Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Węgry: Demonstracja antyrządowa

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

jakie jeszcze transparenty?

znając panujący na węgrzech opozycyjny klimat, obawiam się, że mogły tam również być transparenty z mapą węgier sprzed 1919, portrety horthego, czy inne pokrewne atrakcje...

autor: tyvodar legocki, data nadania: 2008-11-30 15:54:02, suma postów tego autora: 849

tyvodar,

czyli broniłbyś demokracji liberalnej na Węgrzech przed populistycznymi protestami?

autor: ABCD, data nadania: 2008-11-30 17:10:21, suma postów tego autora: 20871

tyvodar

Nawet jeśli - to co z tego? Najważniejszym jest walić w demoliberalizm. Ja też bym wolał, by odbywało się to pod czerwonymi flagami, a nie mapami sprzed Trianon, ale - lepszy rydz niż nic.

Mam jakieś takie przeczucie, że Madziaria będzie pierwszym krajem tej części Europy, gdzie system runie.

autor: Bury, data nadania: 2008-11-30 19:19:24, suma postów tego autora: 5751

Widać wielki kryzys przed węgrami

Ale wątpliwe aby system upadł

autor: Czerwony Adam, data nadania: 2008-12-01 12:21:27, suma postów tego autora: 1003

...

jak na razie tylko sobie spekuluje - nie widziałem zdjęć z demonstracji, a ni relacji innych niż powyższa. nie lekceważyłbym jednak zagrożenia skrajną prawicą - jak łatwo społeczne protesty przekształcają się w zdegenerowane niewiadomoco znamy chociażby z historii włoch i niemiec, a i polska po 1980 coś wie na ten temat..

nie wymagam czerwonych flag - mogą być państwowe (nawet z dziurą w środku), byle nie wznoszono tam haseł nacjonalistycznych i rewizjonistycznych...

autor: tyvodar legocki, data nadania: 2008-12-01 13:40:58, suma postów tego autora: 849

.

"Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,
Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában!"

"Wierzę w Boga, w Ojczyznę, w wiecznej prawdy trwanie
Że sprawiedliwości zadosyć się stanie
Wierzę w dawnych Węgier świetne zmartwychwstanie"

W sumie lepsze to niż "szeroka płaszczyzna dialogu". Tym bardziej, że realnie niczym nie grozi, a liberalizm podkopuje.

autor: Bury, data nadania: 2008-12-02 16:38:41, suma postów tego autora: 5751

Dodaj komentarz