informacja, która rzuca nieco światła na przyczyny niewielkiej liczebności pikiet:
http://www.obywatel.org.pl/index.php?name=News&file=article&sid=10523
najbardziej zastraszeni i najbardziej zagrożeni dlatego powinny ich wspierać inne braże z tych samych związków zawodowych które pokażą że nawet jak sami pracownicy Citibanku nie mogą się upomnieć o swoje to ich towarzysze to zrobią.
Pracownik ochrony, który niejako z definicji powinien być silny i ODWAŻNY, nie ma ODWAGI upomnieć się i SWOJE.
Więc chroni za nędzne grosze cudzego badziewia, goni jakiegoś bezdomnego kradnącego bułkę w supermarkecie, dopada drobnego złodziejaszka włamującego się do magazynu z mopami, łapie wandala rysującego gwoździem 15 letnią toyotę, chroni depozyty drobnych ciułaczy (bo grube ryby mają konta szwajcarskie)... - naraża swoje zdrowie, czasem życie...
Tak, jest silny, zwarty i gotowy za tysiąc złotych miesięcznie. A jak jest słabszy i niedysponowany (nie mylić z dyspozycyjnością!), bo śpi 4 godziny na dobę, to nawet za dwa tauzeny przypilnuje cudzego barachła!
Nie może być ODWAŻNY PRYWATNIE i postawić się bezczelnemu złodziejowi-"pracodawcy", bo w domu ma dzieci i często niepracującą żonę.
KURWA!!! Co z nami zrobiono???
(_*_)
tak tu hyjdlo sie oburzacie, a jak sie jedni robotnicy ze stoczni upomnieli o swoje to do dziś ich przeklinacie.
nie oburzam się na robotników ze stoczni, tylko na "elity", "doradców", noblistę i generała. Więc nie manipuluj, bo takie numery może przejdą u jlibera i kilku innych prawackich głąbów. U normalnych czytelników budzą odrazę, ciuliku...
(_*_)
nono, czego to sie człowiek nie dowie... a "ciulika" sobie daruj, w końcu to nie podstawówka i chyba należałoby być na poziomie nieco wyższym, nie sądzisz?
"chyba należałoby być na poziomie nieco wyższym"
To dotyczy przede wszystkim ciebie.
a nie dla kogoś, kto komentuje mnie tekściorem "sraty taty", prawicowy przybłędo i zwykły prymitywny kłamco.
TAK, STRAJKI STOCZNIOWCÓW BYŁY UZASADNIONE.
Jeśli dowiedziałeś się tego dopiero teraz, to niestety zasługujesz, by traktować cię jak ciulika z podstawówki (na robotniczym Śląsku to nie epitet, to konstatacja m.in. czyjegoś niedołęstwa - tu, umysłowego)...
I będziesz dla mnie ciulikiem dopóty, dopóki nie zacytujesz, gdzie ja przeklinałam robotników. Nie zacytujesz, wiesz o tym, prawicowy lumpie...
.
nie oczekuj cytatów, bo skąd mam co je wziąć? wyszukiwarka lewica.pl dziła jak każde osiągnięcie lewicowe, czyli nie bardzo, a nie spodziewaj sie ze zapisuje sobie wszystkie twoje komentarze.
wyzywiska naprawde sobie daruj- zachowujesz sie jak gimnazjalistka w okresie buntu i sie ośmieszasz
a tak miedzy nami to ja potrafie kląć lepiej i gdyby nie to, że uważam takie zachowania za głupote to byś nie miała szans w pojedynku na wyzwiska :P
a czego chcesz od mojego poziomu? zauważ że ja nie używam w stosunku do rozmówcy epitetów ani nie kwestionuje zdolności umysłowych hyjdli, mimo że na podstawie tego co pisze byłoby to usprawiedliwione
bo choćbyś się zebździł pod siebie, to ich nie znajdziesz, bo ich nie ma. Są twoje śmierdzące insynuacje, którymi pierdzisz, sądząc że się do mnie przykleją. Pomyliłeś mnie pomyleńcu z inną użytkowniczką albo celowo manipulujesz, prawacki palancie.
Moich komentarzy nie zapisuj, ale i nie przypisuj mi słów, których ja NIGDY nie powiedziałam i nie powiem. Więc najlepiej zrobisz jeżeli odczepisz się ode mnie, portalowy matołku.
Wyzwisk sobie nie daruję, bo swoim pierwszym ewidentnie kłamliwym komentarzem zasłużyłeś na jeszcze większe, tylko pierwszą wersję ocenzurował mi moderator. Może tym razem puści, bo dalej brniesz niszowy oszczerco i prawicowy przygłupie.
A tak między nami to jeżeli chcesz się do kogoś przyczepić, to właśnie z uwagą śledź jego komentarze, by na kompletnego idiotę nie wyjść i właśnie gnojka oczerniającego innych.
Baw się sam, albo z kimś kto pozwoli sobie na twoje parszywe zaczepki, ode mnie się owal, podwórkowy ciuliku...
Zrozumiałeś, fiutku? Przeprosin nie oczekuję. Przeproś sam siebie, za całokształt, pajacu...
(_*_)
bo żyłka ci pęknie z tej nienawiści. widzę że okrutnie się przejęłaś, pooddychaj spokojnie, może przejdź się na spacer.
ale naprawdę nie widzisz że zachowujesz się jak przygłup? Naczytałeś się paru bzdetów i próbujesz na siły zawsze z nimi wyskakiwać,
Jak nie budapeszt 56, to czechosłowacja 68, to jakaś komunistka co odziedziczyła portret no a teraz wyskakujesz że myśmy to pewnie własnoręcznie tłukli stoczniowców.
A mieli prawo strajkować, śmiem twierdzić że gdyby widzieli co A.D 2008 będzie z ich zakładami to by podejrzewam Geremka i Wałęsę do morza wywalili.
"no a teraz wyskakujesz że myśmy to pewnie własnoręcznie tłukli stoczniowców"
pokaż mi konkretnie cytat gdzie zasugerowałem coś choćby odlegle podobnego.
"na robotniczym Śląsku to nie epitet, to konstatacja m.in. czyjegoś niedołęstwa - tu, umysłowego"-powaznie?
piekne slowo tak melodyjne,niech sie schowa cielecina..ciulik..ciulik ... juz je polubilem :))dzieki za wzbogacenie mojej polszczyzny :)) ide podenerwowac paru znajomych z polski:)
Ochroniarsko, miejsko, ... itp.
Liczy się tylko koperta "pod stołem"...
I nikt tego nie udowodni i nikt nie będzie miał "pretensji"
Miłej pracy !!!