To tuska i tych pomylonych frajerów z PO osobiście zlikwiduje banda żałosnych szmaciarzy już niemają czego prywatyzować niech sprzeda swoją brzydką żonke Małgosie mądrala porąbany
Na miejsce jednej kanalii natychmiast chce wskoczyć "sprawiedliwych dziesięciu" stających się po objęciu stołka w mgnieniu oka kanaliami jeszcze większymi. Bajka o Hydrze to jak widać gorzka rzeczywistość.
Rozwiązaniem jest, by ludzie prywatnie sadzili lasy, kupowali jakieś nieużytki i nic tam nie robili, to się samo zalesi. Fakt, że trzeba na to dziesięcioleci, ale jest to wg mnie jedyne wyjście.
28% zalesienia to czyste dziadostwo. To jest nic w skali kraju. To można wyciąć w parę lat w pień. Już teraz nie ma starych drzew, takie 30-40 letnie przeważają. Ich drewno nie ma wielkiej wartości, bo jest za młode. Doskonale nadaje się jedynie na wióry do płyt meblowych, grysik opałowy i szczapy. Dobrym materiałem jest bardzo stare drzewo, twarde jak skała. Ale takich to już od dawna u nas nie ma.
Najgorsze jest to,że trzeba będzie kupować bilety, by wejść do lasu. Jeszcze tylko wprowadzić kartki na powietrze i będzie czysta demokracja w nowomodnym wydaniu.
Brzydkiej Małgosi nikt nie kupi, a jeżeli już, to za te parę groszy jakie drewno można kupić? Z a p a ł k i ?
Masz dobre chęci ale nielicz na to że ludzie bedą kupowali nieużytki aby nic tam nierobić nieużytki kupuje się np.pod inwestycje(burżuje lubia osiedla domków jednorodzinnych z dala od miasta przy lesie)bardzo żadko się zdarza sytuacja że jakiś burżuj kupuje teren a potem nic tam nie robi i powstaje z tego las tzw.samosiejki nigdy niezaakceptuje sytuacji że będe musiał kupić bilet aby np.wejść do lasu pooddychać świeżym powietrzem las jest dobrem wspólnym całej ludzkości.Co do Małgośi jest żadna i niewiele warta masz 100%racji no ale córeczka Tuska no niezła sztuka dużo za nia dostanie jak ją bedzie chciał sprywatyzować(sprzedać)
:)
... taki mały geszeft językowy. Nie da się sprywatyzować, ale da się sprzedać :) I nie chcę krakać ale niebawem ułamanie gałązki w takim lesie będzie wiązało się z kradzieżą cudzego mienia..., choć spacerować można bo na "państwowej" ziemi :)