zwykłych Poznaniaków... to ma być język lewicy. podział na zwykłych i niezwykłych?
Ale najbardziej ciekawe jaka jest różnica pomiędzy zwykłym i niezwykłym Poznaniakiem!?
To ilu było tych zwykłych poznaniaków? więcej niż 5?
zdaniem deputowanych było 15 osób - robicie sobie jaja ?
że europejskie ugrupowania na lewo od socjaldemokracji stawiają w Polsce na współpracę z Młodymi Socjalistami (ewentualnie z PPS czy Racją). Rozstały się natomiast z PPP.
dlaczego deputowani nie spotkali się z działaczami Twojej partii?
Bartosz Grucela z Młodych Socjalistów ma u mnie dużego plusa - elektrownie węglowe to nie tylko najważniejsze źródło energii w Polsce - kopalnie węgla kamiennego dają pracę setkom tysięcy ludzi, stanowią naszą chlubę na arenie międzynarodowej. Skoro istnieją technologie dzięki którym można zredukować emitowane przez nie CO2 o 90% po co wogóle elektrownie te zamykać... Globalne ocieplenie - szkoda tylko, że nikt jego istnienia nie udowodnił...
Czy Ty nie widzisz, że pan Musacchio(już wiem, droga cenzuro :-)) jest w takim stanie, że mógłby spotkać się nawet z grupką wesołych skinów z Aryjskiego Frontu Przetrwania i też nie zauważyłby różnicy? No, może gdyby go zechcieli pobić, to by mu to trochę trip popsuło, ale do zjazdu i tak nie miałby nieborak pojęcia ani o bożym świecie, ani o przygodach jakich doświadczył. Przecież on wygląda jakby pożarł ze 120 tabletek Tussi ;-) Pewnie po to tu przyjechał, żeby sobie poprawić "klimat" tanimi "witaminkami" z apteki bez recepty ;-D
jesteś tak głupi, że ręce opadają, NA drugi dzień po tym spotkaniu byłem z nimi a kolacji....
wojenka internetowa :)
bezstronny obserwator:)
jako, że prowadziłem to spotkanie, to wiem najlepiej jak było. spotkanie ciekawe, goście z GUE/NGL dobrze przygotowani i konkretni. frekwencja w istocie bardzo kiepska. trudno mówić o dużym zainteresowaniu działaczy społecznych o "zwykłych Poznaniakach" nie wspominając. sugestie Misia_Bucharina co do stanu jednego z uczestników traktuję jako dobry żart. cóż, na zdjęciu akurat tak wyszedł. tyle na temat.
Np. można pograć w siatkówkę czy innego palanta.
Choć powiem wam, że jak ostatnio robiliśmy spotkanko o pewnej książeczce, to wpadło 10 razy tyle ludzi a żadnego ERŁODEPUTISA nie było. No i to nie był Poznań! Nie wiem czemu tak mało ludzi przychodzi na te spotkania...może czas pogadać o czym innym?
Niech Krypol wystawi kandydatów do europarlamentu. Wtedy zobaczymy, jaki jest realny zasięg klubów fanów Krypola.
ty wystartuj z środowiskiem niszowego Obywatela i zobaczymy wasz realny zasięg.
a co do GUE/NGL przyznali, że zderzyli się z rzeczywistościa... Zdali sobie sprawę,że zostali oszukani co do siły politycznej pewnych organizacji w Polsce. J aososbiscie i ie tylko ja, w zakresie pakietu klimatycznego nie zgadzam się z stanowiskiem (bardzo fundamentalistycznym) GUE/NGL.
"Jej zdaniem sprzeczność pomiędzy walką z globalnym ociepleniem a zwalczaniem efektów kryzysu ekonomicznego, na jaką wskazują prawicowi politycy, jest pozorna, gdyż właśnie w sektorze odnawialnych źródeł energii tkwi potencjał tworzenia nowych miejsc pracy."
Liczba miejsc pracy a rozwoj gospodarczy sa od siebie zalezne ale nie sa tozsame. Mozna stworzyc na sile od zaraz 1 000 000 miejsc pracy kazac ludziom kopa doly i zaraz je zakopywac i w pewnych wypadkach, jak wskazuje Keynes, ma to pewne pozytywne znaczenie, ale nie to nie jest oznaka kwitnacej gospodarki ;-)
jakie organizacje w Polsce masz na myśli? Chyba łatwo zajrzeć do wyników wyborów i zobaczyć realną siłą Twej organizacji.
dziennikarz TR, zarzucasz komuś innemu niszowość?
nie bądź smieszny -sam używasz tego argumentu, a jednoczesnie jesteś niszą niszy...
Stworzyłeś beznadziejny komitete w wyborach pewnego kandydata, który okazał sie marignesem marginesu...
jesteś wyśmiewany juz r0awie wszędzie... Łapany na kłamstwie w każdym prawie wątku dyskusji (np. teraz ne majac pojęcia czy GUE?NGL spotkało się z kimś z Sierpnia 80 póbowałeś sugeerować, że skoro nei ma newsa to się odcieli od nas...).
Twój problem polega że jesteś zgorzkniały samotny facet żyjący tylko tym forum...
