świetna inicjatywa, ciekawe co na to tow. Nowicki? Pewnie uzna to za kolejny burżuazyjny pomnik
100 proc. poparcia
Nie dowiesz się niestety co by na to powiedział Michał Nowicki, bo LBC padła ofiarą antykomunistycznych represji państwa kapitalistycznego.
Krzywda jednego jest krzywdą wszystkich!
Precz z burżuazyjną cenzurą!
z tego co wiem Daszysnkiego i tak by uznał za zdrajce lewicowych ideałów
Nie ma się zbytnio czym ekscytować. Daszyński et consorces to zaledwie ulepszacze kapitalizmu.
List podpisałem, polecam znajomym.
ps. Oczywiście dla wielu lewaków Daszyński to tylko "lokaj burżuazji" i archetyp "neoliberalnego socjaldemokraty", ale poczekajmy. Zobaczymy jakim gównem tym razem obrzucą symbol polskiego socjalizmu.
A mnie ciekawi, co Daszynski mial wspolnego z Dominiakiem - pomyslodawca utworzenia specjalnej policji mysli. Chyba niezbyt wiele.
pana prezydenta Kaczyńskiego żyje i zwycięża :-). Zresztą spodziewać się świeżej myśli po SDPL to jak liczyć że świnia przestanie się tarzać w błocie.
...a dla mnie to kolejny przykład paraliżu w jakim od samego początku znajduje się sdpl (i sld...), i jeśli to ma być odpowiedź na "politykę historyczną" prawicy, to współczuję. [do samego daszyńskiego nic nie mam; gdyby żył pewnie wyśmiałby takie inicjatywy - znał wagę rzeczywistych problemów i pomysłów na politykę mu nie brakowało].
"W III RP też bym jarał", "Też bym z demokratami.pl rozbił pisowskie państwo policyjne" czy "chłopak i chłopaczyna normalna rodzina"?
ulegał ideologicznej hegemonii patriarchatu. Klęskę PPS w pierwszym wyborach po odzyskaniu niepodległości tłumaczył m.in. przyznaniem prawa wyborczego kobietom.
na razie ma rondo i salę w sejmie - też nieźle.. a ile pomników lewicowym bohaterom historycznym postawił eseldówek za swoich rządów?