Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Zakończył się obóz Organizacji Młodzieżowej Polskiej Partii Pracy (akt.)

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

a jakieś zdjęcia...?

j.w.

autor: Saahib, data nadania: 2008-09-28 15:37:11, suma postów tego autora: 83

Proszę o

informację, gdzie w woj. świętokrzyskim znajduje się miejscowość SIELPA. Odpowiem od razu: nie ma takowej.

autor: Durango 95, data nadania: 2008-09-28 16:04:26, suma postów tego autora: 3848

a jakże

będą niedługo na stronie...;)

autor: Scyzoryk, data nadania: 2008-09-28 16:05:53, suma postów tego autora: 158

W sumie...

Nawet osobom, którym poza tym kij w oko, mogę złożyć podziękowania za zwrócenie uwagi na małą literówkę. Co mi tam, co to kosztuje...

autor: PMB, data nadania: 2008-09-28 16:29:45, suma postów tego autora: 1628

Od kiedy to

nieznajomość geografii nazywa się "literówką"?

autor: Durango 95, data nadania: 2008-09-28 16:32:59, suma postów tego autora: 3848

Z internetowego słownika synonimów

Czepialstwo nazywa się nudziarstwem - i vice versa.

autor: PMB, data nadania: 2008-09-28 16:34:47, suma postów tego autora: 1628

PPP po raz kolejny zdemaskowane przez czujnych obywateli

Organizując obóz w nieistniejącej miejscowości dla nieistniejących działaczy nieistniejącej młodzieżówki, PPP chciało odwrócić uwagę od prawdziwej lewicy, prężnie działającej pod wodzą marszałka Leppera, która zamiast zajmować się heretykami, gejami i puszczalskimi kobietami odważnie głosuje za obniżeniem stawki podatku dla najbogatszych z 40 do 32%

autor: jra, data nadania: 2008-09-28 19:34:49, suma postów tego autora: 540

Drogi Durango 95

"Proszę o informację, gdzie w woj. świętokrzyskim znajduje się miejscowość SIELPA. Odpowiem od razu: nie ma takowej."

Ale się ubawiłem. Rozumiem, ze może nie jesteś zwolennikiem PPP, ale najpierw zastanów się co piszesz, a nie wal głupot. Dwa lata temu w niejakiej Sielpi Wielkiej, znajdującej się jakieś 10 km od miejscowości Końskie w woj. świętokrzyskim spędzałem wakacje, więc nie wciskaj nam kitu. Jeśli nie wierzysz, to sprawdź na np. zumi.pl

autor: popkorn667, data nadania: 2008-09-28 20:05:34, suma postów tego autora: 4

popkorn667

spędzałeś wakacje w miejscowości Sielpia (bo taka istnieje nieopodal Końskich), nie zaś Sielpa, jak podano w pierwotnej wersji njusa (już poprawionej).

autor: Durango 95, data nadania: 2008-09-28 20:08:36, suma postów tego autora: 3848

jra,

powiedz nam lepiej, ilu członków ma młodzieżówka PPP i co dotychczas ona zdziałała poza "obozem" i chyba 3 oświadczeniami, co stanowi imponujący dorobek na bodaj 2 lata istnienia.

autor: Durango 95, data nadania: 2008-09-28 20:16:08, suma postów tego autora: 3848

Sielpia

Tak na marginesie: właściwa Sielpia Wielka to osada przy Muzeum Techniki NOT z Warszawy. Tereny na których zlokalizowane są ośrodki wczasowe to Sielpia Letnisko z ulicami o letniskowych nazwach. Zaś rozlewia Czarnej (Koneckiej) i Czarnej Taraski to Siepia Mała.

@ popkorn667: nie od "miejscowości" Końskie, lecz od Końskich. Końskie to ważny dla tamtych stron ośrodek miejski, a także wciąż istotny ośrodek przemysłowy (tradycyjnie odlewnictwo, a ostatnio także przemysł mineralny - Ceramika Opoczno, Ceramika Paradyż, Ceramika Końskie).

autor: Bury, data nadania: 2008-09-28 20:59:46, suma postów tego autora: 5751

Durango

2 lata istnienia powiadasz ? ciekawe ;) Jak widzialem jedynym oficjalnym zaczątkiem Mlodziezowki PPP był zjazd w kielcach z maja tego roku....ale może ty jesteś jasnowidzem i widziałeś cos innego....czujny detektywie i tropicielu spisków :)

