Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Unia Lewicy III RP: Referendum TAK, ale nie tylko o służbie zdrowia

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Bardzo przepraszam,

ale po co komu Unia Lewicy III RP? Jaka z niej "Unia"? Mało już mamy partii na lewo od SLD? Jedyna osoba, którą z nimi kojarzę, to M. Wieczorkowski (mam nadzieję, że nie przekręciłem nazwiska), który współogranizował ostatnie demo antywojenne w Warszawie (marzec), a w stanie wojennym
(podobno) zasłynął tym, że rzucał w zomowców cegłami. Może by tak zaproponować mu start z listy PPP (innej alternatywy nie ma) i godnie wyprowadzić sztandar UL III RP?

autor: jra, data nadania: 2008-10-08 22:07:12, suma postów tego autora: 540

3 X TAK.

1. TAK - jestem za tym, żeby kobieta miała prawo do dokonania aborcji na własne życzenie do 12 tygodnia trwania ciąży.

2. TAK - jestem za referendum w sprawie tarczy antyrakietowej.

3. TAK - jestem za wypowiedzeniem umowy wiążącej Polskę ze Stolicą Apostolską zwana Konkordatem.

Jestem za referendum w tych istotnych dla społeczeństwa pytaniach. Zdecydowanie nie chcą amerykańskiej bazy, tak jak nie chciałem rosyjskich baz. Pogodzę się z tym, jak społeczeństwo zadecyduje. A Kaczyński jak myśli poważnie o reelekcji, to powinien wyrazić zgodę na te trzy pytania w referendum.

Józef Brzozowski Żory.

autor: kaktusnadłoni, data nadania: 2008-10-09 13:52:33, suma postów tego autora: 441

Proponuję

rozmyć temat prywatyzacji służby zdrowia w jeszcze 100 innych tematach, sporach i konfliktach. To najlepszy sposób, żeby pod pozorem lewicowości wysługiwać się liberałom-prywatyzatorom z PO.

autor: Durango 95, data nadania: 2008-10-09 15:40:28, suma postów tego autora: 3848

...

A co maja bazy albo aborcja tutaj do rzeczy? Bornmy publicznej sluzby zdrowia i domagajmy sie referendum w tej sprawie. to jedna z nielicznych rzeczy,. ktora powinna laczyc cala lewice. A tu prosze, referendum jest zle, bo "nioe laczy spraw obyczajowych i gospodarczych" :-)))

autor: wojtas, data nadania: 2008-10-10 09:55:37, suma postów tego autora: 4863

Dodaj komentarz