Myślę, że nie byłoby najmniejszego problemu z listami do PE, problem raczej w tym, że pierwszych miejsc będzie pewnie tylko trzynaście, a tu jest więcej osób, które nadają się na liderów :-)
Co do spotkań. Nie wiem z czym jest na prawdę problem. Kiedy ostatnio występowałem z krótkim speachem było ok 60 osób, w piątek byli u nas bliscy wam J. i A. Gwiazdowie, było prawie tyle samo. Ale zwykle na ważniejsze dyskusje czy przychodzi 100-150 osób. Musi coś być nie tak, trzeba przemyśleć wszystko, żeby następnym razem na takim spotkaniu było nie 15, ale 500 osób.
gdyby było oficjalne spotkanie, to z pewnością byłby i news.
A liderowi PPP życzę, żeby kiedyś był równie "niszowy", jak Ikonowicz.
Podobnie, jak Trybunie życzę osiągnięcia nakładu pism gatunku miesięcznika czy kwartalnika, które z założenia nie są wysokonakładowe.
Liderzy może i są, gorzej z wyborcami.
czy ty musisz sie zawsze wypowiadać na temat PPP choćbyś nie miał pojęcia czemu było tak a nie inaczej? masz wiedzę zerową ale jadem plujesz. A co do Ikonowicza... dostał mniej niż lider listy PPP to raz, a dwa nawet na radnego by się nie załapał tak mało dostał głosów...
Jesteś już tak śmieszny, ze szkoda tego komentować.
jeśli ktoś jest liderem związku zawodowego i nie uzyskuje poparcia nawet wszystkich członkow swojej organizacji, to o czy my mówimy?
A Ikonowiczem się nie martw, bo daje sobie radę bez ciebie.
kiedy oficjalne spotkanie działaczy Europejskiej Lewicy z kierownictwem Twojej partii?
teraz nie było takiego oficjalnego spotkania?
tle razu na tym forum było to tłumaczone, że nawet małapa by się nuayczła GUE/NGL nie jest tożsame z EPL (widać jesteś bardziej zajety pluciem jadu niż przyswojeniem informacji). Jeżeli chpdzi o GUE/NGL to byłem ostatnio w Listopadzie OFICJALNIE i OFICJALNIE bedę na koniec Stycznia....
uspokój się. Po pierwsze, przy wszystkich swoich odjazdach i wygłupach (stanowiących skądinąd lwią część jego forumowej twórczości) ABCD jest jednym z ciekawszych userów tego portalu. Po drugie, nie wiem czy masz moralne prawo występowania tutaj w charakterze arbitra czyjejś wiarygodności dyskusyjnej, bo gdy produkowane przez Ciebie haniebne i ohydne potwarze wobec Mateusza Piskorskiego z Samoobrony spotkały się z kontrą i sprostowaniami też uchyliłeś się od wycofania tych paszkwili.
Kpinki z wyniku wyborczego Samoobrony i Ikonowicza na jej listach są zaś godne ekspertów politycznych tefałenu. Przecież to oczywiste, że wybory ustawiono wg schematu "PO albo kaczyzm, tertium non datur' i nie za wiele można było zwojować. Abstrahując już od tego, że Ikonowicz prowadził kampanię przez 3 tygodnie, a partia, która bronisz, robi to od lat bez przerwy.
czy zamierzasz przedstawić plany koalicyjne swojej partii na wybory do europarlamentu?
Jeśli tak, to nie zazdroszczę.
SLD nie chce koalicji z takim partnerem.
A ugrupowania na lewo od SLD też nie.
co z EPL?
Jak z oficjalnymi kontaktami?
paneuropejskiej lewicy szykuje się spotkanie na szczycie.
weź cos sobie na uspokojenie. Wbrew wielu twoim kłamstwom PPP nigdy nei starowało ii nie bezie startować z SLD (bo ma taką uchwałę włądz - a ty jakiś czas temu przekonywaółeś że ZIętek gada z SLD - kolejne kłamstwo).
Oczywiście że są spotkanai i rozmowy PPP na szczeblu Europejskiem , ale ty akurat jesteś osobą najmniej uprawioną, aby ciebei o tych palanch informować
- Panie bracie, a do cesarza rzymskiego nie pisaliście? - spytał wojewoda witebski, podkręcając wąsa.
- Nie - odparł zdziwiony Zagłoba.
- A to szkoda. Pisywałby równy z równym.
ma uchwałę, że nie będzie się wspinał do winogron, do których mu za wysoko.
to, że ty i twoje koleżeństwo umiecie sie tylko przytulać do dużych organizacji to twój probelm. Zresztą to, że jesteś w styosunku do Sierpnia 80 w niaszach,a krzyczysz jak byś był w najpotężniejszej organizacji tylko rozśmiesza. Zmamiiast wylewać swoje żale na forum zrób coś produktywnego, a przepraszam ty jesteś nie zdolny do pracy rganizacyjnej i wydaje ci się, że im masz wiecej wpisów tym większa politykę robisz haahahahah
jakie ugrupowania na lewo od SLD mają obecnie chęć na koalicję z PPP?
w oczy kole.
jaki jest - oficjalnie ogłoszony - stosunek EPL do współpracy z PPP?