Ps działalnosc to nie tylko to co ukaże się na lewica.pl ale takze prosta robota zwiazkowa czy praca społeczna którą nie trzeba sie chwalic na kazdym kroku, bo znowóż bylo by sie oskarżonym o megalomanie....ale nie wiedziałes o tym ? zaiste dziwe, ty wszystko wiesz :O

autor: Scyzoryk, data nadania: 2008-09-28 22:02:11, suma postów tego autora: 158

Scyzoryk,

to może powiesz mi, dlaczego w Wikipedii pod hasłem PPP jest link (obecnie niedziałający) do informacji o młodzieżówce PPP na stronie PPP, zawierający w swej nazwie datę umieszczenia, która to data brzmi: 27.03.2007.

Tu masz link o "działaniach" młodzieżówki PPP z 25.10.2007:

http://www.lewica.pl/index.php?id=15014

A tu o decyzji powołania młodzieżówki z dnia 1 lutego 2007:

http://www.lewica.pl/index.php?id=12809

Jak widzisz, nie trzeba tropić spisków - wystarczy dobra pamięć, by sobie poradzić z pisaniem przez was historii od nowa w miarę potrzeb. Ale rzeczywiście pomyliłem się - nie 2 lata, lecz 1 rok i 20 miesięcy.

autor: Durango 95, data nadania: 2008-09-28 22:32:21, suma postów tego autora: 3848

Durango,

a co ja jestem, informacja? Mam to gdzieś, ilu mają członków i co robią. Nie należę i nie będę do nich należeć. Śmieszy mnie tylko twoje szukanie dziury w całym, oblane sosikiem spiskowej teorii dziejów. A tak na marginesie, to kilka miesięcy temu przeprowadzili (wraz z młodzieżówką SdPL) w Krakowie akcję informowania pracowników restauracji i pubów o przysługujących im prawach w kodeksie pracy. Dla ciebie to pewnie nic, ale gdy tak pomyśleć o innych młodzieżówkach, choćby SLD czy PO, które mają nieraz po kilka tysięcy członków, a nic nie robią, to nawet to wydaje się niezłym osiągnięciem.

autor: jra, data nadania: 2008-09-28 22:59:35, suma postów tego autora: 540

och, ale spostrzegawczy ;)

jak wpspominałem dobry detektyw wsio znajdzie..tlyko gorzej z czytaniem ze zrozumieniem ;)

http://www.lewica.pl/index.php?id=12809
"Postanowiono również o powołaniu młodzieżówki, "
Postanowić a powołać...ciekawe czy te słowa są jednoznaczne :)
link kolejny odnosi się róznież do grupy zakladajacej mlodziezówke, a nie bezpośrednio założoną formacje.

Młodziezówka zalozona formalnie została niedawno, wlasnie w Kielcach, co też zostało opisane. Natomiast jej działnia bedą widoczne nawet dla Ciebie...bo i wiadomo, na zakładach pracy, przy strajkach czy wśród lokatorów nie bywasz i nie widzisz nic...znów mnie zawiodłeś.

autor: Scyzoryk, data nadania: 2008-09-28 23:04:40, suma postów tego autora: 158

Scyzoryk,

to powiedz mi, dlaczego w październiku 2007 owa ponoć nieistniejąca jeszcze wówczas (bo twierdzisz, że powstała w maju 2008) organizacja wydała wraz z PPP oświadczenie ws. studiów, do którego link podałem? Czyżbyśmy mieli do czynienia z cudem?

Jra: na czym polega "sosik spiskowej teorii" w zwróceniu niekompetentnemu "dziennikarzowi" uwagi, że błędnie napisał nazwę miejscowości? Bo mi się wydaje, że to raczej ty w zwykłym zwróceniu uwagi na błąd nazewniczo-geograficzny dopatrujesz się jakiegoś szeroko zakrojonego spisku w moim wykonaniu.

autor: Durango 95, data nadania: 2008-09-28 23:13:47, suma postów tego autora: 3848

Dajcie trollowi luz!

Dzien dobroci dla trolla. Niech wygaduje ile chce glupoty nt. PPP. Niech gada co mu slina na jezyk naniesie. Wazne: nie odpowiadac, nie karmic trolla. Niech opowiada glodne kawalki - i sam bedzie rownie glodny!

