- amerykańska agentura w Polsce
Co ma z tym wspólnego Radio Maryja? Sorry, ale nie łapę.
Myślałam, że ino ja nie łapę...
.
bowiem nie przypominam sobie protestów, kiedy niemieckie tabloidy obrażały Kaczyńskiego. W końcu to I Osoba w Państwie, chyba, ze panowie z tej partii poza jednym z członów nazwy nie mają nic wspólnego z polskością. Skoro tak bronią godności Obamy, to czy też zorganizują protest pod gmachem MSZ za wypowiedź R.Sikorskiego w której to wypowiedzi Sikorski, w formie wprawdzie żartobliwej, nawiązywał do polskich korzeni Obamy, bowiem któryś z jego przodków zjadł polskiego misjonarza.
Pismakom wiele uchodzi. Od ministra i posła wymaga się chyba więcej, nie sądzisz, poznańczyk?
Nigdy nie miałam dobrego zdania o afgańskim "rambo", ale nawet mnie zaszokował swoim prymitywizmem. Ja się autentycznie wstydzę, co rzadko mi się zdarza. Cóż, chamstwo zawsze jak gówno wypływa na wierzch...
.
Jest nas już trójka, bo ja też jakaś nie łapiąca.
Najśmieszniejsze, że oni pod tym radyjkiem do panów najwyższych urzędników się zwracali. No zgłupieli czy co?
I na koniec jedna refleksyjka rymowana.
Lewandowski się nie wstydzi
W Rydzyku smród wszelki widzi
I Filemon wszedł w łatwiznę
(Widać wiotką łba tężyznę)
Wrzeszczą, trzeszczą moralniaki
Z centrolewicowej paki:
"Obskurantyzm to światowy!"
"Skończcie z chamstwem, tnijcie głowy!"
Pokrzyczeli, zdarli krtanie
Licząc na medialne danie.
A tymczasem gdzieś w Polonii
Dalej swój obcego goni.
Teraz morał, drogie dziatki
Z tej pseudo-liberty jatki:
Kto rasizmu nie rozumie
Ten sprzeciwić się nie umie
Wali ślepo w symptom zła
Miast strukturę rwać do dna
Lecz w tym taki jest ambaras
By walczyć i myśleć naraz.
Górski jest człowiekiem Rydzyka w sejmie i to jego podszepty spowodowały erupcję idiotyzmów w stylu: intronizacja Chrystusa Króla, modlitwa o deszcz w sejmie, stadion narodowy. Kto nie mieszkał w Toruniu nie poczuje tego klimatu ze św. Józefa i Żwirki i Wigury... To trzeba zobaczyć na własne oczy.
Bez przesady, bez przesady.
Zgłupieli juz całkiem. Czy mozna protestować pod RM bo jest popierane przez PiS czy odwrotnie?
jesli tak to ja wg tej samej logiki zaprotestuję bo mi się filmy nie podobają w TVN pod biurem poselskim bo TVN słuzy PO.
ZASADNICZE PYTANIE
CZEMU TO SDPL NIE PROTESTUJE POD TVN WYBORCZĄ I INNYMI GADZINÓWKAMI PRZECIW KŁAMSTWOM I NACHALNEJ PROPAGANDZIE JAKĄ UPRAWIAJA TE "nIEZALEZNE" MEDIA?
I tyle.
Cóż, taki protest to dla SdPl jak splunięcie. Żadne radykalne czy jakoś szczególnie głęboko etyczne posunięcie. Dość głupkowate wręcz - walka z symptomem zamiast z systemem (choćby z historyczno-kulturową i ideologiczną strukturą rasistowskich taksonomii oraz mechanizmów społecznej i geopolitycznej dominacji wytwarzających rasistowskie schematy poznawcze). Jestem zdziwiona, bo zdaje się, że w SdPl i obok są ludzie, którzy rozumieją więcej niż wynika z tego newsa.
Sa tacy, ktore za wszystkie nieszczescia na swiecie winia Zydow. Sa tez tacy, ktorych zdaniem za cale zlo na swiecie odpowiedzialny jest pewien ksiadz z Torunia. Jak dla mnie obie postawy sa siebie warte.
Skoro nie chce i nie musi to wszystko jasne. ja zreszta nie mam złudzeń.
Ja na twoim miejscu sam bym poszedł pod ten TVN czy GW i rozpoczął protest, skoro tak bardzo ci na nim zależy.
Kiedys trzeba bedzie zrobić jakąś akcje pod siedzibami tych gadzinówek. a nie wiem czy związkowcy w sile kilku tysiecy nie powinni pójść i "podziekować" panom propagandzistom za ten bezmiar kłamstw, opluwania ludzi pracy, szerzenia nienawisci do robotników, te komentarze pełne kpin i pogardy.
masz rację. Zaapeluję do naszych central żeby taka akcję wspólnie zrobić pod TVN, Polsatem i GW
nie tylko zrobić tam manifestację, ale wręcz rozpie.dolić ich siedziby. Nie jestem pewien, ale zdaje się, że coś podobnego miało miejsce w ubiegłym roku w Budapeszcie.
dokonał bym takiego aktu twórczej destrukcji.
ITI pali się siala lalala....nawet przyspiewka na okoliczność gotowa