Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Soros: Koniec kryzysu?

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Podoba mi sie komentarz do tej informacji

Gorsze życie ludzi, których kapitaliści zatrudniają, to tylko skutki uboczne kryzysu. Taka jest i zawsze była istota kapitalizmu. Przynajmniej nie owijał wełny w bawełne. Powiedział to co myśli i co robi, czyli prawdę. "Skutkami obocznymi" czyli życiem robotników nigdy się nie przjmował...

autor: steff, data nadania: 2008-11-11 16:43:47, suma postów tego autora: 6626

No, jak sam Soros powiedział :)...

Soros wystąpił bardzo przytomnie i racjonalnie.
Znaczy to mniej więcej:
Kryzys się kończy, dalszych spadków na giełdach nie będzie,
proszę spokojnie wracać na giełdy i znów napełniać wymię, które my w odpowiednim czasie wydoimy :).

autor: Adrem63, data nadania: 2008-11-11 17:39:31, suma postów tego autora: 2307

Żyć nie umierać...po kryzysie ekonomicznym...

Dla niego masowe zwolnienia w zakładach pracy czy intensyfikacja wyzysku to "skutki uboczne".
I to jest idol części środowisk..."lewicy" czy tzw. alterglobalistów...
To tak jakby Balcerowicza uznać za propagatora marksizmu gdyż uczył się on "szkoły marksistowskiej" na tzw. partyjnej uczelni.

autor: Andrzej Kot, data nadania: 2008-11-11 18:10:58, suma postów tego autora: 800

Dziwne.

Jestem alterglobalistą, ale jakoś nigdy nie uważałem Sorosa z a swojego idola. Szkoda że pan Kot nie raczył mnie poinformować o tym, że źle robię, wcześniej :)))

autor: CHErwona Wolność, data nadania: 2008-11-11 21:28:37, suma postów tego autora: 387

"węgiersko-żydowskiego pochodzenia" to język z marca'68

Dobrze żeście nie dali w nawiasie "prawdziwego" nazwiska.

autor: west, data nadania: 2008-11-12 21:38:35, suma postów tego autora: 6717

@ west

http://pl.wikipedia.org/wiki/George_Soros

To znaczy, że to hasło wiki stworzyli poplecznicy Moczara? :)

autor: .gk, data nadania: 2008-11-13 01:34:50, suma postów tego autora: 20

Bez

Nie jestem "panem" Kotem jak już coś...
Natomiast na razie żadnych szczególnych osiągnięć ruch tzw. alterglobalistów na swoim koncie niema.
Sama nazwa "alterglobalizm" natomiast dobrze sprzedaje się w kapitalistycznych mediach a na ogół osoby identyfikujące się z tym ruchem przedstawia się jako "niepoprawnych idealistów", co być może kiedyś przejdą na "właściwą" stronę barykady...

autor: Andrzej Kot, data nadania: 2008-11-13 00:29:32, suma postów tego autora: 800

Andrzej Kot

Skąd wiadomo, że Soros jest idolem alterglobalistów ?

autor: Adrem63, data nadania: 2008-11-14 11:26:10, suma postów tego autora: 2307

Dodaj komentarz