Killa trolla!
Trolla killa!

autor: i-am-the-killer-of-trolls, data nadania: 2008-09-28 23:25:38, suma postów tego autora: 25

Tak czy siak od października 2007 do września 2008 to nie są 2

lata.

Zresztą OM PPP nie powinna powstać. Jeśli powstała w październiku 2007 to tak długo istnieje i "nic nie zrobiła" a jeśliby powstała niedawno to była by zmałpowaniem OM NL.

I tak źle i tak nie dobrze.

autor: A.Warzecha, data nadania: 2008-09-28 23:36:40, suma postów tego autora: 2743

i-am-the-killer-of-trolls

moje "głodne kawałki" są oparte na faktach z tak wiarygodnych źródeł, jak portal lewica.pl oraz strona internetowa PPP. Czyżbyś podważał wiarygodność tych źródeł, bo zawierają fakty niewygodne dla ciebie i twojego przyjaciela? A może masz ochotę podyskutować sobie z "głodnymi kawałkami" nt. Sielpi, zawartymi w atlasie geograficznymi lub encyklopedii? Do dzieła, w rewizjonizmie historycznym masz zdaje się sporą wprawę.

autor: Durango 95, data nadania: 2008-09-28 23:57:32, suma postów tego autora: 3848

-am-the-kller-of-trolls

Jak doskonale wdzce, ow troll ne ma do powedzena nc poza zupelne neznaczacym blahostkam. Jesl przez brak jednej ltery w nazwe w atlase zabladzlbysce podczas podrozy po wojewodztwe swetokrzyskm, to pod zadnym pozorem ne bojkotujce trolla!

autor: i-am-the-killer-of-trolls, data nadania: 2008-09-29 00:12:20, suma postów tego autora: 25

Ciekawe

Jak za sprawą dwóch zwalczających się frakcji komentatorów wydarzenie o minimalnym wpływie na działania radykalnej lewicy, o którym z samej notki dowiadujemy się bardzo mało, urasta do rangi najgoręcej komentowanego spośród ostatnich newsów.

autor: Cisza_, data nadania: 2008-09-29 01:10:12, suma postów tego autora: 2083

Oj Durango Durango....

Półtora roku temu nie powstała młodzieżówka jako taka, a jedynie coś w rodzaju grupy inicjatywnej. Wszystko było improwizowane, nie było władz, strony ani żadnych struktur, a członków pozyskiwano kanałami prywatnymi. Jak już wypomniałeś w tym czasie były 1 czy 2 "akcje" sygnowane szyldem mppp. Byla juz wtedy pewna w miarę zorganizowana grupa ludzi(jednak dalej bez paru formalnych rzeczy, która wolala się sygnować już jako mppp, niz jakaś " grupa ludzi,ktorzy za pare miesiecy przeksztalca sie w oficjalna juz om ppp". Pół roku temu mlodziezowka powstala oficjalnie, ze wszystkimi formalnosciami. Jest to granica nieco formalna, "biurokratyczna" ale jednak istotna, gdyż pozwoliła uporządkować ważne sprawy.Stad nie dziwie sie innym osobom, ktory wdaly sie z toba w dyskusje.Większość czasu działacze występują pod szyldem ppp i sierpnia, ale myślę iż twa uwaga o braku lansu zostanie doceniona i wykorzystana.Relacja o samym obozie jest troche łysa, dlatego polecam więcej informacji zaczerpnąć z nowo powstałej strony mlodziezowki: om.partiapracy.org . Gwarantuje ci Durango, że u nas nie ma ofiar twojego hobby tj. twoich dawnych politycznych kumpli z którymi toczysz prywatną wojenkę, wiec zamiast narzekać mógłbyś przyłączyć się do lansowania om ppp i wrzucić baner na swoją strone :))))

autor: Saint_Just, data nadania: 2008-09-29 11:20:59, suma postów tego autora: 201

Saint Just,

ale po co was reklamować - przecież wy kroczycie od sukcesu do sukcesu już tyle lat, że reklamowanie was przez moją niszową gazetkę nie ma żadnego sensu. Spodziewam się, że w roku 2009 przekroczycie w wyborach do PE magiczny próg 1%, a później już będzie z górki, czyli za jakieś dwa lata spodziewam się rewolucji proletariackiej w Polsce i desantu wenezuelskich komandosów.

autor: Durango 95, data nadania: 2008-09-29 15:58:57, suma postów tego autora: 3848

.

