetce, którą tworzą m.in. sympatycy PPP.
za mniej lub bardziej formalnych "sympatyków". I to dobrze bo wtedy Ikonowicz musiałby się tłumaczyć i za was i za frakcje RB która publikuje grafiki z rozdeptanym krzyżem. A tak jest spokój.
Nic nie poczytasz póki nie zobaczę dowodów że działacze PPP przeznaczali podpisy pod wnioskiem o referendum do rejestrowania list wyborczych. Chronologia jest taka a nie inna i to Ty pierwszy wspomniałeś coś co wymaga udowodnienia a ja zrobiłem to po części specjalnie potem.
Podaj zatem kto "TR" dał te 20 tys. zł. Bądź transparentny! A i zaraz pójdę do red. naczelnego "TR" z wnioskiem, by się ze mną podzielił. I 20 tys. za obalenie PiS-u w Białym Miasteczku??? Mało coś, nie uważasz?