Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Polacy o skutkach okupacji Iraku

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

CORAZ BEZPIECZNIEJ !!!

Im więcej naszych wojsk "okupacyjnych" poza naszymi granicami, tym bardziej czuję się bezpiecznie. Wiem, że dywizje pancerne nie będą pustoszyły kraju, że Oddziały policyjno-okupacyjne nie będą mordowały ludzi, że nikt nam nie narzuci swojej woli polityczno-wychowawczej i że zawsze będziemy "tymi dobrymi".
Martwi mnie tylko to, że jakiś "szaleniec", nie mający tej wiedzy o polityce, co ja, wpadnie do hipermarketu, obwiązany granatami i zabije kilkadziesiąt osób po to tylko, by w telewizji podano, że "zaprotestował".
JAK TAK MOŻNA !!!

autor: Dracul, data nadania: 2008-11-29 01:10:40, suma postów tego autora: 341

Demokracja zachodnia

Jest fasadą. W sprawach istotnych dla Rządu Światowego zdanie mieszkańców prowincji nie liczy się.

autor: Panek, data nadania: 2008-11-29 03:33:42, suma postów tego autora: 896

Trybunał Konstytucyjny.

Myślę, że tych co zadecydowali o wysłaniu Wojska Polskiego do Iraku powinno się postawić przed Trybunałem Stanu.
Ja bym nie chciał posądzać ich o działanie na szkodę Polski, wolałbym aby to osądził niezależny od partyjniactwa sąd.
Józef Brzozowski Żory

autor: kaktusnadłoni, data nadania: 2008-11-29 10:33:43, suma postów tego autora: 441

Trybunał Konstytucyjny

to nie żaden niezawisły sąd, tylko zespół nominowanych przez polityków osób mających uzasadniać ich antyspołeczne poczynania.
Przykłady: wyrok uznający zgodność z Konstytucją konkordatu i drugi skazujący na śmierć kilka milionów Polaków, pacjentów szpitali publicznych, w imię interesu spekulantów zw. "inwestorami".

autor: cetes, data nadania: 2008-11-29 12:20:55, suma postów tego autora: 633

Sądy...

Zgadzam się z przedmówcą, że tzw "Piąta Władza", jak sama nazwa wskazuje , jest powiązana z bieżącą polityką. Choć nie ma dowodów "materialnych" na powiązania władzy, to jednak rzeczywistość historyczna i obecna pokazuje, że sądy orzekają zawsze na korzyść aktualnej władzy i wytycznych politycznych, za nic mając zasady prawa, na których podstawie powstały szczegółowe kodeksy!

autor: Dracul, data nadania: 2008-11-29 19:32:31, suma postów tego autora: 341

Dodaj komentarz