Żałosna młodzieżówka PPP - podajrzanych socjaldemokratów nacjonalistycznego chowu. Kolejna grupka lewicowych antykomunistów.

autor: Roux, data nadania: 2008-10-02 06:39:17, suma postów tego autora: 180

Dokladnie !!

w dodatku żydzi, masoni i cykliści...

autor: Scyzoryk, data nadania: 2008-10-02 11:52:45, suma postów tego autora: 158

Scyzoryku,

a co mógłbyś rzeczowo odpowiedzieć na stwierdzenia Roux?

autor: ABCD, data nadania: 2008-10-02 15:06:01, suma postów tego autora: 20871

ABCD

a cóż tu rzeczowo odpowiedzieć....głupocie tylko się przyklaskuje ;)
Kto pozna, sam się przekona jaki kto jest. Proste :)

autor: Scyzoryk, data nadania: 2008-10-02 16:47:25, suma postów tego autora: 158

.

Scyzoryk - a co może PPP Ziętka i Olszewskiego nie ma nacjonalistycznej przeszłości ? Chyba Pan żartujesz ! Jeszcze pare lat temu byli kumplami Le Pena i NOP-u.

autor: Roux, data nadania: 2008-10-02 20:36:27, suma postów tego autora: 180

Roux

Przede wszystkim przeszlośc to jedno i bywa, że popełnia się błędy, najważniejze by sie na nich uczyć, czyż nie ? A przyszłosć/teraźniejszosć...znasz moze poglady czy osobiscie tych "nacjonalistów" dziś ? Jakieś dowody, że dziś nie są w pełni lewicowi ? cytaty może, nagrania wypowiedzi ?

"Kolejna grupka lewicowych antykomunistów"
Jakieś dowody, cytaty ? ;)

Dalej nie komentuje...nie karmie trola

autor: Scyzoryk, data nadania: 2008-10-02 20:57:24, suma postów tego autora: 158

.

A co ? Może PPP to partia komunistyczna ? Hehehe... Co najwyżej złajdaczona socjaldemokracja.

autor: Roux, data nadania: 2008-10-02 21:03:06, suma postów tego autora: 180

Roux,

pleciesz bzdury. Oto kilka przykładów twojego "ekonomicznego zarządzania prawdą" (czyli, mówiąc wprost, kłamstw):

1) PPP utrzymuje kontakty z grupą europarlamentarzystów GUE/NGL, która - tak się dziwnie składa - w większości składa się z różnych post- lub nie post- komunistycznych posłów z takich ugrupowań jak KP Grecji, KP Francji, KP Portugalii itd.

2) redaktorem naczelnym tygodnika PPP jest ktoś, kto sam nazywa siebie "posttrockistą", a jednym z publicystów jest wychowanek francuskich trockistów. Ponadto facet, który pisuje dla nich na temat spraw zagranicznych, jest zagorzałym fanem KP Czech i Moraw i w co drugim artykule cytuje ich partyjny dziennik. Czy potrafisz to jakoś połączyć z antykomunizmem?

3) Nie dalej niż parę miesięcy temu Ziętek pojechał z delegacją do Francji i przemawiał przed działaczami LCR - awangardy tamtejszych troków, próbującej teraz stworzyć Nową Partię Antykapitalistyczną (czemu z zapałem kibicuje tygodnik PPP). Czy antykomunista przemawiałby do komunistów, nawet antystalinowskich?

Dla jasności dodam, że sam nie jestem komunistą, czego i tobie życzę.

autor: jra, data nadania: 2008-10-02 21:16:42, suma postów tego autora: 540

.

A ja komunistą jestem i nie uważam mienszewików stalinowskiego czy pseudotrockistowskiego chowu za komunistów.

autor: Roux, data nadania: 2008-10-02 21:27:59, suma postów tego autora: 180

Tak tak wiem

Komunistów w skali Polski jest 15 i wszyscy są w Spartakusowskiej Grupie Polski, natomiast w skali Świata jest ich może 100 i wszyscy należą do Międzynarodowej Ligi Komunistycznej, prawda?

Reszta to "pseudotrockiści, pseudokomuniści i inne podejrzane typy" istniejemy tylko po to żeby od was prawdziwych kupować gazetki w którym prawie każdemu rzeczownikowi towarzyszy min 4 przymiotniki.

Oh tak!

autor: A.Warzecha, data nadania: 2008-10-03 22:39:54, suma postów tego autora: 2743

Dodaj komentarz